Opladning af elbil hjemme: Alt fra valg af ladeboks til installation

Bliv klogere på, hvad opladning af elbil med ladeboks i hjemmet er, og hvordan du vælger den rette ladeløsning, den billigste udbyder og elaftale samt den bedste ladeboks.

Opladning af elbil hjemme: Alt fra valg af ladeboks til installation

Markedet for hjemmeladning af elbil i hjemmet er uoverskueligt – men frygt ej. Ønsker du en kort og meget overskuelig indføring til opladning af elbil i hjemmet? Så læs med her, hvor vi du kan læse en ultrakort guide til den bedste ladeløsning til elbilen i hjemmet.

Se også: Guide til opladning af elbil i hjemmet

Tre former for hjemmeopladning

Opladning af elbil kan ske på to måder: Hjemmeopladning og offentlig opladning. Denne guide handler kun om hjemmeopladning.

Der findes tre typer af hjemmeopladning:

Se også: Vores guide til opladning af elbil i hjemmet

Hvad er elafgiftsrefusion?

Refusion af elafgift er en mulighed for at få penge tilbage for den strøm, man bruger på at oplade sin elbil. Der gives som udgangspunkt 69,30 øre i refusion per kWh. Det kræver en serviceaftale for at få refunderet elafgiften.

Se også: Alt om elafgiftsrefusion

Skift elselskab og spar penge på opladning af elbil

Opladning af elbil bruger meget strøm. Sørg derfor for at have den billigst mulige elaftale, så du betaler en lav kWh-pris. Der kan være mange tusinde kroner at spare ved at skifte elselskab.

Se også: Elbiler bedst i test

Hvilken ladeudbyder skal jeg vælge?

Der er mere end 30 ladeudbydere at vælge mellem i Danmark, og priser, ladebokse og ladeløsninger varierer meget.

Se også: Stor sammenligning af ladeudbydere

Hvilken ladeløsning skal jeg vælge?

Du skal vælge den ladeløsning, der er billigst i forhold til det antal kilometer, du kører om året. Ladeboks med serviceaftale er billigst for de fleste danskere, men de andre ladeløsninger kan også være billigst.

Se også: Seneste nyt, test og anmeldelser af elbiler

Pris på opladning af elbil i hjemmet

Hvad koster det at lade elbil op i hjemmet? Det kommer an på kørselsforbruget, elbilens effektivitet samt valg af elaftale, ladeløsning og ladeudbyder.

Se også: Billigste ladeløsning til hjemmet

Den bedste ladeboks til elbil

Der er mere end 80 ladebokse at vælge mellem i Danmark. Vi har sammenlignet alle de populære ladebokse, så du kan finde den bedste.

Se også: Guide til bedste ladeboks til elbiler

Pris på standardinstallation af ladeboks

En 11 kW ladeboks med standardinstallation hos en ladeudbyder koster cirka 11.000 kroner. Det kan være billigere at købe ladeboks og installationen hver for sig.

Se også: Alt om priser på installation af ladeboks