Kia elbil med superbils-præstationer og 800-volt opladning

Kia har fuld gang i at udvide porteføljen af elbiler. Flagskibet er en crossover, som tager 0-100 på under 3 sekunder og kommer med 800-volts hurtigopladning.

Kia elbil med superbils-præstationer og 800-volt opladning

Kia arbejder kraftigt på at udvide deres portefølje af elbiler på markedet, hvilket vi kommer til at se resultatet af de kommende år. Lige nu har Kia syv hybrid- og elbiler på det danske marked, som inden 2025 skulle blive til 11 modeller.

Den budgetvenlige Kia e-Soul kører op til 452 kilometer på en opladning, har masser af opbevaringsplads, og koster fra 270.000 kroner. Vil man gerne have noget lidt kraftigere, så kan man vente på Kia Imagine, også kaldet Kia CV, som skulle være klar til en lancering allerede næste år.

Kia Imagine er en crossover og en topmodel med imponerende specifikationer, som kan matche de fleste superbiler. Den tager 0-100 på under 3 sekunder og kører 483 kilometer på en opladning.

Læs også: Nyheder om elbiler

Læs også: Nyt elbil-batteri lover en rækkevidde på 2000 kilometer

800-volt opladning som i Porsche Taycan

Kia Imagine bliver udstyret med en ny E-GMP platform, som benytter samme 800-volt opladning, som findes i Porsche Taycan. Det betyder at Kiaen efter 20 minutters opladning igen er klar med en fuld batteripakke.

Prisen på Kia Imagine er endnu ukendt og det samme er dens endelige navn. Men den er af en lidt anden slags, end de elbiler vi allerede kender fra producenten, og prisen forventes at lande i den tungere ende.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?