BMW i5 Touring: Rækkevidde og indtryk af BMWs elektriske stationcar

BMW er på trapperne deres første helt elektriske stationcar, baseret på den nye i5. Se første teaser og rækkevidde for den kommende BMW i5 Touring.

BMW i5 Touring: Rækkevidde og indtryk af BMWs elektriske stationcar

Der er store forventninger til BMWs kommende elektrisk stationcar, der ikke vil have mange rivaler, når den lanceres. Nu giver BMW os det første indtryk af den kommende BMW i5 Touring og fortæller for første gang om dens rækkevidde.

Se også: BMW i5 Touring er lanceret: Specifikationer, billeder og pris

Designet på BMW i5 Touring

Hvordan kommer den nye BMW i5 Touring til at se ud? Det giver BMW nu det allerførste indtryk af i en teaser, der er publiceret i en pressemeddelelse med de første specifikationer på den helt elektrisk stationcar.

Når BMW bliver tilgængelig vil der ikke være mange konkurrenter, for der er ikke mange elektriske stationcars på markedet. Lige nu er der NIO ET5 Touring og Porsche Taycan i deres Sport Turismo og Cross Turismo varianter. Man kunne forestille sig, at Volvo også arbejdede intenst på en stationcar, men der er altså intet officielt fra dem endnu.

Se også: Alle elbiler fra BMW

Designmæssigt vil den kommende i5 Touring tage udgangspunkt i den nye BMW i5. Dog kan BMW et eller andet med stationcars, så vi har store forventninger til dens design. Her er det første intryk af BMW i5 Touring fra producenten selv:

BMW i5 Touring

BMW i5 Touring: Rækkevidde og ydeevne

BMW afslører, at den kommende i5 Touring vil have samme rækkevidde som i5 sedanen. BMW i5 er udstyret med et 81,2 kWh batteri, der giver den en rækkevidde mellem 515 og 581 kilometer, alt efter varianten.

Basismodellen, BMW i5 Touring eDrive40, vil have en rækkevidde på cirka 581 kilometer, mens en kraftigere BMW i5 Touring M60 xDrive med firehjulstræk kører op til 515 kilometer. Varianterne er ikke bekræftet endnu.

Opladningen sker ved en lynladestander med en maksimal effekt på 205 kW. Batteriet kan lades fra 10-80 procent på cirka 30 minutter.

De forventes også at have samme elektriske motorer. De vil derfor byde på 250 kW/340 hk i basismodellen og 442 kW/601 hk i topmodellen.

Se også: Flere specifikationer og pris på BMW i5 Touring

Hvornår kommer BMW i5 Touring?

BMW er ikke klar med en officiel lanceringsdato endnu, men fortæller at BMW i5 Touring præsenteres i foråret 2024.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring