Netflix laver færre originale film for at booste kvaliteten

Netflix har de seneste år sprøjtet nye film ud, men det bliver der lavet om på: Fokus er færre film af højere kvalitet.

Netflix laver færre originale film for at booste kvaliteten

De seneste to år har Netflix lanceret mindst en ny film hver uge, men i 2023 bliver det anderledes. Ifølge Bloomberg omstrukturerer Netflix sin filmafdeling og det kommer til at betyde et færre antal nye film.

Planen er at slå to teams sammen, nemlig dem der arbejder med små projekter med et budget på højst 30 millioner dollars, og dem der arbejder med projekter i mellemklassen med budget mellem 30 og 80 millioner dollars.

Se også: Bedste telefoner til streaming

Skruede op for filmproduktionen pga. konkurrencen

Som Bloomberg nævner, skruede Netflix op for filmproduktionen, efter at flere studier begyndte at lancere egne streamingtjenester i stedet for at sælge sine film til Netflix.

Udover de teams, der har arbejdet med film med små til mellemstore budgetter, har Netflix også et team, der arbejder med film med store budgetter. Det er uklart om også det team bliver påvirket af omstruktureringen.

Se også: Bredbånd med 1000 mbit

Få priser og blockbusters

Trods det store antal titler, Netflix har lanceret, er det kun få af dem, der har vundet priser, er blevet streamet i millioner af timer eller har fået den kulturelle indflydelse, som visse store blockbusters har haft.

Ifølge Netflix egne oplysninger er Red Notice, Don’t look Up og Glass Onion: A Knives out Mystery nogle af de mest sete film i 2021 og 2022. Chef for Netflix Film, Scott Stuber skal efter sigende have bestemt sig for at skære ned på filmproduktionen i år, så man i stedet kan fokusere på at producere film af høj kvalitet.

Se også: Mobilt bredbånd til lave priser

Fyringsrunde annonceret hos Netflix

Omstruktureringen betyder også, at ”en håndfuld” personer bliver afskediget, uden at Netflix nævner et bestemt antal. Også to fremtrædende chefer stopper – Lisa Nishimura – der har arbejdet med dokumentarer som Tiger King og film med mindre budget, samt VP for film – Ian Bricke.

Begge har været hos Netflix i mere end ti år.

Scott Stuber har imidlertid ikke nævnt noget om, hvor mange personer der bliver afskediget, men det skal dreje sig om færre end i den fyringsrunde, der fandt sted sidste år.

Netflix gennemførte en fyringsrunde tidligere end mange af konkurrenterne inden for film, TV og underholdning. HBO og HBO Max var i august nødt til at skære ned på personalet i produktionen som en del en større omstrukturering hos Warner Bros. Discovery, mens Disney for nylig annoncerede, at de afskeder 7.000 personer, inklusive personale inden for medie og distribution.