De store techgiganter kan ikke holde på deres medarbejdere

Det kniber gevaldigt for de store it-giganter som Apple, Amazon og Meta at holde på deres medarbejdere, viser nye tal.

De store techgiganter kan ikke holde på deres medarbejdere

Techgiganterne har stor indflydelse på os, uanset om vi vil det eller ej. Deres udbredte platforme, som de fleste af os bruger dagligt, er for manges vedkommende blevet dybt integrerede i vores hverdag.

Men hvordan er techgiganterne egentlig som arbejdspladser? Det har har virksomheden Resume.io undersøgt. Selskabet har analyseret data fra LinkedIn for at finde frem til de 100 største it-selskaber i USA og Storbritannien, hvor medarbejderne var ansat i kortest tid.

En gennemsnitlig dansker har beholdt sit job i 6,8 år, viser tal fra OECD. Men de store, internationale techgiganter skal prise sig lykkelige, hvis de formår at holde på en specialiseret medarbejder i så lang tid.

Læs også: Stor investeringspartner: Et mareridt at arbejde i Metaverset

Apple, Amazon og Meta skraber bunden

Techbranchen – og i særdeleshed techområdet Silicon Valley i Californien – er nemlig den branche, hvor det står værst til med at holde fast på medarbejderne. Det skriver mediet Visual Capitalist.

Af tallene fremgår det, at den gennemsnitlige ansættelsestid hos 20 af de førende amerikanske og britiske techgiganter er på blot 2,73 år. Apple topper den kedelige liste med en gennemsnitlig ansættelsestid på kun 1,7 år. Amazon og Meta ligger dog ikke langt efter med kun 1,8 år.

Placering Selskab Gennemsnitlig ansættelsestid
1 Apple 1,7 år
2 Amazon 1,8 år
3 Meta 1,8 år
4 Elevance Health 1,9 år
5 Tesla 2,0 år
6 AMD 2,3 år
7 ServiceNow 2,3 år
8 Salesforce 2,8 år
9 NextEra Energy 2,8 år
10 S&P Global 2,9 år
11 TJX 2,9 år
12 Goldman Sachs 3,0 år
13 Abbott 3,1 år
14 Netflix 3,1 år
15 Vertex 3,1 år
16 Nvidia 3,2 år
17 Mastercard 3,2 år
18 HCA Healthcare 3,4 år
19 PayPal 3,6 år
20 Alphabet 3,7 år

Skuden er vendt for techgiganterne

Gennem årene har Apple og Meta ellers haft ry for at være gode arbejdspladser med ansatte, der har talt varmt om virksomhedernes kultur, værdier, personalegoder og fordele.

Den senere tid er skuden dog vendt, og der tales om manglende stabilitet, en upopulær tilbage-til-kontoret-politik med mere. Efter Covid-19-pandemien indførte Apple i 2022 et arbejdsskema, hvor medarbejderne skulle være på sit kontor tre dage om ugen. Det var ifølge tech.co ikke et populært træk, og på det tidspunkt var hele 67 procent af de ansatte utilfredse med den politik.

Sidste år skabte Meta overskrifter med den største masseafskedigelse i techverdenen det år. Da blev hele 13 procent af staben opsagt.

Omvendt ser det noget bedre ud for techgiganten Alphabet, som er moderselskab til blandt andet Google. Her er den gennemsnitlige ansættelsestid oppe på mere fornuftige 3,7 år. Netop Google har altid haft ry for at være en god arbejdsplads med plads til kreativitet, men også søgegiganten har været ramt af massefyringer og har udstedt krav om at overgå fra 100 procent hjemmearbejde til hybridarbejde.

Læs også: Meta har tabt 330 milliarder kroner på metaverset