OnePlus 8 sætter barren højt for prisvenlige flagskibe i 2020

Hvorfor skal man vælge den billigere OnePlus 8? Det er der mange gode grunde til - her giver vi nogle af dem.

OnePlus 8 sætter barren højt for prisvenlige flagskibe i 2020

(Annoncørbetalt indhold i samarbejde med OnePlus)

Desværre er det alt for ofte topmodellerne, som render med al opmærksomheden. De får alle de nyeste funktioner, de største skærme og de vildeste kameraer. Det er klart de frister vores udødelige trang til dyre gadgets. Dog kan det billigere valg, i nogle tilfælde, være det rigtige. Et godt bud på det er OnePlus 8. 

Der er ingen tvivl om, at topmodellen OnePlus 8 Pro er en fremragende mobiltelefon, hvilket vores test af den også viser. Samtidig indrømmer jeg også gerne, at jeg har rendt rundt med lillebroren, den billigere OnePlus 8, i min lomme siden jeg blev færdig med min anmeldelse. Hvorfor? Det er der flere årsager til, som du får svar på herunder.

Her kigger vi på fem grunde til, at man skal vælge en OnePlus 8.

Læs også: OnePlus tilføjer flere af brugernes ønskede funktioner

Mindre og lettere – uden at gå på kompromis

Mobiltelefonerne bliver større og større, hvilket kan være rart og til tider også besværligt. De store skærme gør det sjovere at nyde indholdet, men det gør dem også mindre lommevenlige. OnePlus 8 går i den modsatte retning.

Den har samme 6,55 tommer skærm som dens forgænger, OnePlus 7T, men fylder mindre på alle ledder og kanter, samtidig med at den vejer 10 gram mindre. OnePlus 8 har en tilpas stor skærm, samtidig med, at den er meget lommevenlig.

Og så gør det jo heller ikke noget, at den både ser godt ud og er behagelig at have i hånden. OnePlus 8 er beskyttet af Gorillla Glass 5, for og bag, og den kommer i tre farver. Her kan du vælge den klassiske og stilede Onyx Black, eller du kan gå efter de to nye spændende farver: Glacial Green og Interstellar Glow. Glacial Green har et mat finish, som bedre afviser fingeraftryk, og Interstellar Glow fanger lysets stråler og omdanner dem til en regnbue af farver.

Se også: Sammenlign priser på OnePlus 8

OnePlus 8
OnePlus 8 i den flotte Interstellar Glow-farve.

Skærmen i OnePlus 8 er derudover blandt de allerbedste på markedet, og kommer med en 90 Hz-skærmopdatering, som gør både dagligt brug, spil og andet meget mere flydende og rarere for øjnene at se på.

Specifikationer som et flagskib – bare billigere

Siger man Qualcomm Snapdragon 865, 12 GB LPDDR4X RAM, 256 GB UFS 3.0 lagerplads, tredobbelt bagkamera, 4300 mAh batteri med 30W lynhurtig Warp Charge 30T-opladning, stereohøjtalere og fingeraftrykslæser i skærmen, så snakker man om et flagskib. Det er ikke bare hurtig hardware, men det hurtigste af det hurtigste på markedet lige nu.

Men i dette tilfælde er der faktisk tale om OnePlus 8, hvor prisen starter på 5.399 kroner. Og som den billigste i Danmark, så kan OnePlus 8 bruge det kommende 5G-netværk.

OnePlus 8 har sammenlagt fire kameraer, som giver en glimrende og fleksibel kamera-oplevelse. Bagsiden gemmer på et tredobbelt kamera, med både ultra vidvinkel og makrokamera, og lader dig tage flotte portrætter, landskabsbilleder, aftenbilleder og meget mere.

OnePlus 8 har et imponerende batteri

Egentlig skulle man tro, at den vilde indmad i OnePlus 8 var mere strømslugende, men det er faktisk lige omvendt. Både chipset, RAM og software er blevet finpudset og optimeret, så vi her står med den OnePlus-telefon, som har det bedste batteri af dem alle.

Det 4300 mAh batteri klarer sig gennem to dage ved normalt brug, og kaster du dig ud i en intens omgang gaming på den, så holder den 10 timer på en opladning – hvilket sikkert er længere end du gør.

Det er et imponerende batteri, som OnePlus’ Warp Charge 30T formår, at gøre endnu bedre. På bare 22 minutter går OnePlus 8 fra 1 til 50 procent – nok til en hel dags brug.

Læs også: OnePlus 8 og 8 Pro – Pris, tilgængelighed og specifikationer

OxygenOS – den bedste Android-brugerflade

En god og gennemtænkt brugerflade er vigtigere end man skulle tro. Når det gælder mobiltelefoner er brugerflader måske ikke det mest spændende at høre om, men det burde det faktisk være, hvis du spørger mig. En meget stor del af den tid vi kigger på vores mobiltelefoner, bruger på vi at navigere rundt i brugerfladen. Her finder vi apps, indstillinger, funktioner og meget andet.

I Android har jeg oplevet mange forskellige brugerflader, fra flere forskellige producenter, og aldrig har jeg oplevet en så flydende, hurtig, simpel og brugervenlig en af slagsen, som OnePlus’ OxygenOS.

Selvom OxygenOS er let at finde ud af, og med OnePlus Switch let at skifte til, så er her stadig masser af gode funktioner og muligheder for tilpasning. Man kan vælge mellem lyst og mørkt tema, skifte farver og design på ikoner og meget mere.

Læs også: Test af OnePlus 8 Pro

Gaming på mobilen, når det er bedst

Den lynhurtige hardware, 90 Hz-skærmen og stereohøjtalerne leverer en rigtig god gaming-oplevelse på OnePlus 8, og med Game Mode og Fnatic Mode tager OnePlus den et skridt videre. 

Med Game Mode kan man sikre sig mod afbrydelser midt i et spil, hvor opkald fx går direkte til telefonens højtaler, notifikationer blokeres, grafikken optimeres og mere til. Med Fnatic Mode går man all-in på gaming, hvor opkald og notifikationer blokere og telefonens ressourcer og netværksforbindelse optimeres til spil. 

Gamer du på den, mens den oplades? Intet problem, den oplades stadig lynhurtigt, uden at batteriet tager skade.

Ovenstående er bare nogle af de gode grunde til at vælge en OnePlus 8. Vil du gerne endnu tættere på den, så er der meget mere i min test af OnePlus 8 her.

Du kan finde alle priser samt tilbud på Oneplus.com/dk. Følg OnePlus på Facebook, Instagram og Twitter for at få de seneste nyheder.

Sidste nye om temaet

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. d. 27/3/2020 fulgte vi historien op med artiklen om Test: Huawei Music musikstreamingtjeneste – En rimelig startKlik her for den påfølgende artikel.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..