Huawei MateBook X – bedre end de bedste

Huawei MateBook X leverer høj kvalitet design, format, skærm, ydeevne, batteri, opladning og tastatur. Den måske bedste af de letteste lige nu.

Huawei MateBook X – bedre end de bedste

Skrevet i samarbejde med Huawei. Huawei MateBook X er helt på linje med de allerbedste laptops på markedet og på nogle punkter er den også foran.

Utrolig vægt

For det første vejer MateBook X kun 1 kilo. Jo, mange laptops ligger i det vægtleje, men typisk skal man lige smide 2-300 gram ekstra oven i. Man mærker forskellen: 1 kilo for en laptop, det er altså let. Samtidig er den utrolig tynd med 13,6 mm i tykkelsen og bygget i robuste materialer. Man kan let tage den op med to fingre og gå rundt med.

Den er for eksempel både lettere og tyndere end Apples MacBook Air, der ellers med rette har været berømmet for at være en meget let og elegant laptop.

Fabelagtig skærm

Skærmen på 13 tommer er med Infinite FullView display og det er den første af sin art i verden. Den har praktisk talt ingen ramme rundt om skærmen, hvilket giver den et unikt udtryk. Til sammenligning ser MacBook Air noget gammeldags ud med dens forholdsvis brede ramme rundt om skærmen.

Opløsningen er utrolig høj med 3.000 x 2.000 pixel. Kombineret med 3:2 format ser man ganske enkelt mere og det bedre end på en laptop med 16:10 format – som for eksempel MacBook Air.

Derudover har en Ten-point multi-touch, hvilket gør, at man kan arbejde utrolig præcist med grafiske opgaver på skærmen. Man kan for eksempel zoome og navigere nøjagtigt og frit med fingerspidserne skærmen.

Træk og slip har aldrig været lettere

Du tænker sikkert, at træk og slip-funktionen af filer på din laptop fungerer hurtigt og godt. Det gør det også – det er bare endnu bedre på MateBook X. Med Multi-Screen Collaboration-funktionen er koblingen mellem laptop og mobil utrolig smidig og simpel.

Man kan ganske enkelt få adgang til telefonen direkte på computerskærmen og bladre rundt i telefonen i et pop up-vindue på skærmen.

Bedre opkobling til nettet

MateBook X er udstyret med den nyeste WiFi-variant, nemlig WiFi 6. Det gør, at du kan downloade eller uploade store filer utrolig hurtigt og noget hurtigere end på laptops med WiFi 5. For eksempel MacBook Air.

En rigtig fin detalje er den medfølgende oplader. Den er designet, så den kan lynoplade nyere laptops, tablets og mobiltelefoner fra Huawei.

Du kan læse meget mere om den nye MateBook X her

 

Efterfølgende nyt om sagen

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 11/11/2020 blev bolden spillet videre med artiklen om Rapport: Qualcomm må sælge chips til HuaweiKlik her for at gå til artiklen.. Se de seneste nyhede om temaet her.