Apple og Samsung kan blive kørt over af Xiaomis elbilseventyr

Xiaomi starter egen virksomhed til produktion af elbiler og det kan blive et stort problem for Apple og især Samsung, der er passive på området.

Apple og Samsung kan blive kørt over af Xiaomis elbilseventyr

I dag har den kinesiske tech-producent annonceret, at de er klar med Xiaomi EV, Inc. Det bliver selskabets afdeling for elbiler – et helt nyt forretningsområde for selskabet og med ambitionerne om at forny bilbranchen og -industrien.

Xiaomis bilprojekt kan blive et problem for Apple og Samsung

Dermed kommer de Apple i forkøbet, som mange venter også vil begive sig ind på elbilsområdet. Rygterne om dette har været undervejs i mange år og senest har Akira Yoshino, nobelprisvinder og pioner inden for batteriteknologi, fortalt, at han tror, Apple kan annoncere en eller anden form for elbil eller elbil-teknologi inden udgangen af 2021.

Kæmpe satsning på elbiler

Apple er en konkurrent til Xiaomi og Samsung er det i endnu højere grad. Vi har dog intet hørt endnu om, hvorvidt Samsung kan have planer om at prøve kræfter med elbiler og selvkørende biler og det kan godt blive et problem for Samsung. Det faktum, at Apple heller ikke er kommet længere end til rygtebørsen på dette område, kan også vise sig at blive et problem for Apple. Det mener i hvert fald Daniel Søgaard Hald, der er bilekspert på mobilsiden.dk.

“Med en milliardinvestering i elbiler og selvkørende teknologi kastede Xiaomi sig tilbage i marts over et marked, der er i en rivende udvikling. Allerede nu melder producenten, at teamet består af 300 mennesker, hvilket fortæller mig, at de vil handle hurtigt. Men det er også et marked, hvor der allerede er stor konkurrence, hvor mange kinesiske bilproducenter kæmper om fremtidige markedsandele. Så det bliver ikke let, men Xiaomi har en fordel”, mener Daniel Hald.

Se også: Internet til biler

Telefoner og biler bliver tætforbundne i fremtiden

Han forklarer nemlig, at smartphonen bliver en ekstremt vigtig del af fremtidens bil, og når Xiaomi bygger både bil og mobil, så har de noget værdifuldt, som de andre producenter ikke har.

“Hvis der er nogle, der kan overraske, så er det Xiaomi. Prøv bare at se deres udvikling i smartphonebranchen over det seneste års tid. I dag er de faktisk verdens største mobilproducent målt på solgte enheder. Vi ved, at Apple arbejder på noget bag lukkede døre, men der forventes at gå flere år, før de har en elbil klar. Og Samsung? Udover batterier til elbiler, så er der ingen rygter om, at de arbejder på en elbil. Så det kunne altså tyde på, at Xiaomi får en gevaldig fordel på dette nye marked, hvor smartphones og biler bliver tæt forbundne enheder. Får Samsung og Apple ikke fingeren ud, så ser de snart kun Xiaomis baglygter”, forklarer Daniel Hald.

Han uddyber: “Vi går mod en fremtid, hvor mobiltelefonen og bilen forenes og det hele skal fungere gnidningsløst sammen. Man kan sagtens forvente, at bilerne vil være med til sælge mobiltelefonerne med deres unikke funktioner og tjenester. Det er helt klart noget vi vil se Xiaomi arbejde hen imod. Og det forventes også, at blive Apples strategi, men inden det sker, kan Xiaomi være langt foran. For Samsung, som ikke ser ud til at kaste sig over elbiler, kan det ende med at blive et stort problem for dem”, slår Daniel Hald fast.

Se også: Guide til Apple Carplay og Android Auto

 

 

Mere nyt i sagen

Der er kommet nyt til historien. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 3/9/2021 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med en artikel med tematikken Xiaomi grundlægger firma for elbiler – vil gentænke bilindustrien – Du finder den her. Tjek også seneste nyt om temaet her..