Test, bedømmelse og pris på Polestar 3

Polestar 3 er hurtig, sjov, komfortabel og kører langt på en opladning. Men er den god nok til at slå konkurrenterne? Test af Polestar 3.

Test, bedømmelse og pris på Polestar 3

Er Polestar 3 den bedste SUV i den store mellemklasse? Her kan du læse resultatet af de første test af Polestar 3.

Se også: Alle elbiler fra Polestar i Danmark

Kort om Polestar 3

Den har været længe undervejs, men nu nærmer Polestars næste elbil sig Danmark. Polestar 3 er en stor og rummelig SUV med et stort fokus på sportslige køreegenskaber.

Polestar lancerede Polestar 3 tilbage i 2022 ved et event i København, hvor mobilsiden var inviteret med. Økonomien hos bilmærket betød dog, at produktionen at den nye bil måtte vente til 2024. Nu har Polestar dog endelig bekræftet, at den er på vej.

Ifølge Polestar er 3’eren både en SUV til familien og en sportsvogn – men er det muligt? Bilens specifikationer fejler i hvert fald intet. Her finder man blandt andet en ydeevne på op til på 380 kW (509 hk) og en 0-100 km/t tid på under 5 sekunder.

Polestar 3 har en rækkevidde på op til 610 km, opladning fra 10-80 procent på 30 minutter, bagagerum på 484 liter, nyt infotainment med Android Automotive, adaptiv luftundervogn og meget meget mere lækkert udstyr.

Men prisen på Polestar 3 betyder dog, at dette ikke er en elbil for alle. Den starter nemlig ved 725.000 kr.

Men hvordan er Polestar 3? Herunder kan du læse om de gode og dårlige ting, se samlet bedømmelse og de mest oplagte alternativer til Polestar 3.

Se også: Specifikationer, priser og alt om Polestar 3

Konklusion på test af Polestar 3

Den nye Polestar 3 ender i test med en samlet score på 77 ud af 100. Det giver Polestar 3 den endelig bedømmelse “god”.

Blandt SUV’er i prisklassen placerer Polestar 3 sig på en fjerdeplads. Blandt alle SUV’er i den store mellemklasse placerer Polestar 3 sig som den 12. bedste.

Når det gælder en sammenligning af pris med kvalitet og udstyr, så matcher prisen nogenlunde kvaliteten i Polestar 3. Det er altså ikke her man får mest elbil for pengene. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

OBS: Denne anmeldelse samt fordele og ulemper er baseret på testresultater fra store internationale anerkendte bilmedier. Når vi selv får fingrene i Polestar 3 opdaterer vi denne test med vores egne indtryk og billeder.

Se også: Test og bedømmelser på alle nye elbiler

Se også: Flere billeder af Polestar 3

Det gode ved Polestar 3

Køreoplevelsen i Polestar 3 er sammenlagt rigtig god. Polestar 3 kan være sjov og hurtig, men den kan samtidig være rolig og komfortabel. Den adaptive undervogn har stor betydning for dens køreevner.

Polestar 3 er en nydelig SUV med et meget sporty design. Også indvendigt imponerer den med et flot design, der er til den minimalitiske side. Byggekvaliteten er generelt rigtig god og materialerne er gode og moderne.

Komfort og plads er der også i Polestar 3. Der er masser af plads på bagsædet og mere udstyr i basismodellen end hos konkurrenterne. Designet af kabinen gør samtidig, at den virker stor og luftig, og det er et bahageligt sted at være.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Dette kunne være bedre ved Polestar 3

Interiøret er flot, men der er mangel på fysiske knapper. Fysiske knapper er både hurtigere og sikrere at bruge på farten.

Infotainmentsystemet kan til tider være langtsomt – kræver mere arbejde inden lanceringen senere i år.

Bagagerummet på 484 liter er ikke imponerende for en SUV i denne klasse. Til sammenligning får man i en Tesla Model X 1.050 liter.

En nyvognsgaranti på 2 år er sammenlignet med andre elbilproducenter ikke god. De bedste giver op til 7 år.

Se også: Se priser, leasingpriser og specifikationer på elbiler

Alternativer til Polestar 3

Polestar 3 kan forudbestilles nu og senere i år lander de første eksemplarer her i Danmark – men ikke uden konkurrence. Der er nemlig mange gode alternativer, som Porsche Macan, Audi Q8 Sportback e-tron, Lotus Eletre, Volvo EX90 og flere.