Billeder af HTCs første smartwatch lækket

Det første og længe ventede smartwatch fra HTC viser sig for første gang, efter en serie af billeder er blevet lækket.

Billeder af HTCs første smartwatch lækket

HTC har været undervejs med et smartwatch i lang tid – rigtig lang tid endda. Nu dukker de første rigtige billeder op af det kommende HTC-smartwatch.

Idéen om et smartwatch fra HTC går helt tilbage til februar 2014, hvor det fra HTCs dengang bestyrelsesformand – nu direktør – Cher Wang lød, at et smartwatch fra producenten ville blive en realitet omkring julen 2014.

Læs også: HTC-smartwatch kommer alligevel

I de efterfølgende måneder blev der sået tvivl om, hvorvidt HTC havde droppet uret eller ej, men den taiwanesiske producent gjorde det klart, at det fortsat var planen at lancere det. Uret blev dog udskudt til starten af 2015.

Månederne gik, og der kom fortsat ikke noget ur fra HTC. Som set så mange gange før kunne den velkendte Twitter-tipster evleaks dog pludselig offentliggjorde nye oplysninger om uret. Uret skulle angiveligt have været lanceret helt tilbage i februar måned under navnet ’One’, men det skete som bekendt heller ikke.

HTC smartwatch
Foto: Weibo.com (@KK)

Nyt samarbejde med tøjgiganten Under Armour

Sidenhen har der været tavshed, men nu dukker de første rigtige billeder op. Det er en bruger på det kinesiske sociale medie Weibo, der over flere opslag har delt 8 billeder af det kommende HTC-ur. På disse ses det tydeligt, at HTC satser på et rundt ur lige som mange af konkurrenterne. Uret gemmer på to knapper på urkassen og består af et sort metaldesign, der tager sig ganske minimalistisk ud.

Den medfølgende urrem er udført i gummi med sorte og røde farver. Lige som andre smartwatches kan remmen tages af med en nem klikmekanisme. Et kig under uret afslører, at uret ganske vist er fra HTC, men at det også er designet i samarbejde med tøjgiganten Under Armour lige som det tidligere HTC-produkt UA HealthBox. Der er også blevet plads til en pulsmåler og fire magnetiske kontaktstik, så uret nemt kan oplades med en medfølgende dock.

Læs også: Samsung: Ikke flere Android Wear-smartwatches fra os

På softwaresiden kører HTCs smartwatch med Googles Android Wear-styresystem, hvor det ses kørende med den første udgave af Android Wear baseret på Android 5.1 Lollipop. Det kan dog meget vel være tidlig og endnu ikke køreklar software.

Det er endnu uvist, hvornår HTC lancerer uret og til hvilken pris. Til gengæld kan du se frem til nedenstående specifikationer, hvis de oprindelige oplysninger fortsat er korrekte:

  • 1,8″ skærm
  • ST Micro 32L151 Cortex-M3-processor
  • Bluetooth
  • GPS
  • 3 dages batteritid
  • IP5-certificering
  • MIL-STD-810-kategorisering (krav til holdbarhed)