De første dage med: Samsung Galaxy Watch

De første dage med et nyt produkt er altid spændende. Her kan du læse om den første tid med Samsung Galaxy Watch. Artiklen bliver løbende opdateret.

De første dage med: Samsung Galaxy Watch

Vi kender alle følelsen af at modtage noget nyt og spændende. Et stykke elektronik som vi har glædet os til at prøve af. Hvordan ligger den i hånden og hvordan føles den? Hvordan er softwaren? Der er mange indtryk de første dage og ting som man skal lære. Disse indtryk kan være både gode og dårlige. 

Vi prøver noget nyt her på Mobilsiden.dk og giver jer, med nogle udvalgte produkter, et indtryk af de første tid. Hvordan vi oplever at tage produktet i brug og hvordan oplevelsen med det er. 

I første omgang ligger vi ud med Samsung Galaxy Watch. Et produkt vi har set meget frem til at teste.

Læs også: Samsung Gear S3 – Ikke i mål endnu

Vores anmeldelse af Samsung Galaxy Watch er nu klar. Du kan læse den her.

Dag 8 med Samsung Galaxy Watch

Det irriterer mig en smule, at jeg ikke har haft mulighed for, at teste uret med mobildata aktiveret. Men jeg har de sidste par dage prøvet på, at bruge uret til alt hvad det kan, uden brug af mobilen. Opkald og besvarelse af opkald går fint. Jeg ville ønske højttaleren kunne spille højere og i bedre kvalitet. Den er ikke så god som i Apple Watch, slet ikke. Men den er okay og kan bruges til formålet.

Svar på beskeder fungerer også rigtig fint. Der ligger nogle standardbeskeder klar, som man kan bruge. Man kan også selv lave nogle. Derudover er det let at finde en emoji, som tit også kan bruges som svar. Det lille tastatur på uret er faktisk overraskende godt og med T9 ordbog. Man bliver helt nostalgisk af at bruge det.

Jeg ville ønske at der var en dansktalende assistent, som Google Assistent.  Men nej, der er kun Bixby og hun taler ikke dansk. 

Det er super let at forbinde uret direkte til et bluetooth headset. Her vil man i teorien kunne løbe en tur og lade mobilen ligge hjemme, høre musik trådløst på Spotify, og samtidig vil du være forbundet til mobilnetværket.

Jeg er efterhånden ved at være klar, til at få skrevet den færdige anmeldelse af uret. Det er svært at få svaret på alle folks spørgsmål i en test, men synes jeg har været uret godt igennem og kender dets fordele og ulemper. Det ligger klart i den høje ende af karakterskalaen.

samsung galaxy watch
Samsung Galaxy Watch testen er færdig inden længe. Foto: Mobilsiden.dk

Dag 6 med Galaxy Watch

En weekend er gået med Samsung Galaxy Watch på armen. Jeg er ved at være overbevist, at dette ur giver mening at kaste penge efter. Jeg ville dog ønske, at jeg havde mulighed for at teste eSIM, men det får jeg forhåbentlig senere. 

Når man tester et produkt, som man i længden ikke synes er godt nok, så mister man meget hurtigt lysten til at bruge det. Men det er ikke tilfældet med Galaxy Watch, som jeg glædeligt tager på hver dag. 

Uret er behageligt at have på, let at tjekke notifikationer på og er fint til træning. Derudover virker skridttælleren mere præcis, end jeg længe har oplevet aktivitetstrackere være. Batteritiden har vist sig at være overraskende god. Indtil videre har det holdt 4 dage, 11 timer og 9 minutter på en opladning og der er 12 procent tilbage. I den tid har det været brugt til træning, med GPS og puls, i 4,5 timer. Det tager ca. 2,5 timer at lade det fuldt op igen.

Selve urremmen er i gummi og meget behagelig, men ikke den pæneste. Ønsker man at bruge uret til pænere tøj, så er det standbeslag, så man kan sætte en helt almindelig 22mm urrem på.

Skal jeg nævne enkelt bekymring, så er det angående selve ringen omkring urskiven, som man navigere rundt i uret med. Den er lavet i noget anodiseret aluminium, vil jeg tro, og den virker til ret let at tage imod ridser.

Dag 3 med Galaxy Watch

Endnu en dag med Galaxy Watch på armen og det går godt! Jeg har ingen problemer, udfald eller lignende oplevet. Jeg er faktisk begyndt at blive rigtig glad for det. Til alle som spørger, så er det 46mm udgaven jeg render rundt med, altså det største. Og ja, det er stort. Jeg har ikke mulighed for at teste det med mobildata slået til, desværre. Så lige nu er det udelukkende med Bluetooth og WiFi.

