Tesla designchef om Apples elbil: Der er intet at se frem til

Teslas øverste designchef fortæller, at der "intet er at se frem til" i Apples kommende elbil, som han mener mangler designinnovation.

Tesla designchef om Apples elbil: Der er intet at se frem til

Franz von Holzhausen, der er øverste designchef hos Tesla og manden bag nogle af deres mest populære elbiler, udtrykker nu sin utilfredshed med Apples tilsyneladende mangel på designinnovation. I et interview sagde han, at der intet er “at se frem til” når Apples hemmelige Project Titan afsløres – altså Apples bud på elbil.

Holzhausen står bag biler som Tesla Model S, Model X, Model 3 og Model Y. Han er også ansvarlig for designet af Teslas forsinkede Cybertruck, Semi og den endnu mere forsinkede anden generation af Roadster. I et podcast interview fortæller Holzhausen nu, at han er skuffet over Apple og at der ikke kan være meget at se frem til i elbilen fra Cupertino-producenten, populært kaldt Apple Car.

Se også: Tegninger af Apple Car fremvist til japansk producent af bildele i 2020

Mangel på innovation hos Apple

Da han blev spurgt til produkter og designs fra andre virksomheder, der inspirerer ham, sprang Holzhausen direkte til Apple. Første emne var Apple Watch hvor han forklarede, at han udelukkende bærer det på grund af fitnessfunktionerne, men ellers ikke har “fundet meget formål” med det.

Idet han fortsatte sit fokus på Apple, tilføjede Holzhausen, at han nu ser Apple-design som blot en “lille forfining af det samme”.

“Jeg bærer faktisk, og jeg hader at sige det, et Apple Watch, bare på grund af fitness-siden. Ellers har jeg ikke rigtig fundet noget formål med den tingest, men sådan er det.

Det triste ved Apple-produkter nu er, at der ikke er noget at se frem til. Jeg føler, at det bare er en fortsættelse. Det er bare en slags lille finpudsning af det samme, så rent inspirationsmæssigt har det været svært at blive supermotiveret af det, de laver,” siger Holzhausen i interviewet.

Dette er blot den seneste optrapning af Tesla og dets ledere, der offentligt kritiserer og gør grin med Apple. Teslas Elon Musk har især kritiseret Apple for deres lukkede økosystem i forbindelse med App Store. For nylig tog han også afstand fra Apples brug af kobolt til batterier i MacBook og iPhone. Tesla nægter også at indføre CarPlay eller endda integrere Apple Music og vælger i stedet Spotify.

Apple springer ud som bilproducent i 2025

Apple forventes at springe ud som bilproducent om tre år, hvor de vil løfte sløret for deres første elbil. Apple har rekrutteret fra højre og venstre og har angiveligt noget “revolutionerende” batteriteknologi på vej.

Det er ikke meget man ved om Apple elbilen endnu, men de skulle endelig have fundet en partner til at hjælpe med produktionen af bilen. Vi må se om den ender med at blive lige så lidt inspirerende, som Teslas designchef forventer.

Se også: Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil