Google Pixel: Den mest helstøbte Android-smartphone [TEST]

Googles Pixel-smartphone er på alle måder en sand topmodel og en værdig efterfølger til den afskaffede Nexus-serie. Dog er prisen også derefter.

Google Pixel: Den mest helstøbte Android-smartphone [TEST]

I oktober måned indledte Google et nyt kapitel med helt nye vision. Nu gør søgegiganten sig nemlig som smartphoneproducent på lige fod med Apple. Det er derfor slut med at få HTC, LG og andre smartphoneproducenter til at stå for design, udvikling og produktion af Googles Android-telefoner – bedre kendt som Nexus-serien.

Den produktserie er nu død, og i stedet viser Google helt nye takter og satser hele butikken med et kæmpe markedsføringsbudget. Pixel er ikke en hvilken som helst smartphone fra Google, men et seriøst bud på et alternativ til, ikke kun til Apples iPhone 7, men også Android-topmodeller fra Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony m.fl.

Er Google så nået i mål med sit ambitiøse sats? I høj grad, men prisen er også derefter. Lad testen af den ’lille’ 5” Pixel-telefon fra Google begynde!

Minimalistisk design i sædvanlig Google-stil

Designet på Google Pixel er en lidt sjov størrelse. På den ene side er det en meget anonym og stilren – ja, måske en lidt kedelig – front, der møder en ved første øjekast. Her er nemlig en fuldstændig sort og plan front at finde, hvor der ikke er nogle elementer, der bryder den minimalistiske glasflade på nogen måde – i tro Nexus-stil. Lige så idéforladt fronten er, lige så speciel er bagsiden til gengæld.

Et kig på den anden side viser en unibodykonstruktion af aluminium med en blød kant hele vejen rundt, som giver en fantastisk pasform i hånden – særligt i kombination med den mindre skærm på 5”, der giver telefonen en størrelse på 143,8 x 69,5 x 8,5 mm. Det solide aluminium griber fat rundt om siderne og ender ud i endnu en kurvet kant, der krummer ind langs skærmen.

Størrelsen taget i betragtning er der med en kampvægt på 143 gram også godt med gods i Pixel, og det skarpe øje vil måske opdage, at telefonen er en anelse tykkere i toppen end i bunden. Det mærkes også i vægtfordelingen – og den ligger faktisk rigtigt behageligt i hånden.

Læs også: Google Pixel – første kig [WEB-TV]

Det tykkere design i toppen af Pixel-telefonen skyldes dets kamera, som er placeret øverst til venstre. Pixel hører til de efterhånden få topmodeller, hvor kameraet ikke stikker et par millimeter ud fra bagsiden og får telefonen til at vippe, når den ligger på bagsiden – rart! Kameraet omkredses, lige som Googles tidligere Nexus 6P-topmodel, af et i dette tilfælde sort glaspanel, men denne gang et ganske stort et af slagsen.

Glaspanelet bagpå vil muligvis dele vandene, men jeg kan personligt meget godt lide det. Det giver en fin kontrast til den matte metalgrå bagside, som har en lille snert af mokkafarve. Ulempem med glasbagsiden er, at den samler fingeraftryk som bare pokker og venter nærmest kun på at gå i stykker ved det mindste fald. Et cover vil derfor ikke være en helt dum idé.

Ud over kameraet huser glaspanelet også den ene af bagsidens to antenner, lige som der er en LED-blitz, infrarød sensor til laserautofokus, mikrofon og en fingeraftrykslæser. Placeringen af sidstnævnte vil altid være en smagssag, men jeg hælder mest til en frontvendt fingeraftrykslæser. Jeg savner nemt at kunne tænde skærmen på Pixel (ud over tænd/sluk-knappen), når den ligger med fronten opad. Der er nemlig ingen ‘double-tap to wake’-funktion.

I højre side finder du både tænd/sluk-knappen og en kombineret skru op- og skru ned-knap, som begge er placeret i lige præcis den højde, hvor tommelfingeren hviler langs siden. Knapperne giver samtidig et fast klik, så du ikke er i tvivl om, hvornår du rammer knapperne.

Alt i alt byder Pixel på et ganske vellykket design, hvor der ikke er meget at klage over. Der er foretaget nogle sikre designvalg, som måske kan synes lidt konservativt. Jeg er dog ikke desto mindre yderst tilfreds med slutproduktet. Prikken over i’et havde for mit vedkommende været, at fingeraftrykslæseren var rykket op foran, hvor der alligevel over 1 cm ‘ledig’ plads på fronten.

