Biler med Android Automotive finder nu selv ladestationer på din vej

Nu er det slut med at bekymre sig om, hvorvidt elbilen har strøm nok til køreturen eller ej. Google Maps er blevet opdateret i biler med Android Automotive, så offentlige ladestationer indgår i ruteplanlægningen via Google Maps.

Biler med Android Automotive finder nu selv ladestationer på din vej

Elbiler stiger stødt i popularitet i blandt andet Danmark, men mange af dem holdes stadig tilbage af et problem: det kan være lidt af et puslespil at finde ud af, hvor man skal stoppe for at lade bilen op, hvis man skal på en længere køretur, eller hvis man ikke har meget strøm tilbage.

Det besvær vil Google gerne gøre en ende på. Derfor har it-giganten nu præsenteret sin løsning på netop dette i en pressemeddelelse.

Brugere af elbiler, som kører med Googles relativt nye såkaldte infotainment-system kaldet Android Automotive, kan nemlig slippe for alle bekymringer om, hvor man skal planlægge sine stop for at lade bilen op. Det klarer Google Maps i Android Automotive nu helt af sig selv.

Den nye funktion virker i elbiler såsom Polestar 2 og Volvo XC40 Recharge, som anvender det nye Android-baserede bilsystem (som ikke må forveksles med Android Auto, der kører via brugerens Android-telefon).

Så hvordan fungerer det? Ganske simpelt faktisk. Via elbilens Android-baserede styresystem indtaster man sin destination i appen Google Maps. I de tilfælde, hvor en lang køretur kræver to eller flere stop for at oplade bilen, vil algoritmen i biler med Android Automotive søge blandt titusinder af offentligt tilgængelige ladestationer. Inden for blot 10 sekunder har Google Maps fundet den mest effektive rute, som beregner ankomsttidspunktet inklusiv tiden, der bruges på at oplade elbilen.

Det første eksempel viser en rute, der tager 5 timer og 25 minutter fra a til b. Google Maps oplyser på bilens skærm om, at det er nødvendigt at oplade bilen undervejs. Brugeren kan derfor trykke på ”Tilføj stop ved ladestationer”, og straks er de en del af ruten, som nu tager 6 timer og 20 minutter med to stop undervejs.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Vælg selv de mellem hurtige ladestationer

Til kortere bilture er Google Maps også behjælpelig. Man kan nemlig til enhver tid vælge at tilføje et ophold ved en ladestation på sin rute. Ligesom Google Maps i dag gør det muligt at tilføje et stop på sin rute, kan Google Maps til Android Automotive nu gøre det samme med ladestationer.

Brugeren kan på en liste se, hvilke ladestationer der er tilgængelige på ruten, ligesom man kan se, om den er hurtig, hvor mange der er optagede, og hvor lang tid opladningen ventes at tage.

I 12 europæiske lande vil Google desuden oplyse, hvilke betalingsløsninger der modtages. Det kan nemlig variere en hel del fra land til land. Om Danmark er blandt de 12 lande, er endnu uvist.

Indtil videre er der ikke mange elbiler på markedet, som drives af Android Automotive. Volvos elbilsmærke, Polestar, introducerede i 2018 den første bil, Polestar 2, som kom med Android Automotive. Siden har Renault, Nissan, Mitsubishi og General Motors annonceret, at de fra i år er klar med biler baseret på Android Automotive.

Inden PSA Group for nylig fusionerede med Fiat Chrysler Automobiles, meldte bilkoncernen ud, at man også vil tage Android Automotive i brug – dog først fra 2023. PSA Group havde bilmærkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Vauxhall i sin portefølje.

Læs også: Sådan får du billigere og smartere opladning af elbilen