Elbiler vinder markedsandele i Europa trods COVID-19

På trods af at COVID-19-pandemien har sat en kæp i hjulet for salget på langt størstedelen af markedet, fik elbiler og plug-in hybridbiler i april øget opmærksomhed blandt de europæiske købere.

Elbiler vinder markedsandele i Europa trods COVID-19

På tværs af hele bilmarkedet havde man en salgsnedgang på hele 78 procent. Heraf oplevede benzin- og dieselbiler det værste fald, for selvom salget af batteridrevne elektriske biler faldt med 29 procent sammenlignet med samme måned forrige år, performede de meget stærkere end resten af markedet.

Læs også: Nyheder om elbiler

Ifølge data indsamlet af brancheanalytikerne i Jato Dynamics var køberne mere tilbøjelige til at vælge el- og hybridbiler end normalt, og elbiler og plug-in hybridbiler stod i april for 17 procent af salget på tværs af de europæiske markeder. Det er mere end en fordobling af dén markedsandel på 7%, som de elektriske biler havde sat sig på i april 2019.

Det totale salg af biler, inklusiv benzin- og dieselbiler, faldt fra 1,34 mio. enheder i april 2019 til 292.600 enheder i april 2020, som er det laveste niveau siden 1970´erne, lyder det fra Jato Dynamics.

Læs også: Den rene elbil bliver mere populær i Danmark

Bilproducenterne opper sig for at nå mål

Den øgede efterspørgsel efter batteridrevne elektriske biler viser også, at bilproducenterne gør fremskridt i forhold til at imødekomme de emissionsreduktionsmål, der trådte i kraft i starten af året – nemlig at emisiionerne fra transport senest i 2050 skal reduceres med 60 procent i forhold til 1990-niveauet.

Hvis de europæiske bilproducenter ikke lever op til de løbende krav, vil de blive pålagt kæmpe bøder, hvilket er et af incitamenterne til at fremme synligheden og dermed salget af biler med lave emissioner.

Læs også: Tyskerne kan får over 60.000 kroner i tilskud til elbiler