Samsung Galaxy Ring kan købes med NFC-chip

Det bliver muligt at købe Samsung Galaxy Ring i en variant med NFC-funktion. NFC giver flere smarte funktioner, men det sluger også meget strøm i en lille fingerring.

Samsung Galaxy Ring kan købes med NFC-chip

Nye rygter går på, at kunder får mulighed for at købe Samsung Galaxy Ring i en variant med NFC (Near Field Communication). Lige nu ser det ud til, at Samsung lancerer sin kommende smartring omkring juli måned.

Samsung har ikke selv meldt frygteligt meget ud om ringens funktioner, men vi forventer, at der bliver tale om en fitness- og sundhedsorienteret ring, der kan bruges til at spore vores fitness, sundhed og helbred.

Se også: Bedste smartwatch

NFC er smart, men koster meget strøm

Samsung Galaxy Ring kommer måske med indbygget NFC-teknologi. Teknologien kan bruges til at parre ringen med andre enheder ved at holde dem i tæt konktakt med hinanden eller til kontaktløs betaling. Den har eksisteret i mange år og findes på de fleste moderne mobiltelefoner.

Telefoner har dog et voldsomt meget større batteri end en lille smartring, og i Galaxy Ring menes NFC at kunne koste dyrt på batterilevetiden. Uden NFC forventes ringen at kunne køre i op til tre uger på en opladning.

Når NFC-funktionen er i brug, kan det reducere smartringens batterilevetid, så den bliver en hel uge kortere. Det er meget, når den samlede batterilevetid på Galaxy Ring forventes at være op til tre uger. Heldigvis vil man sandsynligvis kunne tænde og slukke funktionen, så chippen ikke kører og sluger strøm hele tiden.

Se også: Apple arbejder på smart ring

Mulig dansk pris på Samsung Galaxy Ring

Selv om vi endnu ikke ved så meget om funktionerne i Galaxy Ring, forventer vi, at Samsungs ring bliver nogenlunde som andre smartringe på markedet. Oura Ring har været på markedet i nogle år og findes nu i tredje generation. Den koster fra 349 euro (cirka 2.600 kroner) og giver dig overvågning af søvn og måling hjerterytme, iltniveau i blodet og en masse appfunktioner, der giver dig større indsigt i dit helbred.

Amazfit har for nylig annonceret deres Amazfit Helio Ring med samme funktionalitet. Den koster 299 euro eller cirka 2.200 kroner.

Vi forventer, at Samsung lægger sig på nogenlunde samme prisniveau på cirka 2.000 til 2.500 kroner. Da der er tale om et nyt produkt, er det muligt, at Samsung vælger at sætte prisen lavt for at få gang i salget.

Af samme grund forventer vi ikke en pris, der ender ret meget over 2.500 kroner. Det er selvfølgelig muligt, at Samsung overrasker med nye funktioner, og så kan prisen blive en anden.

Smartring – det nye smartwatch?

Smartringe er en ganske ny produktkategori, som vi kommer til at se rigtig meget til i 2024. Med introduktionen af Samsungs smartring bliver produktkategorien for alvor udbredt, men spørgsmålet er, om der er efterspørgsel på det.

Der er et relativt stort overlap i funktionaliteten mellem en smartring og et smartwatch, idet de begge kan tracke fitness- og sundhedsrelaterede ting. Men de adskiller sig meget fra hinanden i måden, de betjenes på.

Et smartwatch er i en eller anden grad en lille smartphone på håndleddet, som kan betjenes på samme måde med en touchskærm, ligesom der er mulighed for at downloade apps, afspille lyd, gennemføre telefonopkald og foretage navigation.

En smartring har kun begrænset funktionalitet. Her vil betjeningen hovedsageligt foregå fra den tilhørende app på mobilen, og i nogle tilfælde vil en smartring kunne betjenes via stemmegenkendelse.

På grund af smartringens lille format adskiller den sig ved en meget lang batteritid, og den er samtidig langt mere diskret end et smartwatch. Mange føler også, at et stort smartwatch genererer på håndleddet under søvnen. Her kan en smartring være et godt alternativ.

Det er nok tvivlsomt, om en smartring kommer til at erstatte smartwatches. Det vil nok snarere supplere det, og for nogle kan det være et alternativ, hvis man alligevel ikke bruger de mange betjeningsfunktioner gennem skærmen, som et smartwatch rummer.

Se også: Test af Samsung Galaxy Ring – bedre end et ur