Se Teslas helt selvkørende funktion næsten forulykke med en journalist

Teslas selvkørende teknologi har stadig lang vej, inden den for alvor kan blive et alternativ til hænderne på rattet - det viser ny video med Tesla-bil.

Funktionen, der gør bilen helt selvkørende, er noget af det, brugerne har ventet mest på fra Teslas side. Selve idéen med selvkørende biler er ikke ny. Der arbejdes på den slags til både højre og venstre, men Tesla er indtil videre tættest på at kunne levere en sådan.

Problemet er bare, at Teslas funktion, der skal gøre bilen helt selvkørende, stadig er ret langt fra at være så sikker, som den er nødt til at være.

Teslas selvkørende teknologi har lang vej endnu

I en ny video, som CNN Business har lagt ud, tager websidens Transportations Editor, Michael Ballaban, en tur i Teslas nyeste helt selvkørende beta-model. Turen går gennem Brooklyn i New York, og resultatet blev nok ikke helt, som Tesla havde tænkt sig.

Turen giver måske ikke hele billedet af selvkørende teknologi, men den giver en indikation om, hvor langt fra målet Tesla stadig er.

Det er en Tesla Model 3, Ballaban tager ud på Brooklyns gader, og den har den nyeste beta af helt selvkørende teknologi (FSD). Han kører på Flatbush Avenue, der er en af de travleste gader på Brooklyn med tusindvis af biler hver dag.

Se også: Hvordan fungerer selvkørende biler?

Må ofte overtage styringen

Under køreturen har Ballaban hele tiden hænderne tæt på rattet, så han er klar til at tage over, når det føles rigtigt. Under køreturen på Flatbush Avenue ser vi bilen tøve et par gange, når den kører frem mod grønt lys, samt en enkelt gang, hvor bilen stopper et øjeblik i et kryds.

Kort tid efter er Ballaban nødt til at undvige venstre, da den selvkørende bil er på vej mod et hegn, der er sat op for at blokere en vejbane.

Ballaban nævner på et tidspunkt, at han ikke kører Tesla til hverdag. Derfor er han måske også mere tilbøjelig til at overtage styringen end en person, der er mere vant til Tesla.

Se også: Nyheder om selvkørende teknologier

Sidste nye om temaet

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. Allerede d. 19/11/2021 fulgte vi historien op med fortællingen Forsinkelser på Tesla Model S og X – leveres først i 2023 – Historien finder du her. Se også seneste nyt om tematikken her..