Chromecast med Google TV og Paramount+ understøtter nu HDR10+

Dolby Vision-alternativet HDR10+ får nu tilslutning fra Google og Chromecast med Google TV, streamingboksen Roku Express og streamingtjenesten Paramount+.

Chromecast med Google TV og Paramount+ understøtter nu HDR10+

HDR-standarden HDR10+ understøttes af flere og flere indholdsleverandører og hardwareproducenter. De seneste produkter, som er blevet certificeret med understøttelse af HDR10+, er Chromecast med Google TV og streamingboksen Roku Express+. Samtidig er streamingtjenesten Paramount+ også klar med understøttelse af HDR10+. Det fremgår af den officielle hjemmeside for HDR10+, hvor man kan se alle certificerede produkter.

HDR10+ er en åben HDR-teknologi, som Samsung, Panasonic og filmselskabet 20th Century Fox i fællesskab har udviklet. Den konkurrerer med Dolby Vision, som de netop certificerede produkter allerede understøtter.

Dermed er der nu endnu bedre mulighed for at nyde HDR-indhold på f.eks. Googles nyeste Chromecast, som godt nok ikke officielt er lanceret i Danmark, men som kan købes mange steder.

– Google er glade for at slutte sig til det stigende antal firmaer, der tager HDR10+ til sig og arbejder med HDR+ Technologies LLC. Vi forestiller os, at HDR10+ fremadrettet bliver en vigtig igangsætter for Chromecast med Google TV inklusiv andre platforme, og vi ser frem til at hjælpe vores forskellige partnere på tværs af industrien med at opnå en god HDR-oplevelse, siger Matt Frost, produktchef hos Google.

Modsat den nye Chromecast er Paramount+ til gengæld officielt tilgængelig i Danmark. Her skal du være kunde hos enten YouSee eller Canal Digital for at få adgang til streamingtjenesten. Har du det, kan du nu bl.a. streame Paramount+’s nye serie The Stand, som – selvfølgelig – er tilgængelig i HDR10+.

Læs også: Guide: De bedste streamingbokse med Android TV og Google TV

100+ firmaer understøtter nu HDR10+

Mere end 100 partnere understøtter nu HDR10+ på den ene eller anden måde. Det kan være indholdsleverandører, streamingtjenester, streamingbokse, smartphone og tv. Blandt dem er for eksempel:

  • Amazon (indhold)
  • ARM, MediaTek og Qualcomm (chipsets)
  • ASUS, Meizu, Xiaomi, Motorola og OnePlus (skærme)
  • Google (indhold, skærme og enheder)
  • JVC/Kenwood og Roku (enheder)
  • Panasonic (skærme og enheder)
  • Plex (indhold og værktøjer)
  • Samsung (skærme, SoCs, enheder og værktøjer)

Læs også: Spar penge på streaming af film og tv, lydbøger og musik