MG vil bygge elbiler i Europa

Om få år kan de første MG-elbiler rulle ud fra samlebåndet på en europæisk fabrik. Producenten vil samle elbiler i EU for at undgå ekstra importtold.

MG vil bygge elbiler i Europa

Kinesiske SAIC, moderselskabet bag elbilmærket MG, er blevet hårdt ramt af den nye ekstra importtold på kinesisk producerede elbiler. For at slippe for den ekstra told vil de åbne fabrik i EU, hvor bilerne skal samles.

Se også: Se MG’s udvalg af elbiler i Danmark

Elbiler fra MG kan blive samlet i Spanien

En ekstra importtold på 37,6 % er noget der kan mærkes. Derfor har SAIC nu sat gang i planer om at bygge europæisk fabrik, hvor Spanien ser ud til at blive stedet.

Kinesiske medier rapporterer, at SAIC forhandler med Spaniens industriministerium om at bygge en fabrik i landet til produktion af MG-biler. Rapporterne hævder, at SAIC Motors vil træffe en beslutning inden 30. september. Andre lande, der stadig er i spil, er Ungarn og Tjekkiet, som har lavere lønomkostninger.

I Europa skal bilerne ikke samles fra bunden, men derimod som en slags samlesæt, som i branchen kaldes for et “knock-down kit”. På denne måde kan bilerne blive samlet ekstremt hurtigt og med lave omkostninger.

Se også: Sammenlign alle elbiler i Danmark 

Produktionen i Europa er en førsteprioritet

SAIC har travlt med at få den europæiske produktion sat i gang. Derfor har SAIC til hensigt at træffe beslutningen snart, så byggeriet af fabrikken kan begynde, og efter planen skal de første biler produceres i fjerde kvartal af 2027. Beslutningen er et direkte resultat af EU’s undersøgelse af kinesiske subsidier til elbiler, som ramte SAIC med den højeste midlertidige told på 37,6 %.

Selv om SAIC samarbejdede med undersøgelsen, fik virksomheden stadig den højeste toldsats, som er den samme som for virksomheder, der ikke samarbejdede med undersøgelsen. Nogle hævder, at satsen skyldes, at SAIC har den største importmængde til EU, men det er mere plausibelt, at SAIC ikke udleverede centrale oplysninger, herunder batteridata, i overensstemmelse med EU’s krav.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

MG4 Electric hitter i Europa

Sidste år var elbilen MG4 Electric den sjette bedst sælgende elbil i EU med 72.421 solgte biler. Denne model vil næsten helt sikkert blive produceret på den nye fabrik i Europa, muligvis sammen med den nyligt annoncerede MG S5 SUV. En anden bil, der sandsynligvis vil blive produceret i EU, er efterfølgeren til det, der er kendt som MG 5 i Europa.

Se også: Specifikationer, priser og bedømmelse på MG4 Electric

MG4 Electric

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Andre kinesiske mærker har også fokus på Europa

MG er dog ikke den eneste elbilproducent, der nu vil samle deres elbiler i Europa. Andre kinesiske elbilmærker der overvejer produktion i EU er BYD, Zeekr (Geely), Chery, Leapmotor, Xpeng og flere.

Vi anbefaler:
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Stor guide til opladning af elbil hjemme
De billigste elbiler på vejene