BYD Seal 06 GT: Sporty hatchback med lang rækkevidde

BYD klar til lancering af en konkurrent til Volkswagen ID.4, Cupra Born og Renault Megane E-Tech Electric. Se første billeder af BYD Seal 06 GT.

BYD Seal 06 GT: Sporty hatchback med lang rækkevidde

BYD er ved at være klar til lanceringen af en ny elbil, som sandsynligvis frygtes af mange andre elektriske bilmærker. BYD Seal 06 GT er en hatchback med sporty design, mere plads end en Volkswagen ID.3 og en lavere pris.

Se også: BYD Seal 06 GT lanceret – se pris og specifikationer

BYD Seal 06 GT ser lovende ud

BYD har ikke afleveret alt ved den nye Seal 06 GT endnu, men er på nippet til det. Inden den officielle lancering fremviser de billeder af den elektrisk hatchback.

Og det er ikke fordi BYDs andre elbiler er grimme – de har et ganske pænt design. Men BYD har virkelig oppet sig på designfronten med den nye model.

Seal 06 GT bliver en konkurrent til Volkswagen ID.3, Cupra Born, Renault Megane Electric og andre elektriske hatchbacks og mindre familiebiler på ren el, men med lidt mere plads end de tre nævnte modeller.

Til Seal 06 GT bruges en tilpasset e-Platform 3.0-arkitektur, der også bruges til Dolphin og Seal. Batteriet i denne bil er nyeste generation af BYDs LFP-batteri.

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

De fulde specifikationer vil snart være tilgængelige, når bilen officielt debuterer på det kinesiske marked. Vi forventer dog, at specifikationsniveauet vil være det samme som for den fornyede Seal. Det er med nyhedeer som 800V-arkitektur og hurtigere opladning.

Sedanen Seal kører cirka 570 km (WLTP) på en opladning. I en Seal 06 GT skal man forvente omkring 500 km.

Topmodellen af Seal 06 GT får to elektriske motorer med en ydeevne på op til 310 kW/422 hk.

Kabinen ligner det man får i en Seal med BYDs store infotainmentskærm, der kan rotere. Den styrer de fleste funktioner, men der er stadig fysiske knapper på midterkonsollen til f.eks. vinduesviskerne.

Se også: Sammenlign elbilers pris og kvalitet

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Pris på BYD Seal 06 GT

BYD 06 GT forventes at koste fra 150.000 og op til 200.000 kinesiske yuan. Direkte omregnet starter prisen på cirka 140.000 kr.

Hvad vil BYD Seal 06 GT koste i Danmark? Hvis altså den kommer hertil, forventer vi en pris omkring 250.000 kr.

Det vil være en pris, der vil presse konkurrenterne. En Volkswagen ID.3 koster fra 259.995 kr. Dertil er BYD kendt for at have langt mere standardudstyr og længere garanti på deres biler.

Se også: Her er de billigste elbiler du kan købe

BYD Seal 06 GT lanceres snart

BYD løfter hele sløret for den elektriske hatchback snart. BYD går på scenen den 30. august og præsenterer den nye Seal 06 GT.

Se også: Se BYDs udvalg af elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
5 billigste elbiler til privatleasing
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den