Flot AMOLED-skærm – men opløsningen halter efter

Når Pixel tændes for første gang, er det en flot AMOLED-skærm, der fører dig igennem opsætningsmenuen. Lige som sidste års Nexus 6P er Googles nye topmodel udstyret med et AMOLED-skærmpanel fra Samsung, der leverer en skøn pallette af farver.

Skærmen måler 5” og er derfor en tand mindre end de fleste topmodeller, der ser dagens lys i disse år, ja – 5” hører vel efterhånden til de mindre smartphones. I denne 5” skærm gemmer der sig en Full HD-opløsning, som driver 1.080 pixels på det ene led og 1.920 pixels på det andet led. Det giver en pixeltæthed på 441 pixels per tomme, hvilket er mere end rigeligt for langt de fleste brugere.

Mens det ikke er det skarpeste skærmpanel, du kan få på markedet, vil jeg argumente for, at det fortsat er tilstrækkeligt i 2016. Den højere QHD-skærmopløsning kan til gengæld fås hos storebroren Pixel XL, hvis skærm dog også er 0,5” større. Man kan argumentere for, at den lavere opløsning i Pixel giver lidt bedre batteritid, da grafikchippen ikke skal arbejde med lige så mange pixels. Jeg tror dog udviklingen af skærmpaneler er nået så langt, at det har relativ lille betydning i forhold til andre faktorer.

En høj QHD-opløsning i den lille Pixel havde været fremragende, om end jeg ikke på noget tidspunkt går og ærgrer mig over, at billedet ‘kun’ er Full HD. iPhone 7 klarer sig trods alt glimrende med kun 750 x 1.334 pixels.

Læs også: Stor efterspørgsel forsinker Googles Pixel-telefoner

Farverne er som altid på AMOLED-skærme vældig mættede, og du finder et sortniveau, som LCD-paneler ganske enkelt ikke kan matche.

I kraftig sollys er der ingen problemer med at se, hvad der står på skærmen. På papiret er hverken Pixel eller Pixel XL dog lige så lysstærke som konkurrenterne, hvor flere af dem booster lysstyrken ude i sollys. I praksis oplever jeg dog ikke den store forskel.

Farvetemperaturen er også ganske fornuftig i Pixel-telefonerne. Google har ikke ramt nær så korrekt som Apple har med iPhone 7. I forhold til denne ligger Pixel i den lidt varmere ende af farvespektret, men det ligger på alle måder inden for det acceptable.

En anden nyhed med Pixel er en natvisningtilstand, som er indbygget direkte i telefonens hardware. Ved solnedgang eller på et bestemt tidspunkt kan du sætte Pixel til at skrue ned for de blå farver, som er forstyrrende for din nattesøvn. Tilstanden virker på samme måde som i bl.a. iPhone 7.

Google Pixel
Foto: Mobilsiden.dk

Højttaler med masser af decibel

Sidste års Nexus 6P bød på en ganske suveræn lydoplevelse i en smartphone med dens to frontvendte stereohøjttalere. I år har Google valgt ikke at prioritere lyden højt. Derfor er der kun en enkelt monohøjttaler at finde i venstre side af bunden, selv om de to symmetriske gitre kunne give anledning til at tro, at der er to højttalere – det er blot af kosmetiske årsager.

Det sagt så gør den lille højttaler et tilfredsstillende stykke arbejde. Lyden er ret sammenlignelig med den, der kommer ud af Samsung Galaxy S7. Det er bestemt til at holde ud at høre på, men lydbilledet er naturligvis altid noget mangelfuldt i et så lille format.

Læs også: Google Pixel endelig salgsklar i Danmark

Der mangler tydeligvis noget bund i Pixel-højttaleren. Her vil iPhone 7 skille sig tydeligt ud fra Pixel (og Samsung Galaxy S7) med de nye stereohøjttalere. Hvis du er til høj lyd, er Pixel til gengæld værd at gå efter. Pixel spiller højere end både iPhone 7 og Galaxy S7, men højst er ikke ensbetydende med bedst.

