Tesla varsler prisstigninger

På grund af højere importtold varsler Tesla nu prisstigninger på Model 3. Er du hurtig, kan du stadig nå at købe til den nuværende pris.

Tesla varsler prisstigninger

Prisen på Tesla Model 3 faldt for få uger siden til en rekordlav pris, men vil på grund af nye toldafgifter stige fra den 1. juli.

Se også: Sammenlign specifikationer og priser på elbiler

Tesla Model 3 stiger snart i pris

Har du gået og overvejet den nye Tesla Model 3 (Highland), er det måske en god idé at slå til nu. Fra den 1. juli forventes den nemlig at stige i pris.

Og hvorfor så det? Fra den 4. juli indføres en ekstra importtold på kinesisk producerede elbiler. Det betyder, at told på import af kinesiske elbiler stiger fra 10 procent og helt op til 48 procent. Men hvad har det med Tesla at gøre?

Tesla Model Y til Europa produceres i Berlin, Tesla Model S og X til Europa produceres i USA, mens Model 3 produceres i Kina. Det betyder, at det kun er Model 3 fra Tesla, der nu rammes af de højere toldafgifter. Mon ikke de har fået travlt med at oprette produktionslinjer for Model 3 i Berlin, for at undgå importtolden?

Skal du nå at have en Tesla Model 3 til den nuværende pris, som starter fra 299.990 kr., skal du ikke vente længe. Tesla oplyser, at prisen forventes at stige fra den 1. juli 2024. Skal du være sikker på at købe til den nuværende pris, skal bilen være leveret inden den dato.

Derfor skal du nok ikke bestille en Model 3 Performance, som nok først leveres efter 1. juli. Men derefter er der både Model 3 baghjulstræk, Model 3 Long Range firehjulstræk og et stort antal lagerbiler.

Se også: Priser og leasing af Tesla Model 3

Hvor meget stiger en Tesla Model 3 i pris?

Som sagt stiger importtold op til 48,1 procent for kinesisk producerede elbiler. Dog fastsættes toldsatser på elbilerne efter de forskellige producenter. BYD pålægges en told på 17,4 procent, mens Geely, som ejer Volvo, Lotus, Zeekr og Polestar, skal betale 20 procent i told. SAIC, som ejer MG, IM Motors og Maxus, får en toldsats på 38,1 procent.

Tesla vil ifølge foreløbige oplysninger blive pålagt den gennemsnitlige toldsats, som er på 21 procent, men Tesla har anmodet om at få reduceret satsen. Uanset hvad kan ekstraregningen meget vel blive sendt videre til fremtidige købere af Model 3.

Se også: Alle elbiler fra Tesla på vejene i Danmark

Alternativer til Tesla Model 3?

Tesla Model 3 er en god elbil, som du kan læse her i vores test, men der er bestemt også nogle gode alternativer til den – også nogle der ikke er fra Kina og rammes af den nye importtold.

Alternativer til Tesla Model 3 er Hyundai Ioniq 6, BYD Seal, Xpeng P7, Polestar 2 og den lidt større Volkswagen ID.7.

Vi anbefaler:
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Guide til den bedste forsikring af elbiler