Først kig og test af Motorola Moto E7 – god første mobil

Det tyder på, at der er masser af god mobil til pengene i Motorola Moto E7. Her er vores første indtryk og test af Motorola Moto E7 - Motorolas nye billige mobiltelefon.

Først kig og test af Motorola Moto E7 – god første mobil

Motorola Moto E7 blev lanceret i slutningen af 2020 og er nu endelig landet på mit skrivebord i til test. Der er her tale om en billig mobiltelefon med en vejledende pris på under tusind kroner, som har lidt af hvert at byde på. Her er vores første indtryk og test af Motorola Moto E7.

Selvom Moto E7 er en billig mobiltelefon, så skal den bestemt ikke undervurderes. Det er nemlig ingen hemmelighed, at de billigere mobiltelefoner i dag er langt bedre end tidligere, hvor man går på kompromis med ganske få ting – og ofte er de også et bedre køb til pengene. Dog er Motorola Moto E7 ikke en udfordrer til hverken mellemklasse- eller flagskibsmobiler, men mere oplagt som barnets første mobil eller måske til familiens ældre. Med en vejledende pris på 999 kroner forventes vi ikke umiddelbart meget af specifikationerne på Motorola Moto E7, men der tager vi grueligt fejl.

Moto E7 byder nemlig på en stor 6,5 tommer skærm, et MediaTek Helio G25, som hertil har 2 GB RAM og 32 GB lagerplads, som kan udvides med MicroSD-hukommelseskort. Batteriet er på hele 4000 mAh, som producenten skriver kan holde i op til 36 timer. Til 999 kroner lyder et 48 megapixel kamera imponerende, og den byder derudover også på et lille makrokamera. Vi har taget et nærmere kig på denne billige mobil fra Motorola, som på papiret ser lovende ud.

Se også: De billigste mobiltelefoner på markedet

Design

Til under 1.000 kroner skal man ikke forvente glas og aluminium, men nærmere stor brug af plastik. Og dette er da også tilfældet med Motorola Moto E7, som man uden besvær kan mærke er en billig mobiltelefon. Dog er det ikke så slemt som det lyder.

Motorola Moto E7 har nemlig en rigtig god størrelse og ligger utrolig behageligt i hånden. Bagsiden er i mat plastik og giver en godt greb og viser ikke fingeraftryk. Designet på Moto E7 er generelt nydeligt og den byder på både USB-C stik til opladning og 3,5 mm jackstik til kablede hovedtelefoner. Der medfølger hverken cover eller hovedtelefoner, kun oplader og kabel hertil.

På trods af den lille pris, så ser den på fronten også meget nutidig ud. Der er en relativt lille sort kant omkring skærmen og frontkameraet er gemt i en lille notch.

Oplåsningen foregår via en kapacitiv fingeraftrykslæser på bagsiden, som har en god placering og virker pålidelig og hurtig. Hvad der er knap så godt er knapperne. Der sidder powerknap og lydstyrke på højre side samt genvej til Google Assistent på venstre. For det første forstår jeg ikke genvejen til Google Assistent til en mobil som denne og dernest er knapper for bløde og billige. De fungerer dog som de skal.

Alt i alt er designet og byggekvaliteten på Motoro Moto E7 godkendt. Den virker solid og er behagelig i hånden, men man kan godt mærke det er en billig mobiltelefon.

Se også: Holdbare mobiltelefoner

Skærm

Motorola Moto E7 har en stor 6,5 tommer LCD-skærm i en opløsning på 1600 x 720 pixel i et 20:9-format. Det er, for mig, en god størrelse af skærm, som både tillader mobilen at passe til en bukselomme, og som også er stor nok til underholdning og spil.

Det er dog ikke den bedste skærm vi finder i Moto E7. Farverne er mangelfulde, lyssstyrken er svag og opløsningen (269 ppi) er lav. Det er ikke svært at se pixels på den store skærm. Til prisen er skærmen dog udmærket, men betydeligt bedre i en lidt dyrere OnePlus N100.

Se også: Mobiltelefoner med de bedste skærme

Motorola Moto E7 test
Motorola Moto E7 test: Skærmen er stor, men den er ikke fantastisk.

Ydelse

Ud over skærmen, så er det på ydelsen man mest mærker prisen og de kompromisser denne medfører. i Motorola Moto E7 sidder et MediaTek Helio G25-chipset samt en PowerVR GE8320-grafikchip.

Generel navigation rundt i brugerfladen og telefonens indstillinger sker rimeligt tjept og uden hakken. Man fornemmer dog tydeligt, at dette ikke er en hurtig mobiltelefon. Når den kastes ud af at surfe på nettet, åbne apps og kameraet, så opdager man endnu mere dens begrænsninger og den virker sløv i optrækket.