Højttaleren i Pixel er godkendt, men den er altså ingen stor oplevelse. Den ligger i det gode felt, men der er stadig plads til forbedring i en efterfølger. Her efterlyses især en ekstra højttaler – dels for en bedre lyd, dels for at lyden ikke lige så nemt skærmes, hvis fingeren placeres på den.

Overfør hele din telefons indhold med smart adapter

Med i boksen følger ikke kun to kabler (USB C til C og USB C til A) og opladeren. Der følger også en lille, fiks adapter med, der ikke er meget længere end halvanden centimeter. Adapteren sættes i Pixel, hvor du i den anden ende tilslutter ladekablet fra enten en iPhone eller Android-telefon.

Som en del af den nye opsætningsmenu i Android 7.1 Nougat kan du nu legende let skifte til Pixel med denne løsning som alternativ til en online sikkerhedskopiering og gendannelse. Ud over at det går væsentligt hurtigere, er det også en mere fleksibel løsning. Du bestemmer helt selv hvilket indhold fra din Android-telefon eller iPhone du vil flytte over på Pixel. Du kan vælge mellem apps og appdata, musik, billeder og videoer, din Google-konti, telefonindstillinger og kontakter gemt på enheden eller et SIM-kort.

Som iPhone-bruger skal du altså ikke længere bekymre dig om, hvordan du bliver køreklar med et helt nyt styresystem – det har Google gjort yderst nemt for dig. Selv om det er en utrolig simpel løsning, imponerer den mig alligevel. Det er sådanne detaljer, der er med til at gøre Pixel til en mere helstøbt oplevelse.

Nyeste Snapdragon 821-processor fra Qualcomm

Jeg lagde ud med at kalde Pixel for en sand topmodel, og det skyldes i høj grad den potente mekanik, der gemmer sig under aluminiumskonstruktionen. Pixel er nemlig blandt de første telefoner på markedet med Qualcomms nyeste topprocessor: Snapdragon 821.

Processoren er en videreudvikling af den i forvejen kraftige Snapdragon 820 – nu blot 10 % bedre i ydelse samtidig med at være 5 % mere strømbesparende. Ikke dårligt. Det betyder, at Pixel er ’Daydream ready’ (kompatibel), som Google så fint kalder det.

Med andre ord lever telefonen op til de høje krav, som Google stiller til telefoners hardware, før de virker med Googles virtual reality-teknologi kaldet Daydream. Denne er indbygget direkte i Android 7.1 Nougat, men kræver dog et sæt Daydream-briller, der ikke umiddelbart er til at få fingrene i lige nu.

Læs også: Google Pixel og Pixel XL overlever en time under vand – og dog

Processoren akkompagneres af 4 GB RAM af en hurtige LP-DDR4-type, som uden tøven kan holde alle apps i løbet af dagen kørende i baggrund. Selv om flere topmodeller allerede er udstyret med 6 GB RAM, er forskellen altså svær at bemærke under daglig brug. Vigtigere er, at den mængde RAM, der så er til stede, er hurtig – og det er den.

Specifikationer Google Pixel
Dimensioner 143,8 x 69,5 x 8,5 mm
Vægt 143 gram
Skærm 5” Full HD AMOLED-skærm (1.080 x 1.920 pixels), 441 PPI
Processor 64-bit quad-core Snapdragon 821 (2 x 2,15 GHz + 2 x 1,6 GHz)
Grafikchip Adreno 530
RAM 4 GB LP-DDR4
Intern lagerplads 32 GB
Bagkamera 12,3 megapixel, f/2.0, elektronisk billedstabilisering laserautofokus, HDR+
Frontkamera 8 megapixel, f/2.4
Batteri 2.770 mAh ikke-udskifteligt
Netværk 802.11a/b/g/n/ac, WiFi Direct, NFC, Bluetooth 4.2
Sensorer Accelerometer, gyroskop, lyssensor, kompas, barometer og fingeraftrykslæser
Software Android 7.1 Nougat
Pris Fra ca. 5.800 kr.
Andet USB Type C-port, nano SIM-kortholder

Aldrig har jeg oplevet en Android-smartphone, der drøner af sted i samme tempo som Pixel. Det er ikke første gang, at det hævdes, at en telefon føles hurtigere og kører mere flydende end tidligere, men forskellen er til at mærke med Pixel.

