Samsung Galaxy Watch FE er Samsungs første prisvenlige smartwatch

Samsung Galaxy Watch FE er Samsungs første prisvenlige smartwatch. Det er baseret på Galaxy Watch 4 og har en lav pris i forhold til andre Samsung-smartwatches.

Samsung Galaxy Watch FE er Samsungs første prisvenlige smartwatch

Samsung har annonceret, at de lancerer et nyt smartwatch, Galaxy Watch FE. Det er Samsungs nye budgetvenlige smartwatch, der tilbyder en mere prisvenlig løsning i forhold til flagskibsmodellerne i den normale Galaxy Watch-serie.

Galaxy Watch-serien plejede at være relativt billig sammenlignet med konkurrenterne, men i de sidste to år har Samsung hævet startprisen på sine ure for at holde trit med inflationen. Galaxy Watch FE koster derfor fra 1.599 kroner, og modsat andre lande er det den eneste udgave, der kommer. Den findes ellers også i en LTE-udgave i andre lande, men indtil videre ikke i Danmark.

Med en budgetvenlig udgave af Galaxy Watch ligner Samsungs sortiment af smartwatch lidt mere Apples, så der er et ur til enhver pengepung.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches

Samsung Galaxy Watch FE: Specifikationer

Materiale og farver Urkasse i aluminium

Sort, pinkguld, sølv

Dimensioner og vægt 39,3 x 40,4 x 9,8 mm
26,6 gram
Skærm 1,2″, 396 x 396 pixel, Super AMOLED, Always On Display
Processor Exynos W920, Dual Core (1,18 GHz)
Hukommelse og lager 1,5 GB hukommelse + 16 GB lager
Batteri 247 mAh

WPC-baseret trådløs opladning

Styresystem Wear OS Powered by Samsung
Brugerflade One UI 5 Watch
Sensorer Samsung BioActive Sensor (optisk pulsmåler + elektrisk hjerte + bioelektrisk impedansanalyse), accelerometer, barometer, gyroskop, geomagnetisk sensor, lyssensor
Forbindelse Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2,4 + 5 GHz), NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Holdbarhed 5ATM, IP68, MIL-STD-810H
Kompatibilitet Android 11.0 eller nyere med mere end 1,5 GB RA;M

Mindre skærm, sidste års chip og mindre batteri

Ligesom andre billigere smartwatches må du i Galaxy Watch FE give afkald på visse funktioner for at få den noget lavere pris.

For eksempel kommer Galaxy Watch FE kun i en enkelt 40 mm størrelse med en lidt mindre 1,2 tommer OLED-skærm. Watch FE har også sidste generations Exynos W920-chip i stedet for den nyere W930, og der er kun 1,5 GB RAM og 16 GB lagerplads.

De fleste sensorer er de samme, men du må undvære den temperatursensor, der blev introduceret sidste år. Batteriet er også mindre med en kapacitet på 247 mAh.

Se også: Samsung sagsøger Oura for at blokere muligt patentkrav mod Galaxy Ring

Safirglas, OneUI Watch 5, kropsanalyse og meget mere

Det er dog relativt få og små ting, du giver afkald på. På trods af at det er en budgetmodel, har FE den samme safirglasskærm, IP68-klassificering og 5ATM-vandmodstand.

Uret har også den samme mekanisme til urremme med et enkelt klik, kontaktløs NFC-betaling og indbygget GPS. Galaxy Watch FE understøtter Bluetooth 5.0 og Wi-Fi, og ligesom flagskibsurene har FE også OneUI Watch 5 og Wear OS 4, meddelelser om høj/lav puls, EKG’er, analyse af kropssammensætning og personlige pulszoner.

Det nye Galaxy Watch FE kommer på et lidt usædvanligt tidspunkt. Samsung afslører typisk sine wearables ved sommerens Unpacked-event, som forventes at finde sted i næste måned i Paris. Der er dog stadig mange nyheder på programmet, selv om Galaxy Watch FE ikke bliver én af dem.

Samsung ventes at afsløre Galaxy Watch 7, et nyt Galaxy Watch Ultra og fingerringen Galaxy Ring.

Dansk pris på Samsung Galaxy Watch FE

Samsung oplyser, at det nye Galaxy Watch FE har en dansk vejledende pris på 1.599 kroner. Det kommer kun i denne ene variant med 40 millimeter urkasse.

Baseret på lækkede europæiske priser gættede vi på en dansk pris på 1.199 kroner, men den endelige danske pris blev altså noget højere – dog stadig noget billigere end Galaxy Watch 6.

Samsung Galaxy Watch FE kan købes i farverne sort, pinkguld og sølv.

I udlandet kommer den senere i en 4G/LTE-udgave, men det er endnu uvist, om den variant kommer til Danmark.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches til Android-telefoner