Nye smartphones med Quick Charge 3.0 og USB Type C får kritik
Med USB-standarden findes der er utal af konfigurationer, der skal tages højde for. Derfor er der lavet nogle meget klart definerede specifikationer, som producenterne af blandt andet smartphones og kabler skal holde sig inden for, før deres produkter kan få den officielle certificering fra USB-organisationen, som viser, at produktet opfylder kravene.
Nu viser det sig, at markedets seneste smartphones – heriblandt LG G5 og HTC 10 – ikke opfylder disse krav på trods af at være godkendt til at opfylde dem. Det er Googles ukronede USB-ekspert, Benson Leung, som igen er ude med kritik til firmaer, der ikke holder sig til de rigtige specifikationer i USB-standarden – noget som også tidligere har ramt OnePlus.
Læs også: Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige
Problemerne med de nye smartphones opstår ved, at de har implementeret Qualcomms patenterede Quick Charge 3.0-ladeteknologi i samspil med den vendbare USB Type C-port. Den nye USB-port har nemlig i forvejen understøttelse for lynhurtig opladning med en spænding på op til 20 volt og strømstyrke på op til 5 ampere (100 W).
Når Qualcomm med Quick Charge 3.0 opnår en strømstyrke på op til 18 W, sker det med metoder, der bryder specifikationerne. Her bliver mængden af spænding nemlig gradvist justeret, lige som der trækkes strøm over datakontakterne, som betyder, at du ikke kan tilslutte den til en computer samtidig med, at den lynoplader – hvilket den standardiserede USB-løsning kan.
Qualcomm: Der er ingen fare på færde
Qualcomm har udtalt til hjemmesiden Android Central, at du næppe skal frygte for, at der opstår problemer med din nyindkøbte topmodel med Quick Charge 3.0 og USB Type C.
“Qualcomm Quick Charge er designet til at virke uafhængigt af stikforbindelsen. Det kan implementeres i en enhed, der understøtter flere stik, inklusiv USB Type-A, USB micro, USB Type-C og andre. Når en producent vælger at implementere Quick Charge i deres enheder, kan de konfigurere spændingen til at passe med specifikationerne i USB Type C-standarden. Vi har ikke modtaget nogle rapporterer om problemer med brugeroplevelsen eller fejl med eller uden USB Type C-stik,“ lyder det blandt andet.
Læs også: Nu slås der ned på farlige USB kabler
Selv om der måske ikke er fare forude, er det dog værd at bemærke, at Qualcomm ikke på noget tidspunkt nævner, at teknologien holder sig inden for USB-specifikationerne.
I opslaget Google+ kan du læse en mere detaljeret og teknisk gennemgang fra Benson Leung om, hvilke specifikationer fra USB-standarden, som Qualcomms ladeteknologi bryder – og hvorfor.