Rygte: HTC lancerer One-smartwatch i starten af 2016

Et rygte fra den velinformerede Twitter-tipster, evleaks, går på, at HTC lancerer sit første smartwatch allerede i februar måned næste år.

Rygte: HTC lancerer One-smartwatch i starten af 2016

Antallet af smartwatches stiger stødt, og nu vil taiwanske HTC også være med. Den ellers pensionerede Twitter-tipster, evleaks, som gang på gang har ramt plet med sine rygter, mener at vide, at HTC lancerer et One-smartwatch allerede i februar måned. Det skriver han i et tweet på Twitter.

Læs også: HTC: Intet smartwatch i år

For over halvandet år siden forlød det fra HTCs direktør, Cher Wang, at et smartwatch fra firmaet ville se dagens lys inden julen 2014. Disse planer blev sidenhen udskudt til begyndelsen af 2015, men uret har alligevel endnu ikke set dagens lys. Det ser det dog ud til at gøre om ganske få måneder, hvis evleaks viser sig at have ret.

Om der så er tale om det længe ventede smartwatch, eller om den taiwanske producent er startet helt fra begyndelsen med dette One-smartwatch, vides ikke. Hvis det viser sig at være det ur, som har været omkring to år undervejs, lyder de foreløbige specifikationer som følger:

  • 1,8″ skærm
  • ST Micro 32L151 Cortex-M3-processor
  • Bluetooth
  • GPS
  • 3 dages batteritid
  • IP5-certificering
  • MIL-STD-810-kategorisering (krav til holdbarhed)

Læs også: HTCs første smartwatch vil ikke køre Android Wear

Da disse specifikationer florerede tilbage til februar måned, forlød det, at HTC ville droppe Android Wear-styresystemet til fordel for et hjemmeudviklet. Årsagen var bl.a. den manglende understøttelse for Apples iPhones, men dette er sidenhen kommet til Android Wear. Det kan dermed ikke udelukkes, at uret alligevel vil køre med Android Wear. Der er ikke andet for end at vente på flere oplysninger i den kommende tid.