Jeg tror årsagen lige så meget skal findes i den teknologiske udvikling, der fortsat sker i hardwaren, men Android 7.1 Nougat er mere raffineret end nogen tidligere Android-software. At Google denne gang har været inde over både software og hardware kan meget vel også være årsagen.

Pixel kan købes i enten 32 GB eller 128 GB, og i begge varianter må du i vanlig Google-stil undvære muligheden for at supplere med et eksternt microSD-kort. Skyen er nemlig fremtiden, mener Google. I de to uger, jeg har testet Pixel, har jeg uden problemer kunne nøjes med de ’små’ 32 GB, men er du flittig med kameraet og de store mobilspil, kan lagerpladsen altså hurtigt slippe op. Her ville et microSD-kort være rart at have.

Knivskarpt kamera – formentlig det bedste lige nu

Kameraet i Pixel har fået ros for at være, ikke kun blandt det bedste på mobilmarkedet, men rent faktisk det bedste. Efter Googles afsløring af telefonen blev den af DxOMark vurderet til at have det bedste mobilkamera nogensinde.

Og jeg må sige, at jeg faktisk er enig i den vurdering. Pixel-kameraet tager nogle helt fantastiske billeder – ganske simpelt. Denne gang har Google optimeret kameraet med to forskellige HDR-tilstande, der i et splitsekund tager flere billeder på én gang i forskellige eksponeringer og fletter dem sammen til et billede med ekstrem flot dynamik.

Google Pixel fotosample
Foto: Mobilsiden.dk

Du har formentlig ofte prøvet at tage et billede af et objekt eller en bygning, hvor den enten bliver helt sort, men hvor den lyse himmel og skyerne på den til gengæld kan ses – eller at bygningen er til at se, men at himlen i stedet er helt overeksponeret og alt for lys. Det problem løser Googles HDR+-funktion særdeles glimrende. Her fanges både lyse og mørke områder i et motiv.

Normalt øger disse HDR-funktioner lukketiden markant, så objekter i bevægelse hurtigt kan blive slørede og billedet derfor ødelagt. Med Pixel, takket være Snapdragon 821-processoren, sker det så hurtigt, at der skal ret meget til, før billeder ødelægges af HDR-funktionen.

De 12,3 megapixel er i stand til at levere en glimrende detaljegrad, og samtidig gør opløsningen det muligt at få plads til nogle gange store pixels i sensoren, der måler 1,55 µm. Kameraet kan indtage større mængder af lys end de fleste af konkurrenterne, og det kan ses på resultaterne.

Pixel leverer nogle knivskarpe billeder, der er så hurtig til at få billederne i hus, at det næsten ikke er til at forstå. Det samme gælder for autofokus, hvor du ikke skal stå og vente på, at den prøver at finde fokus – det sker bare øjeblikkeligt.

På videosiden er der gjort brug af elektronisk billedstabilisering frem for optisk. Det vil sige, at softwaren automatisk forsøger at holde billedet stabilt. Det sker ved, at der beskæres en god del af billedets ydre fra, som den elektroniske stabilisering bruger til at kompensere for eventuelle rystelser. Det fungerer glimrende 90 % af tiden, men ind i mellem laver det nogle tydelige ryk, som man ikke ville se med optisk stabilisering.

Samtidig virker stabiliseringen mange gange så godt, at det føles ‘forkert’. Hvis du filmer, at du går på et fortov eller lignende vil det nærmest virke som om, at kameraet svæver hen over. Det ser på den ene side godt ud, men på den anden side virker det også bare for stabiliseret.

Kameraet klarer desuden Full HD-optagelser med enten 30 eller 60 billeder i sekundet, og vil du endnu højere op i hastighed, kan du lave HD-optagelser i slow motion med henholdsvis 120 og 240 billeder i sekundet.

Brugerfladen i Googles kamera er i Android 7.1 Nougat designet helt forfra. Den er utrolig simpel at bruge og kræver ikke den store tilvænning. Ikonerne er klare at forstå og navigationen er simpel: Swipe til højre og venstre for at skifte mellem fotos og video. Klik øverst til venstre for at bringe flere tilstande frem.

Hvis kameraet er altafgørende for dig, vil du bestemt ikke blive skuffet med Pixel. Det er som minimum på højde med iPhone 7 og Samsung Galaxy S7 – noget der vil komme til udtryk i en stor kamerasammenligning på Mobilsiden inden længe. Indtil da kan du nyde billederne taget med Pixel ovenover.

