Elon Musk teaser for tre nye Teslaer

Ved Teslas årlige aktionærmøde har Tesla afsløret, at der er tre nye ”ret specielle” elbiler på vej. Én af dem skulle være en ny robotaxi.

Elon Musk teaser for tre nye Teslaer

Teslas årlige aktionærmøde fandt i går aftes sted, og ud over at Elon Musks massive lønpakke er blevet stemt igennem, kunne Elon Musk også løfte sløret for, at den amerikanske elbilproducent arbejder og udvikler på tre nye modeller.

På et billede, som blev vist frem af Teslas flåde af både nuværende og kommende elbiler, ses de tre nye modeller dækket til med et hvidt klæde.

At dømme ud fra deres silhuetter ser én af de tre elbiler ud til at være en varevogn eller en stor SUV, og de to andre er fuldstændig identiske og minder mere om sedaner eller hatchbacks.

Det er endnu sparsomt med detaljer om de tre Tesla-modeller, men spørger man Elon Musk, skulle de være ”ret specielle”.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler

Robotaxi bliver afsløret 8. august

Det er så godt som sikkert, at mindst én af de tre elbiler fra Tesla er en den kommende robotaxi, som Tesla er klar til at afsløre den 8. august.

Det er nemlig noget, som Elon Musk selv har bekræftet, efter han kommenterede på en afsløring fra Reuters om, at Tesla skulle have droppet deres billige Model 2. Siden har Elon Musk hævdet, at en billig Tesla til omkring 200.000 kroner snarere skulle være fremskyndet.

Elon Musk har en noget broget historik, når det kommer til at holde sine løfter. Han har i mange, mange år kommet med påstande om Teslas FSD-teknologi (Fuldt selvkørende egenskaber), som ikke er blevet til virkelighed.

Det bliver derfor interessant at se, hvornår den kommende ‘Robotaxi’ eller ‘Cybercab’ rent faktisk kommer på gaden.

Se også: Specifikationer, billeder og priser på Tesla Model Y

Robotaxi og billig Model 2 vil dele platform

Det er også tidligere blevet rapporteret, at Robotaxi og den kommende ”kompakte” og billige Tesla, som Elon Musk har bekræftet stadig er under udvikling, vil dele samme platform.

Baseret på dette kan man sige, at de to slanke biler, der er blevet teaset for ved aktionærmødet, sandsynligvis er Robotaxi og Model 2, eller hvad Tesla nu kalder sin billigere elbil, som skulle være blevet skubbet et år eller to tilbage til fordel for Robotaxi-projektet.

Se også: Specifikationer, billeder og priser på Tesla Model 3

Autonom Tesla-varebil kan blive fremstillet i Italien

Hvad angår den store varevogn eller SUV, har der også været rygter om den i lang tid – faktisk helt tilbage til 2022. Her antydede Elon Musk for første gang bilens eksistens på Twitter.

I marts kom det frem, at Tesla skulle være i forhandlinger med den italienske regering om at fremstille elektriske lastbiler/varebiler. Da Tesla Semi fremstilles i Nevada, mens Cybetruck fremstilles i Texas, var det uklart, hvad disse rapporter betød, men de kan have antydet den længe rygtede autonome Tesla-varebil, som måske bliver døbt “Robovan”.

Vi anbefaler:
Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet
Test og anmeldelser af elbiler
Disse elbiler er Bedst i Test
Se hvilke elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler du kan købe
Guide til den bedste elbilforsikring