Tager man den skridtet videre til spil, så skal man være tålmodig. Overraskende nok, så afvikles spil dog ganske fornuftigt. Jeg har spillet en del “Leo’s Fortune” på den, som er et fremragende spil med flot grafik og en speciel stemning. Selvom skærmen og opløsning ikke yder spillet retfærdighed, så var det en flydende oplevelse.

Motorola Moto E7 er ikke et kraftværk, som med lethed klarer alt man kaster efter den. Den klarer der meste, men man skal ofte have tålmodighed. De fleste mobiltelefoner opleves derudover at blive langsommere med tiden, hvilket kan begrænse levetiden på Motorola Moto E7.

Batteri

Hvad Motorola Moto E7 mangler i skærm og ydelse har den til gengæld i batteri. Her kan den nemlig matche langt dyrere mobiltelefoner, lige bortset fra opladningen.

Motorola Moto E7 byder på et 4000 mAh batteri, som producenten lover er nok til 36 timers brug. Og det er vi slet ikke i tvivl om, at den nok skal kunne holde. Bruger man den intensivt til spil og andet krævende, så holder den ikke mere end en dag. Til helt normalt brug, så tror vi der er til to dage i Motorola Moto E7. Det er dog først noget vi ved mere præcist i vores endelige test af Motorola Moto E7.

Motorola Moto E7 kommer med 10W-oplader, så her er altså ikke hurtig opladning ombord. Her er heller ikke trådløs opladning. Heldigvis er det dog opladning med USB-C.

Se også: Disse mobiltelefoner holder længst på en opladning

Motorola Moto E7 test
Motorola Moto E7 test: Kameraet er fint til prisen, men ikke godt nok til de fleste.

Kamera

Mobilens kamera er vigtigt – lige meget hvem der skal bruge den. Motorola Moto E7 byder på i alt tre kameraer; to bagpå og et enkelt foran.

Frontkameraet er på 5 megapixel med en blænde på f/2,2, hvor det primære bagkamera er på 48 megapixel med en blænde på f/1,7. Det er ret imponerende for en mobiltelefon i denne prisklasse. Der gemmer sig også et lille 2 megapixel makrokamera på bagsiden.

Lad os starte med det ringeste: makrokameraet. Det lille 2 megapixel makrokamera er kort sagt ubrugeligt. Jeg forstår ikke hvorfår det er der. Frontkameraet er nogenlunde og byder på fin dynamisk rækkevidde. Det er dog ikke godt til at skille bag- og forgrund i portrætfunktion. Til sidst er der det primære kamera på 48 megapixel, som egentlig gør det okay, men uden at imponere. Vil man kunne tage ordentlige billeder, så skal man altså give mere end de 999 kroner Motorola Moto E7 koster. Er det bare til et helt basalt brug, så kan det gå an.

Her er et par billeder taget med Motorola Moto E7, hvor vi også sammenligner med den lidt dyrere Motorola Moto G 5G Plus.

Se også: Sådan læser du specifikationer på mobil-kameraet

Pris på Motorola Moto E7

Det vigtigste ved Motorola Moto E7 er selvfølgelig prisen. Alt det jeg beskriver i ovenstående sætninger koster nemlig under tusind kroner. Den vejledende pris på Motorola Moto E7 er 999 kroner, men kan allerede findes til under 800 kroner – og det gør den til en endnu bedre mobil til prisen. Her kan du se de billigste priser på Motorola Moto E7:

De bedste priser på Motorola Moto E7 Plus

Opdateret 07/10 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telegiganten
Mindstepris
862,-
862,-
Computersalg A/S
Mindstepris
863,-
863,-
Compumail
Mindstepris
895,-
895,-

Motorola Moto E7 Plus udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 380,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Moto E7 Plus

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

Test af Motorola Moto E7 på vej

Første indtryk af Motorola Moto E7 er fornuftige. Her får man meget mobiltelefon til pengene, men vil man have bedre skærm, ydelse og kamera, så skal man ofre mere på en ny mobil. Mit indtryk er, at Motorola Moto E7 er god som barnets første mobil eller til familiens ældre, som ikke har store krav til telefonens kunnen. I den kommende uges tid tester jeg videre på den. Inden længe er min test af Motorola Moto E7 klar.

Se også: Test af mobiltelefoner

 

Seneste nyt om temaet

Den seneste udvikling finder du her. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 21/12/2020 fulgte redaktionen op med fortællingen om Årets bedste hovedtelefoner, smartwatch og højttaler i 2020 – Artiklen kan du læse her her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..