Google Pixel Android 7.1 Nougat
Foto: Mobilsiden.dk

Andoid 7.1 Nougat: Den mest raffinerede Android-version

En af de helt store argumenter for at vælge en Pixel-telefon frem for en Samsung, iPhone eller noget tredje er softwaren. Med Pixel kan Google vise, ikke kun forbrugerne, men også de andre producenter, hvordan Android tager sig bedst ud.

Det er begrænset hvor meget producenterne kan differentiere sig fra hinanden på hardwaren, så derfor er der store forskelle på, hvordan Android ser ud og fungerer på forskellige Android-telefoner. Samsung bruger én tilpasning, LG en anden og HTC en tredje.

Google foretrækker derimod at lade brugerfladen se ud, som den er udviklet i det såkaldte AOSP (Android Open Source Project). Det betyder, at der kommer lynhurtige softwareopdateringer til Pixel lige som der har gjort med Nexus-telefonerne, fordi der ganske simpelt ikke ligger et lige så stort arbejde forude som når producenterne skal optimere deres egne brugerflader ved hver nye softwareversion.

Pixel kommer som den første telefon med Android 7.1 Nougat, som blev annonceret samtidig med telefonen. Selv Android 7.0 Nougat er der endnu ikke nogle telefoner, der officielt har modtaget, så hvis du prioriterer hurtige Android-softwareopdateringer, er Pixel uden tvivl den smartphone, du skal vælge.

Læs også: Android 7.1 Nougat er nu officiel: Her er nyhederne

I Android 7.1 Nougat er der ikke de helt store nyheder i forhold til 7.0 Nougat. Den største nyhed er Google Assistant, som er en videreudvikling af Google Nu. Desværre virker Google Assistant kun, hvis du ændrer sproget til engelsk, men når det så er gjort, virker den også glimrende. Google Assistant er i min optik den personlige assistent, der forstår og svarer bedst af alle, men idéen ryger fuldstændig til jorden, når du ikke kan bruge den på dansk.

En fordel ved at vælge Pixel frem for andre telefoner er, at Googles kundeservice er til rådighed 24/7 direkte fra indstillingerne – eller ej de? Ikke hvis du befinder dig i Danmark. Det lyder ellers ikke så tosset med adgang til hjælp ved blot et par klik på skærmen, men igen må vi som danskere se os forbigået.

Til gengæld kan du nyde godt af ubegrænset upload af billeder og videoer i original kvalitet til Google Fotos. Selv hvis du optager lange 4K-videoer eller tager 20 megapixel fotos, sikkerhedskopieres de i Googles sky i fuldstændig samme kvalitet, som de er skudt i – det er bare lækkert!

En anden fin detalje er, at der inkluderer 3 måneders gratis adgang til Google Play Music, så du kan streame løs så tosset, du vil – såfremt du er ny kunde.

Google Pixel batteri
Foto: Mobilsiden.dk

Lille batteri med fornuftig batteritid

På papiret byder Pixel ikke på et synderligt stort batteri. 2.770 mAh lyder batteriets kapacitet, og det er ikke just prangende i forhold til mange af Android-topmodellerne, der i år gemmer på 3.000 mAh, lige som der også er andre, såsom OnePlus 3 og LG V20, der overstiger de 3.000 mAh. Så er der naturligvis iPhone 7, der skiller sig ud med det lille 1.960 mAh batteri.

Google ser ud til at have lykkedes med en taktik i stil med Apples. Der er måske slet ikke brug for et gigantisk batteri, hvis den ekstra kapacitet alligevel bliver opslugt af dårlig optimeret software og hardware. Pixel leverer nemlig en ganske fornuftig batteritid, selv om kapaciteten ikke måler sig med konkurrenterne.

Jeg har i testperioden afsluttet dagen med en håndfuld screenshots over mit batteriforbrug, hvor et udpluk af disse kan ses ovenover. Ud fra disse kan jeg konkludere, at jeg – hvis jeg havde ladet batteriet dræne helt ned til 0 % – ville kunne presse 23,5 timers brug på en opladning ud af telefonen med mit forbrugsmønster. Det tæller primært Facebook, Messenger, browsing på nettet, lidt SMS og kortvarige opkald – intet usædvanligt her.

