Disse mobiler understøtter HDR og Dolby Vision i Netflix

Den bedst mulige oplevelse med HDR og Dolby Vision i Netflix får du kun med en håndfuld smartphones. Se listen her.

Disse mobiler understøtter HDR og Dolby Vision i Netflix

Det er blevet populært med forbedrede skærmpaneler i smartphones, der ikke bare viser et knivskarpt billede, men også en så bred palet som overhovedet muligt. Her kommer teknologien HDR ind i billedet, som hidtil bedst har været bekendt inden for fotografering.

I løbet af særligt det seneste års tid har teknologien dog også gjort sit indtog i tv og smartphones, men HDR-standarden er ikke meget værd uden Blu-rays og tjenester såsom Netflix med indhold, som er optimeret til at vise en større farvedynamik og mere livlige farver.

Læs også: Disse mobiler understøtter Netflix i HD-kvalitet

Netflix introducerede HDR-funktionalitet sidste år, men først for nyligt er streamingtjenesten begyndt at lade dig afspille Netflix-indhold i HDR på mobilen. Derfor har Netflix oprettet en supportside, hvor det er muligt at se, hvilke smartphones der lige nu understøtter HDR-afspilning i appen.

Det er værd at bemærke, at der ikke kun findes HDR-standarden – eller helt præcist HDR10, men også en forbedret udgave af denne kaldet Dolby Vision, hvor skærmpanelerne skal leve op til endnu strengere til farvedynamikken, så kontraster står tydeligere.

Netflix understøtter også Dolby Vision, og de første smartphones, som kan vise denne type indhold, er allerede lanceret. Det drejer sig om LG G6 og V30. Sidstnævnte understøtter dog endnu ikke Dolby Vision i Netflix. Den foreløbige liste, som den ser ud per 6. september 2017, er som følger:

Følgende smartphones understøtter afspilning i Dolby Vision:

  • LG G6

Følgende smartphones understøtter afspilning i HDR:

  • LG V30
  • Samsung Galaxy Note 8
  • Sony Xperia XZ Premium
  • Sony Xperia XZ1

Bemærk at listen formentlig vil blive længere, som tiden går. Den senest opdaterede liste finder du altså ved at gå direkte ind på Netflix’ supportside.