Samsung lancerer TV-fjernbetjeninger med solopladning

Fjernbetjeningerne til Samsungs nyeste fjernsyn har solceller, er lavet af 28 procent genbrugsplast, og så vil selskabet fokusere på mere miljøvenlig emballage til deres produkter.

Samsung lancerer TV-fjernbetjeninger med solopladning

Med 2021-serien af 4K- og 8K QLED-TV introducerer Samsung en ny Eco-fjernbetjening, som ifølge virksomheden vil skåne miljøet for “tonsvis af plastaffald” om året. Derudover vil producenten bestræbe sig på, at reducere deres miljøpåvirkning på andre områder. Den nye Eco Remote Control holder strøm i hele i år.

Læs også: De bedste enheder til streaming af film og serier

Eco Remote Control ligner umiddelbart de seneste års udgaver fra Samsung-fjerntbejeninger. Men hvis man vender det rundt, vil man se et langt panel af solceller, der kan oplade batteriet. Fjernbetjeningen er lavet af 31 gram plast, hvoraf 28 procent af det kommer fra genbrugt polyethylenterephthalat.

Samsung fjerntjening solcelle
Samsung fjerntjening med solceller på bagsiden.

Læs også: Her er de bedste serier og film på streamingtjenester

To års batteritid på Eco-fjernbetjeningen

Samsung anslår, at man kan bruge Eco Remote Control i to år, før batteriet har brug for fuld genopladning. Det interne genopladelige batteri er designet til at holde i omkring syv år, hvilket svarer til den gennemsnitlige livscyklus for et TV. Skulle der opstå et akut behov for opladning, så er der dog en USB-C-port i bunden uden behov for solens stråler.

Samsung fortsætter også indsatsen for mere miljøvenligt emballage i 2021.  Dette blandt andet ved at fjerne oliebaseret blæk og ved at bruge miljøvenlig emballage til alle Lifestyle- og QLED-tv-modellerne.

Læs også: Nokia lancerer Smart TV i Danmark med Android TV