Jeg fik gennemført endnu et træningspas i går, samt et her til morgen. Min bekymring på dag 2 med pulsmåleren har jeg nu fået bekræftet. Spænder jeg uret en tak mere ind, så måler pulsmåleren mere korrekt og der er ikke udfald som før. Jeg kan dog ikke holde ud at have det så stramt, så lige nu spænder jeg det kun ind, når jeg skal træne. Om jeg bliver ved med at gide det tvivler jeg på. Så vigtig er pulsmåling ikke for min cykeltræning.

samsung galaxy watch
Samsung Galaxy Watch: Er urremmen lidt strammere, så bliver pulsen registreret uden udfald. Foto: Mobilsiden.dk

Mht. urskiverne så er der et rigtig fint udvalg. Jeg har personligt valgt den der hedder “Analog” fordi jeg synes den er pænest. Der er to genveje i denne urskive, hvor jeg har valgt træning, som den ene. Så kan jeg lynhurtigt starte et træningspas. Forresten så er uret ekstremt hurtigt til at fange GPS signal. Jeg vil tro det tager ca. 5 sekunder.

Batteritiden fortsætter med at imponere. Jeg bruger uret relativt meget. Både til at tjekke notifikationer, og desuden svare på nogle, og til træning. Det har kun kørt i cirka 1 dag og 14 timer uden at være i opladeren, hvor jeg lige nu er på 69 procent batteri tilbage. Husk at der her er inklusiv 2 timer og 15 minutter træning med GPS og pulsmåling.

samsung galaxy watch
1 dag og 14 timer siden sidste opladning og der er 69 procent tilbage. Foto: Mobilsiden.dk

Dag 2 med Galaxy Watch

Nu er jeg kommet mere i gang med min brug af Galaxy Watch. Brugen af det falder mig mere naturligt. Men det blev også brugt heftigt i går aftes, med mængden af notifikationer under Apples iPhone event. 

Jeg har lagt mærke til at uret er rigtig godt til, at skrue op og ned for lyset i displayet, når det er nødvendigt. Lige nu bruger jeg ikke Always-On, altså hvor skærmen altid er tændt. Men i stedet tænder skærmen når jeg holder uret op og kigger på det. Det er ikke altid den registrerer bevægelsen, men vi må se om det er noget der fortsætter i testperiden.

For første gang har jeg brugt det til et træningspas. En cykeltur fra mit hjem på Østerbro og ud til vores kontor i Værløse. Uret har målt via GPS samt målt min puls hele vejen. Undervejs fik jeg en opdatering om min hastighed. Træningsapp’en og Samsung Health fungerer faktisk rigtig godt efterhånden. 

Jeg kan personligt ikke lide når et ur sidder stramt på håndleddet, hvilket jeg tror gør, at pulsen ikke altid bliver registeret. Men når den gør, så virker den ret præcis. Nok ikke til professionelle eller eliteudøvere, men nok til den normale forbruger.

samsung galaxy watch
Samsung Health app’en fungerer godt. Selv på en Sony Xperia XZ3. Foto: Mobilsiden.dk

Jeg har ladet uret op i går aftes og det var ca. på 97 procent, da jeg gik ud af døren med ungerne i morges. Efter de første timers brug, samt 45 minutters GPS og puls måling, så er det lige nu på 92 procent. Det er jeg ret imponeret over.

Dag 1 med Galaxy Watch

I dag har jeg modtaget uret med posten, hvor jeg på samme tid også modtog Sony Xperia XZ3. Jeg tænkte det var en oplagt mulighed for, at teste uret sammen med noget andet end en Samsung telefon. Jeg installerede derfor Galaxy Wearable app’en på Xperia XZ3, sammen med Samsung Health app’en. 

Uret er ganske behageligt at have på, men dog en anelse stort. Men det skal dertil siges, at jeg ikke har de største håndled. Men gummi urremmen er meget blød og irriterer ikke. Det ser dog meget sporty ud med den urrem, så skal du også bruge det til pænere brug, så vil jeg anbefale en anden.

samsung galaxy watch
Samsung Galaxy Watch. Foto: Mobilsiden.dk

Parringen var helt problemfri og opsætningen var lige til. I uret får man en rigtig fin gennemgang af de basale funktioner og knapper. Navigationen i uret er simpel og noget man hurtigt får lært.

Dag 1 har jeg fået et rigtig fint indtryk af Samsung Galaxy Watch. En lille ting jeg har lagt mærke til er, at når man modtager en notifikation, så vises selve app ikonet lidt lang tid, inden man får lov at se selve beskeden. Men måske det bare er tilvænning. Vi må se.

Herunder et par billeder med Galaxy Watch ved siden af Gear S3. Galaxy Watch er meget rarere at have på pga. en mere bøjelig og blød urrem.

gear s3 vs galaxy watch
Samsung Galaxy Watch til venstre og Samsung Gear S3. Foto: Mobilsiden.dk

Artiklen bliver løbende opdateret…

Samsung Galaxy Watch kommer i to størrelser: 42mm og 46mm. Alle modeller er med indbygget eSim til mobildata. Den vejledende pris for 42mm er 2.799 kroner og 46mm 2.999 kroner.

Uret kommer i sølv i 46mm og i sort og guld i 42mm. Samsung Galaxy Watch er i butikkerne i slutningen af september måned.

Det sidste nye om emnet

Historiens videre forløb. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 5/9/2018 vinklede vi sagen videre med nyheden; Samsung Galaxy S6, S6 Edge og Note5 modtager deres sidste månedlige opdatering – Artiklen finder du her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.