Samsung vil have fingrene i LGs OLED-skærme

Samsung forhandler angiveligt med LG om en enorm ordre på OLED-skærme. Er det et snarligt farvel til LCD?

Samsung vil have fingrene i LGs OLED-skærme

LG bliver ofte rost for deres OLED tv-skærm – og det er velfortjent. Men det er også en dyr skærmteknologi at producere, hvorfor LG er den eneste store producent af disse. LG laver dem ofte i få størrelser, hvilket gør det billigere af producere et større antal. Indtil videre har Samsung benyttet ders QLED-teknologi, som benytter LCD-baggrundslys og ikke kan sammenlignes med OLED. Angiveligt vil gerne væk fra denne teknologi og i stedet skifte til OLED. I stedet vil de købe OLED-paneler af LG, skriver et koreansk nyhedsmedie.

Se også: Billig bredbånd til streaming af serier, film og tv

Kilder inden for dørene hos LG fortæller, at en sådan aftale er tæt på at være på plads:

“Vi har endnu ikke underskrevet en kontrakt, men vi mangler kun at gennemgå en konsultation på arbejdsnivueau for at færdiggøre detaljerne”, sagde en af ​​embedsmændene.

Læs også: Samsungs 2021 Neo QLED-TV vil være bedst til gaming

Millioner af OLED-skærme

Det er uhørt at købe skærme fra sin største konkurrent, men det er den oplagte løsning for Samsung, som gerne vil væk fra LCD. En af årsagerne til dette er, at LCD-skærmene, i manglen på halvledere, er blevet langt mere kostbare. Det er ikke nyt at Samsung gerne vil have fingrene i OLED-skærmene, men nu skulle det altså endelig lykkedes. Og det er lidt af en aftale Samsung og LG skulle være tæt på at have færdiggjort. Ifølge det koreanske nyhedsmedie, så skulle LG allerede i år begynde at levere OLED-paneler til Samung – faktisk op til en hel million af dem.

Til næste år skulle LG angiveligt sende fire millioner OLED-skærme Samsungs vej. I mellemtiden arbejder Samsung videre på en Quantum Dot OLED-teknologi, som virksomheden ellers tidligere af afvist på grund af for svagt baggrundslys.

Læs også: Samsung Neo QLED er første tv med gaming-certificering