Sony Smartband anmeldelse – Sæt tal på din dag [TEST]

Smartbandet fra Sony sammen med LifeLog-appen holder styr på dine skridt, din søvn, dine interaktioner og de store begivenheder i løbet af dagen

Sony Smartband anmeldelse – Sæt tal på din dag [TEST]

Begrebet ‘quantified self’ vinder frem i det store udland, og det går i store træk ud på, at man holder styr på sig selv. Man holder øje med, hvor mange skridt man er gået i løbet af dagen, hvor meget søvn man har fået, og hvor længe man har spillet Angry Birds. Og det er lige præcis det, Sony Smartband hjælper med.

Læs også: Samsung Gear Fit anmeldelse – Futuristisk og frustrerende


Maskineriet er sådan set meget småt og let, og remmen er lavet af silikone, der har en meget simpel lås. Det er gennemgående for min oplevelse med Sony Smartband, det er simpelt. For mig er det et stort plus, at en wearable kan ‘forsvinde’ fra bevidstheden, så man glemmer, man har den på, eller i det mindste at den føles så naturligt, at det ikke bliver noget unødvendigt.

Jeg formåede at spille en hel flagfootball-kamp med Sony Smartband uden at mærke det mindste til det, og med en IP58-godkendelse er der ikke meget, man skal være bekymret for med Sony Smartband i forhold til holdbarheden.

Simpel opsætning

Låsen til Sony Smartband er simpelthen en skive, selvfølgelig med Sonys navn på, og så et par stænger, der skal skubbes gennem remmen. Det er en simpel måde at lukke remmen på, men den holder faktisk ganske godt fast, og kun to gange har jeg oplevet, at den gik op, og der blev også hevet godt til.

Det kræver lige lidt fingerfærdigheder at få presset låsen på plads, men med en smule træning går det super let.

Læs også: Sony Xperia Z2 anmeldelse – Nær ved og næsten

Sony Smartband spiller sammen med Sonys LifeLog-app

Tænd for NFC på telefonen, rør ved armbåndet, og så er hele processen sådan set sat i gang. Bluetooth bliver tændt og telefon og Smartband finder selv hinanden. Det eneste der er at gøre, er at acceptere installationen af de apps, der skal hentes. Det er ikke nødvendigt med en Sony-telefon, men operativsystemet skal være Android 4.4 eller nyere.

Med Sony Smartband får man nemlig besked på at hente Sonys LifeLog-app, som er den grafiske fremstilling af de data, der bliver optaget, og så Smart Connect, som holder styr på forbindelsen til Smartbandet. Det er LifeLog-appen man kommer til at kigge mest på, men det er begge to apps, der er lette at navigere rundt i, og de volder ingen problemer.

Minimalistisk til det inderste

Der er ingen grund til at kigge på Sony Smartbands specifikationer, for de er meget, meget minimale. Det gør bare ikke noget, fordi det skal faktisk heller ikke tænke det helt store. Smartbandet skal holde styr på bevægelser, og resten kommer faktisk fra telefonen, den er parret med.

Det betyder også, at det lille batteri, der sidder i Sony Smartband kan holde ganske længe. Sony selv skriver fem dage i deres materiale, men på skærmen står der omkring fire dage, når Smartband er ladet op. Sony skriver også, at opladningen tager under en time, og det gør det, hvilket er ganske rart.

Sony Smartband gemmer også de data, det opsamler, når det ikke er tilsluttet telefonen for så at synkronisere, når forbindelsen bliver genoprettet. Det er ganske smart, skulle ens telefon løbe tør for batteri eksempelvis.

Ridser i lakken

Sony Smartband skal som sagt ikke det helt store, men Sony har udstyret Smartband med en lille touchpad, så man har mulighed for at styre en smule på telefonen fra armbåndet. Der er blandt andet mulighed for at styre det basale ved musikafspilleren, at finde telefonen, hvis den har gemt sig under sofapuderne, eller tage et billede ved et tryk på håndledet. Desværre fungerer det ikke særlig godt, og Sony Smartbands reaktionstid er alt fra fin til slet ingen respons, og det er irriterende.

Læs også: Sony Xperia Z2 er landet [UNBOXING] 

I Smartband sidder også en lille motor, som kan vibrere, eksempelvis når der bliver ringet til telefonen, eller man kommer for langt væk fra sin telefon. Det er meget smart, men Rækkevidden er efter min mening ikke særlig lang, og mit håndled fik sig tit en lille rystetur bare af at gå rundt i huset, når jeg ikke havde telefonen med. Den begrænsede rækkevidde betød også, at jeg af og til kunne gå tilbage til telefonen og se, at forbindelsen til Sony Smartband var afbrudt. Det er ikke en katastrofe i forhold til mine skridt og den slags data (se ovenfor), men så var der ingen vibration til at fortælle om opkald, hvis jeg nu ikke kunne høre telefonen.

Læs også: Sony Xperia Z2 Tablet anmeldelse: Verdens letteste og tyndeste 10’er [TEST]

Den lette silikone, som remmen er lavet af, har fået en finish med nogle små riller i, sandsynligvis så armbåndet ikke kører rundt på håndleddet men sidder nogenlunde fast, og det sidder også ret godt. Det betyder dog også, at der kan komme til at sidde støv, sand eller anden slags snavs fast. Det kan let tørres af, men hvis det pletfri udseende er vigtigt, skal man have det i baghovedet, inden man lægger pengene på disken for Sony Smartband.

Skridttæller med flot indpakning

Alt i alt så er Sony Smartband et behageligt bekendtskab, så længe man ikke regner med at få mere, end man egentlig kan få. Samspillet med LifeLog-appen kører godt, og det er behageligt at have på, men ser man helt nøgternt på Smartband, så er det dybest set bare en skridttæller, der også kan holde styr på bevægelserne i din søvn.

Synes du, der er irriterende at skulle klipse en skridttæller fast på bukserne hver morgen, eller vil du have mulighed for at lade telefonen ligge derhjemme, når du skal ud i regnvejret uden at bekymre dig om kombinationen af vand og elektronik, så bliver du glad for Sony Smartband.

Forventer du meget mere end det, så vil Sony Smartband nok ikke helt få dig i mål, for de udvidede funktioner er ikke spektakulære, og funktionerne kommer enten fra telefonen eller de kan findes alternativt.

I sidste ende er jeg dog glad for, at det er så let at sætte det hele op, og at Sony har formået at samle det hele i en enkel og visuelt god app som LifeLog, ligesom det er dejlig naturligt at have Sony Smartband på.

Sony Smartband koster de fleste steder knapt 700 kroner. Den samlede karakter er 4 ud af 6 stjerner.

Sådan giver mobilsiden.dk karakterer

Fordele: 

  • Behagelig at have på
  • Let at sætte op
  • Vandtæt
  • Gnidningsfrit samspil med LifeLog

Ulemper:

  • Appen gør det meste
  • Touchpad fungerer dårligt