BYD Atto 2: Billig SUV med rækkevidde på 400 km

Det vælter ud med elbiler fra BYD, der netop har lanceret endnu en model. BYD Atto 2 er en lille og meget billig SUV, der kommer næste år.

BYD Atto 2: Billig SUV med rækkevidde på 400 km

BYD har løftet sløret for en ny elbil, der kommer til Europa i løbet af næste år. BYD Atto 2 er en lille og byvenlig elektrisk SUV, der nok skal kunne friste mange bilkøbere.

Se også: Priser, test og sammenligning af elbiler

BYD Atto 2 får skarp pris

Elbilproducenten har virkelig fået motoren op i omdrejninger. Længe har BYD måtte nøjes med at være andenstørste elbilproducent med Tesla på en klar førsteplads. Men i 4. kvartal af 2023 lykkedes det endelig BYD at overhale Tesla.

BYD endte med at sælge 1,6 millioner elbiler i 2023. BYD har mange elbiler på markedet, og der kommer hele tiden flere til – og nogle af disse skal i fremtiden produceres i Europa på en ny fabrik.

BYD er lige på trapperne med SUV’en Seal U i Danmark, og løfter nu sløret for endnu en model. Den nye BYD Atto 2 bliver en af de billigste elbiler på markedet, når den kommer på markedet – dette skulle ske i løbet af næste år.

BYD Atto 2 er en lille og billig elektrisk SUV, der forventes at blive en konkurrent til elbiler som Jeep Avenger, Volvo EX30 og Citroën ë-C4 X.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Specifikationer på BYD Atto 2

Der er endnu ikke mange informationer og specifikationer på den kommende BYD Atto 2. Vi ved dog, at den bliver 4.310 mm lang, 1.830 mm bred og 1.675 mm høj, og derfor er en anelse mindre end Atto 3.

Den får en enkelt elektrisk motor på omkring 200 hestekræfter og forhjulstræk – hvilket skulle minde lidt om det man finder i den lille BYD Dolphin.

Atto 2 er udstyret med BYDs eget LFP-batteri med en kapacitet på enten 32 kWh eller 45,1 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 400 kilometer (CLTC).

Se også: Se de bedste og sikreste elbiler til familien

Pris på BYD Att0 2

Prisen på BYD Atto 2 forventes at blive omkring 200.000 kroner – måske en anelse over. Den lanceres i løbet af 2024.

Se også: Nyheder og rygter om kommende elbiler i 2025

Vi anbefaler:
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark