De bedste elbiler i Danmark: Her er topscorerne

Den bedste elektriske SUV, hatchback, sedan og stationcar? Vi giver dig et overblik over fem elbiler af hver biltype, der klarer sig bedst test.

De bedste elbiler i Danmark: Her er topscorerne

Med over 110 modeller på det danske marked, kan man stå overfor et svært valg, når jagten på en elbil er gået ind. Hvilke elbiler er de bedste, og hvilke bør du helst undgå? Vi gjort udvælgelsen af din nye elbil lettere for dig. Se de fem elektriske SUV’er, hatchbacks, sedaner og stationcars, der scorer højest i test.

Se også: Sammenlign priser og egenskaber for alle elbiler

De bedste elektriske SUV’er og crossovers

Xpeng G9

Indenfor SUV-kategorien fører Xpeng G9 med en imponerende vurdering på 87 ud af 100. Den præsterer med høj effektivitet, oceaner af plads, den seneste teknologi og uovertruffen komfort.

Til trods for at Hyundai Ioniq 5 har et par år på bagen, fremstår den fortsat som en ekstremt alsidig god crossover med en vurdering på 85 ud af 100.

Bestselleren Tesla Model Y klarer sig også fremragende på alle vurderingskriterier og opnår ligeledes 85 ud af 100.

Andre fremragende elektriske SUV’er og crossovers inkluderer Renault Scenic E-Tech Electric og Skoda Enyaq, som begge opnår 83 ud af 100.

Se også: Se priser, billeder og specifikationer på alle elektriske SUV’er

De bedste elektriske hatchbacks

Renault Megane E-Tech Electric

Blandt de elektriske hatchbacks er det umuligt at overse Renault Megane E-Tech Electric, som opnår en score i test på 81 ud af 100. Den begejstrer med sit sportslige design, en nydelig kabine, balanceret køreoplevelse og gode infotainmentsystem.

BYDs prisbasker, hatchbacken Dolphin, er yderst veludrustet og tilbydes til en utroligt attraktiv pris. BYD Dolphin får en score på 79 ud af 100.

Konkurrenten MG4 Electric opnår 78 ud af 100 og gør sig bemærket som en særdeles rummelig og veludstyret bybil med gode køreegenskaber.

Andre elektriske hatchbacks med høj testscore er Cupra Born og Volkswagen ID.3, som opnår henholdsvis 76 og 75 ud af 100.

Se også: Se priser, billeder og specifikationer på alle elektriske hatchbacks

De bedste elektriske sedaner

Porsche Taycan

Vil du have den absolut bedste elektriske sedan, er det Porsches nye Taycan. Den nye Taycan leverer den ypperste elbilteknologi, kombineret med mærkets velkendte sportslige køregenskaber. Den scorer i test flotte 88 ud af 100.

I den samme kategori er Mercedes-Benz EQS med en vurdering på 84 ud af 100. Her tilbydes maksimal luksus og komfort.

Teslas variant af en luksuriøs sedan, Model S, opnår 83 ud af 100. Her får et overskud af power i kombination med høj komfort og plads til hele familien.

Andre top elektriske sedaner er NIO ET7 og Tesla Model 3, som modtager henholdsvis 82 og 81 ud af 100 i bedømmelse.

Se også: Se priser, billeder og specifikationer på alle elektriske sedaner

De bedste elektriske stationcars

Test anmeldelse Porsche Taycan Sport Turismo
Porsche Taycan Sport Turismo.

Udbuddet af elektriske stationcars er stadig meget begrænset, men dem der er er yderst attraktive. Porsche Taycan Sport Turismo og Taycan Cross Turismo tilbyder top køreoplevelse, kvalitet og teknologi og opnår 88 ud af 100 i test – men de to modeller er også prissat derefter.

Til en lidt mere overkommelig pris finder man BMW i5 Touring med en vurdering på 80 ud af 100. Den imponerer med fremragende byggekvalitet, køreegenskaber og rigelig med plads.

På fjerde- og femtepladsen finder man NIO ET5 Touring og Volkswagen ID.7 Tourer, som opnår henholdsvis 79 og 78 point ud af 100.

Se også: Priser, billeder og specifikationer for alle elektriske stationcars