Amazon Prime Video på vej til Apple TV

Efter en periode med tvister mellem selskaberne synes uenighederne at være udglattet så Amazons streamingtjeneste kan komme til Apple TV.

Amazon Prime Video på vej til Apple TV

Amazon Prime er dagens ubestridt billigste streamingtjeneste, men streaming har indtil videre været begrænset til mobil og tablet, browser, AirPlay eller Amazons egen Fire TV-streamingboks.

En ny aftale skulle dog være på vej ifølge kilder tæt på begge selskaber, hvilket vil på sigt gøre det muligt at streame Prime Video direkte fra Apples populære Apple TV.

Forventningen her er, at en Prime Video app vil være tilgængelig på Apple TV’s App Store omkring tredje kvartal i år.

Aftalen er ifølge Recode kommet i hus efter en lang tvist mellem de to tech-giganter, hvor Amazon blandt andet blokerede for salg af Apple TV fra Amazons omfattende e-butik. Alt imens at Amazons iOS-app har fået stækket funktionalitet, så blandt andet film og serieudlejning igennem app’en er umuliggjort.

Læs også:  Nye EU-regler sprænger streaming-grænser

Recode har forsøgt at få en officiel bekræftelse fra begge selskaber, men hverken Apple eller Amazon har ønsket at knytte en officiel kommentar til nyheden.

Amazons anden store med- og modspiller på streamingfronten er Googles Chromecast, som siden oktober 2015 har været forment adgang til Amazons online butik.

Prime Video gik i luften herhjemme i november 2016, med rekordbillig streaming til 45 kr. per måned. Selskabet tilbyder fortsat et introduktionstilbud med streaming til halv pris i de første seks måneder.

Se også:  Amazon-streaming og ’The Grand Tour’ kommer til Danmark