Første test og indtryk af OnePlus 12

OnePlus 12 bliver officielt lanceret til det danske marked den 23. januar, men vi har prøvet telefonen allerede. Første test og indtryk af den nye OnePlus 12.

Første test og indtryk af OnePlus 12

En fuldbyrdet test af OnePlus 12 kan vi ikke diske op med endnu. I og med, at der stadig er en uge til den officielle lancering af OnePlus 12, kan vi ikke vise telefonen med tændt skærm og vi kan heller ikke løfte sløret for, hvordan den er at bruge helt generelt.

Derfor handler denne første test og indtryk-artikel først og fremmest om telefonens ydre og hvordan den opleves i hånden.

Læs stor test af OnePlus 12.

Se også: Priser på OnePlus telefoner

Velkendt design, men tungere

OnePlus 12 er tungere og tykkere end forgængeren OnePlus 11, men ikke i en grad, der vækker opsigt. 15 gram tungere med 220 gram på vægtskålen og 0,7 mm tykkere på 9,2 mm. Jeg kan godt mærke forskel på vægten, også uden først at have 11’eren i hånden og så 12’eren, men det er på ingen måder til gene for mig.

Til sammenligning vejer iPhone 15 Pro Max 221 gram og Samsung Galaxy S23 Ultra 234 gram, så den lidt tungere vægt bør ikke være et problem for nogen.

Kamerahuset på bagsiden er større end på 11’eren og kameraoptikkerne er også betydeligt større. Måden, som kamerahuset er bygget ind i telefonen er stadig visuelt flot og giver telefonen et unik, og genkendeligt designudtryk.

Den telefon, vi har fået til test, kommer i farven Rock Black – sort med glimmer. Forestil dig glimmer som på en flækket flintesten.

Det med glimmeret lyder træls, men det er det egentlig ikke. Primært fordi man ikke lægger meget mærke til det i dagligdagen, lyset skal falde på en særlig måde på telefonen, inden man man ser glimmeret. De fleste putter nok et cover på telefonen alligevel og så bliver glimmeret skjult på den måde.

Se også: Test, bedømmelse og sammenligning af nyeste smartphones

Skærmen har fået vokseværk

Skærmen er 6,82 tommer stor og er dermed større end skærmen på OnePlus 11, der har skærm på 6,7 tommer. I store træk holder OnePlus 12  dog samme fysiske mål, så det er dejligt. Skærmen har afrundede kanter og med en glat bagside kan jeg stærkt anbefale, at man sætter et cover på telefonen. Når man ser billeder af telefonen, så får man indtryk af, at bagsiden er ru, men det er den ikke, den er glat.

Telefonen byder ellers på en skærm af typen LTPO AMOLED med adaptiv opdateringsfrekvens, der varierer fra 1 Hz til 120 Hz. Det betyder, at skærmen kan tilpasse antallet af skærmbilleder per sekund fra 1-120, hvilket optimerer på batteriet. Ser man på et statisk billede, så er lav opdateringsfrekvens fint, men ser man en video eller gamer, så er høj opdateringsfrekvens bedre for billedkvaliteten.

Med en opløsning på 3.168 x 1.440 pixel og en lysstyrke på op til 4.500 nits ved HDR-indhold burde den levere en skærm udover det sædvanlige.

Se også: Sammenlign priser på de bedste telefoner

Robust skærm, men OnePlus 12 er ikke decideret vandtæt

Skærmen beskyttes af Corning Gorilla Glass Victus 2 – det er den mest robuste skærmbeskyttelse til dato fra Corning. IP-certificeringen imponerer ikke med IP65 – den er dermed afvisende over for støv og vandstænk.

Den er ikke så hardcore på den front som andre telefoner med IP68-certificering, der kan tåle at være under vand i lang tid uden at tage skade.

Se også: Forventet pris på OnePlus 12

Kamera, ydeevne og batteri

Kameraet på OnePlus 12 er udviklet i samarbejde med Hasselblad og præsenterer et tredobbelt kamerasystem med 64 megapixel telefoto og 48 megapixel ultravidvinkel – hovedkameraet er på 50 megapixel. Telefonen er også udstyret med den nyeste HDR-algoritme for avanceret fotografering.

Qualcomms nyeste Snapdragon 8 Gen 3-chipset driver OnePlus 12 med 30% forbedret hastighed og 25% bedre grafik end på forgængeren. En forbedret kølingsmekanisme sikrer, at telefonen opretholder sin ydeevne over længere brugsperioder.

Det energieffektive chipset sammen med det store 5.400 mAh batteri giver forventninger om en imponerende batterilevetid. Derudover er hurtig opladning en nøglefunktion, med 100 Watt kablet opladning og 50 Watt trådløs opladning.

OnePlus 12 kommer med Android 14 og OxygenOS 14 og forventes at modtage mindst fire store Android-opdateringer og fem år med sikkerhedsopdateringer.

Se også: Find den bedste kameramobil

Salgsstart og pris

Prisen og den nøjagtige salgsstart i Danmark og Europa er endnu ikke bekræftet.

Vi forventer dog, at det bliver muligt at forudbestille telefonen umiddelbart efter lanceringen den 23. januar og prisen på OnePlus 12 forventer vi bliver et sted mellem 7.000 og 7.500 kroner.

Vi er naturligvis klar med en stor test af OnePlus 12 den 23. januar, hvor vi må se om telefonens mange flotte specifikationer går op i en højere enhed.

Se også: Nyheder om OnePlus