Ud fra tallene kan jeg også konkludere, at kan få lige over 4 timers skærmtid på telefonen med cirka mellem lysstyrke. I løbet af en typisk uge tager jeg Pixel ud af opladeren fra alt mellem klokken 6 til klokken 9 om morgenen og noterer cirka, hvor meget strøm jeg havde tilbage igen ved 23-tiden. Her lå jeg i gennemsnit med 22 % strøm tilbage svarende til, at jeg har kunne presse cirka 5 timers yderligere brug ud af Pixel.

Læs også: Oplad telefonen hurtigere med en Fast Charger powerbank

Standbytiden er typisk et punkt, hvor Android-telefoner halter efter i forhold til iPhones. Selv om der er kommet en mere aggressiv udgave af Doze-batterisparefunktionen i Android 7.0 (og derfor også 7.1), forbruger Pixel stadig noget strøm natten over.

Jeg lagde Pixel fra mig en nat med 100 % strøm, og 7 timer senere var batteriet nede på 91 %. Selv i den dybeste standby bruger Pixel altså lidt over 1 % i timen. Det er godkendt, men ikke på iPhone-niveau.

Alt i alt er batteriet altså ganske fornuftigt. Du skal ikke bekymre dig for, om Pixel holder hele dagen, for det skal den nok. Dog skal du ikke smide dine penge efter at have strøm til hele næste dag, men det afhænger naturligvis igen meget af, hvor meget du bruger den, hvilke og hvor mange apps du har installeret samt hvor mange timer skærmen har været tændt.

Hvad angår opladning af Pixel skal du forvente, at det vil tage cirka 1 time og 45 minutter, hvilket er noget langsommere end både Samsung Galaxy S7 (90 minutter) og OnePlus 3 (65 minutter).

På Googles hjemmeside fremgår det, at 15 minutters opladning vil række til 7 timers brug. Ifølge min test lades Pixel op til 25 % efter de første 15 minutter, og holdes det op imod den gennemsnitlige batteritid, som jeg har opnået, er det lige højt nok sat. Jeg vil få lige knap 6 timer med mit forbrug ud af et kvarters kvikopladning, men vi bruger naturligvis alle vores telefoner forskelligt.

Google Pixel
Foto: Mobilsiden.dk

Samtalekvalitet, dækning og datahastigheder

Som altid skal vi ikke glemme en telefons oprindelige formål: at kunne ringe, og her er jeg ikke helt oppe at ringe – så at sige. Mens lyden i telefonsamtaler gik fint ind fra modparten, har det ikke virket til, at mikrofonen altid opfangede min stemme lige godt.

På papiret bør Pixel være udstyret med teknikken til at få den bedste dækning på markedet med et Qualcomm X12 LTE-modem, der understøtter vilde datahastigheder på op til 600 Mbit/s i download (cat. 13) og 150 Mbit/s i upload (cat. 12).

I praksis præsterede Pixel dog ikke nær så godt, som jeg havde forventet. Hvor Moto Z med Snapdragon 820 formåede at opnå en datahastighed på hele 168 Mbit/s i download på TDCs 4G-netværk hjemme i mit soveværelse, har jeg ikke kunne presse Pixel op på mere end præcis 100 Mbit/s i download. Det er dog næppe noget, du vil opleve som nogen begrænsning, når du surfer på nettet eller streamer.

Hvis du befinder dig ude på landet eller et sted med dårlig mobildækning, kan det til gengæld være, at de – formodentligt – dårligere antenner og dermed lavere hastigheder kan være problematiske.

Wi-Fi-hastighederne ser derimod ud til at være på højde med konkurrenterne. Her var der ikke de store udsving i hastighederne sammenlignet med Samsung Galaxy S7 edge, iPhone 7 Plus og Huawei P9 Plus.

Google Pixel vand
Foto: YouTube.com (Harris Craycraft)

Intet vandafvisende design

Google har virkelig gjort mange ting rigtig med Pixel for at få skabt et ægte iPhone-alternativ uden nogle dikkedarer, men den lider alligevel under én stor mangel: et vandafvisende design.

Samsung har gjort det med bl.a. Galaxy S7, Apple har gjort det med iPhone 7 og LG har gjort det med V10, men 2016 blev ikke året, hvor Google skulle følge trenden og gøre Pixel vandafvisende.

