Clever bygger stor 300kW-lynladestation i Nordjylland

Ladeoperatøren Clever bygger Nordjyllands største lynladestation med 16 300kW-lynopladere. Stationen er klar til brug i sommeren 2022.

Clever bygger stor 300kW-lynladestation i Nordjylland

Ladeoperatøren Clever har lagt en ny stor ladestation på to-do listen, der skal gøre livet lettere for Nordjyllands elbilister. Ladestation får 16 lynladepunkter og bliver derfor Nordjyllands største af sin slags.

Det er Clevers plan at åbne en helt ny stor ladestation i Nordjylland, som vil blive taget i brug til sommer. Ladestationen bliver ikke bare stor, men også den største i Nordjylland, som tilbyder lynopladning af elbilen. Stationen vil byde på 16 pladser til elbiler, hvor de vil kunne blive opladt med hele 300 kW. For de biler der understøtter så hurtig en opladning, vil bilens batteri være klar til at fortsætte turen efter blot 20 minutters pause. Mere præcist vil man kunne finde den kommende station på Loftbrovej i Nørresundby.

”Vi ved, at nordjyderne længe har efterspurgt bedre lademuligheder, og derfor er vi rigtig glade for at kunne give ladeinfrastrukturen i landsdelen en solid opgradering. Rigtig mange nordjyder har mulighed for at få etableret ladebokse derhjemme, så de ikke er så afhængige af offentlige ladepunkter, men vi ved også, at mange i hverdagen er afhængige af hurtig opladning på farten. Det bliver nu nemmere for elbilisterne i området,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

For dem der besøger lynladestationen vil der også være noget at kigge på. Den opføres i Clevers prisvindende design, som er udviklet sammen med arkitektvirksomheden Cobe. Konstruktionen er opført i bæredygtigt træ og vil blive omgivet af træer og planter.

Læs også: Test af elbiler: Disse kørte længst i vinterkulden

Flere ladestationer på vej til nordjyderne

Udover lynladestationen i Nørresundby har Clever i dag 11 offentlige ladepunkter i Aalborg Kommune, og endnu flere ladepunkter er på vej. Clever på udkig efter nye steder, der kan styrke ladeinfrastrukturen i kommunen:

”Det skal være nemt og trygt at køre elbil, og derfor er vi naturligvis interesserede i flere placeringer for lynladestationer i Aalborg Kommune. Vi forventer, at mulighederne for at kunne lade sin elbil lynhurtigt i området vil øges over de kommende år, og vi håber, at andre kan se samme behov,” siger Casper Kirketerp Møller.

Clevers offentlige ladepunkter kan benyttes af alle elbilister uanset kundeforhold med mulighed for start, stop og betaling af opladningen direkte i Clevers app. Clever planlægger på nationalt plan at etablere over 10.000 åbne, offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025.

Se også: Shell skifter benzinstandere ud med 300 kW lynladere til elbiler