Netflix skruer igen op for billedkvaliteten

Efter en periode med en ringere billedkvalitet hos streamingtjenesten Netflix, på grund af coronavirus, bliver der igen skruet op.

Netflix skruer igen op for billedkvaliteten

Netflix er nu klar til at skrue op for billedkvaliteten. Kort efter coronavirus ramte verden besluttede flere streamingtjenester, at skrue ned for billedkvaliteten i et forsøg på at mindste belastningen på landenes netværk.

Med flere mennesker fanget i hjemmet, så medførte det et naturligt større press på verdens forskellige netværk. Her så vi Amazon Prime Video, Apple TV, Disney Plus, Facebook, Instagram, Youtube og Netflix hjælpe til, ved at forringe bitraten, altså billedkvaliteten.

Se også: Mobilabonnementer med Netflix

Netflix’ overordnede mål med en den ringere billedkvalitet var, at reducere netværksbelastningen i Europa med 25 procent. Nu har Netflix meldt ud, at de er klar til fjerne denne begrænsning og streame film og serier i fuld kvalitet:

“Efterhånden som netværksforholdene forbedres, begynder vi at løfte de landsbaserede bitrate-hætter, der blev indført i marts,” siger Netflix til heise.de.

Dette gælder for Netflix streamingkvaliteten i Europa.

Læs også: Spar penge ved at samle Netflix og dit mobilabonnement

Amazon og Youtube stadig med reduceret kvalitet

Indtil videre er Netflix den eneste eneste tjeneste, som har valgt at genoprette streamingkvaliteten til normalen. Hverken Amazon Prime Video, Apple TV, Disney Plus, Facebook, Instagram eller Youtube har meldt noget ud endnu.

Med Netfix, og andre udbyderes, ringere billedkvalitet ved streaming, blev der ikke ændret på selve opløsningen. Havde du Netflix i fuld HD eller 4K, så var indholdet stadig i denne opløsning. I stedet var der skruet ned for bitraten, som man ofte ser angivet i kilobytes per sekund eller blot “kbps”, og er et udtryk for kvaliteten af en digital lyd- eller videosekvens.

Har du lagt mærke til den ringere kvalitet?

Læs også: De 10 meste sete serier og film på Netflix i 2019