Nuvel, et vandafvisende design er ikke en absolut nødvendighed, men det er alligevel et ret vigtigt salgsargument for mange købere, der ikke altid er så forsigtige med deres telefoner. Pixel-telefonen kunne have løftet sig fra mange af Android-konkurrenterne med et vandafvisende design. Det skete ikke, og i stedet kan potentielle købere nu finde et særdeles stærkt argument for at vælge en iPhone 7 frem for en Pixel.

Med et prisskilt i samme leje som iPhone 7 synes jeg bestemt ikke, at et vandafvisende design er for meget at forlange.

Konklusion: Bedste Android-mobil, men den koster derefter

Det er blevet tid til at fælde dom over Google Pixel – topmodellen, der skal give trofaste Apple-købere en grund til at skifte over til Android-økosystemet. Er det lykkedes Google? Ja, det synes jeg helt afgjort.

Pixel-telefonen giver en helstøbt oplevelse, som jeg ikke tidligere har oplevet. På langt de fleste parametre er Pixel en utrolig konkurrencedygtig smartphone, der især viser sit værd på kamerafronten og softwaren fra Google, der ikke fås hurtigere.

Der var engang, hvor Nexus-telefonerne kun appellerede til Android-entusiaster. Det blev med årene bedre, og nu har Google taget næste skridt og leveret et samlet produkt, der for mange vil kunne udgøre et alternativ til iPhone – hvis man er klar til at skifte fra Apples økosystem. Dette har kun været muligt, fordi Google denne gang har været inde over alt fra design og udvikling af telefonens hardware og software – præcis som Apple selv.

I glædesrusen skal vi dog heller ikke glemme, at det trods alt er Google – og det betyder, at Danmark er fuldstændig forbigået i forbindelse lanceringen af Pixel og Pixel XL. Eftersom de ikke er lanceret herhjemme, må du også undvære nogle af de fede features i telefonen, som gør, at den adskiller sig fra alle andre smartphones: Google Assistant og 24/7 live-kundeservice virker ganske enkelt ikke med telefonens danske sprog.

På nuværende tidspunkt er det tæt på umuligt at finde Pixel i en dansk forhandler. I enkelte webshops kan du købe den som en bestillingsvare for 7.999 kroner. Du kan også vælge at importere Pixel fra Storbritannien og Tyskland som vist i denne guide, men for den gennemsnitlige dansker er en det en helt urimelig proces at skulle igennem.

Læs også: Google Pixel og Pixel XL: Sådan lyder de første anmeldelser

I bl.a. USA og Strorbritannien har Google prissat Pixel helt identisk med iPhone 7. Skulle Pixel en skønne dag komme officielt til Danmark, starter priserne altså nok ved 6.000 kroner, og det er en ærgerlig udvikling, når man tænker på de lavere priser på Nexus-telefonerne, der gjorde dem særligt interessante.

Efter testen sidder jeg tilbage med en klar følelse af, at Pixel og Pixel XL her og nu er de to bedste Android-telefoner, du kan få lige nu.

Tager jeg derimod prisen og den svære tilgængelighed her i Danmark med i betragtningen, får jeg dog svært ved at refærdiggøre, at det er værd at betale lige knap 3.000 kroner ekstra for et bedre kamera og den nyeste Android-software med hurtigere opdateringer i forhold til en OnePlus 3, der koster 2.999 kroner.

Ikke desto mindre bliver jeg nødt til at slutte anmeldelsen af med at understrege en gang til hvor helstøbt en oplevelse Pixel-telefonen er. Det fås simpelthen ikke bedre lige nu, og hvis du ikke er ked af at bruge 6.000 kroner på en telefon, bør du overveje Pixel som din næste telefon – hvis du altså kan få fat i den.

Google Pixel lander derfor på 5½ ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Flot, minimalistisk, men også lidt sikkert, design
  • Android 7.1 Nougat er bedre end nogensinde
  • Fantastisk kamera er blandt de bedste på markedet
  • Glimrende batteritid
  • Samlet set en uovertruffen oplevelse

Ulemper:

  • Ikke vandafvisende lige som Samsung Galaxy S7 og iPhone 7
  • Svær, men ikke umulig at få fat på, i Danmark
  • Høje iPhone 7-lignende priser i forhold til Nexus-serien
 

Mere til nyheden

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden har holdt fast i temaet. 4/10/2016 kørte vi et indlæg omkring Guide: Efterårets bedste telefoner i mellemklassen – Historien bringes videre her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..