Huawei Honor 7 – prisstærk mobil med bred appel [TEST]

Anmeldelse: Huaweis Honor 7 vil imponere med fuldt hus på specifikationerne til en skarp pris. En lovende opskrift.

Huawei Honor 7 – prisstærk mobil med bred appel [TEST]

Måske kender du ikke Honor, men du kender givetvis Huawei, det kinesiske selskab der på rekordtid er gået fra ukendt tilbehørsproducent, til verdens tredjestørste mobilproducent og storleverandør til teleoperatørers netværk, herunder TDC’s.

Navnet Honor er egentligt ikke helt nyt, i sin tid var det navnet som Huaweis mellemklasse fik tildelt. Sidste år fik Honor lov til at stå som selvstændigt brand, med et særligt fokus på de yngre segmenter. Software-, komponent- og designmæssigt falder æblet dog ikke langt Huaweis-stamme.

Den både ligner og føles som en Huawei-mobil – bare se, hvor meget den ligner Huaweis Mate 7.

Honor 7 er dog skabt med internetsalg for øje, og der virker et velpolstret teknikblad godt, så det har Honor 7 naturligvis også. 20 megapixels, 3GB RAM, octa-core på 2,2 GHz, fingeraftrykslæser og metalkonstruktion – det er alt sammen en topmobil værdigt. Mens prisen er den halve.

Er det så for godt til at være sandt, eller er Honor 7 et vaskeægte mobilkup? Vi undersøger sagen.

Læs også: Honor 7 slippes løs: en supermobil til mellemklassen

Huawei honor 7

Specifikationer Huawei Honor 7

Mål: 143,2 x 71,9 x 8,5mm
Kamera: 20 MP, 1/2,4″ f/2 optik, 8 MP frontkamera
Ydelse: Kirin 935 Octa-core 4×2,2 GHz + 4×1,5 GHz, Malit T-628 MP4 grafik, 3GB RAM
Batteri: 3.100 mAh
Lager: 16GB + micro-SD op til 128GB
Netværk: Dual-SIM, 2G, 3G, 4G LTE-A (300 mbps)
Øvrigt: Fingeraftrykslæser, quick-charge, reverse charging. IR-blaster
Pris: 2.999,- kroner

Huawei Honor 7

Honor 7 er altså en velekviperet sag, med et teknikblad der langt hen af vejen kan følge med toptelefonerne. Men stil og design er også en del af oplevelsen – og det er Honor bevidst om.

Derfor får du også et styk metalmobil der ved første touch giver både et godt greb og et eksklusivt indtryk. Samtidig er bagsidens aluminium blankpoleret langs hele kanten, hvilket fanger og spiller med lyset fra omgivelserne.

Se også: Honor 7 første indtryk: En OnePlus 2-killer?

Visse detaljer er dog ikke nær så indstuderede som hos Samsung eller Apples fineste telefoner. Bagsiden sluttes nemlig af to plaststriber for oven og neden der virker en anelse malplacerede med deres riflede finish.

Når mobilen vender mod en, stopper designløjerne dog brat. Set forfra, virker telefonen helt anonym, med et plastrille der omgiver en stor, sort, og ganske intetsigende, front. Når nu telefonen er henvendt til de unge, efterlyser jeg lidt mere spræl i tilværelsen.

Størrelsesmæssigt er Honor 7 ikke nogen synderlig kompakt telefon, men den huser da også et relativt stort 5,2 tommers display. Den byder på en profil 8,5mm hvilket ikke er rekordtyndt, men heller ikke opleves som buttet.

Huawei Honor 7

Gode, men ikke altid lige praktiske, idéer

Det starter med nogle velplacerede knapper på højre side, hvor power-knappen kan findes, selv i blinde, mens volumenknapperne ovenover er mere diskrete.

På modsatte side introducerer Honor hvad de kalder ’ smarttasten’. En knap som du kan tildele en specifik funktion for et klik, et dobbeltklik eller et langt klik. Udvalget af funktioner er dog begrænset til enten et snapshot med kameraet, et skærmdump, Google-søgning eller en lommelygte.

Anvendeligheden begrænses yderligere af, at knappen er alt for nem at aktivere ved et tilfælde. Jeg havde sat et enkelt tryk til at aktivere lommelygten, hvilket gjorde at den blændede op i tide og utide. Det kan heldigvis slås fra, så kun dobbeltklik og langt tryk benyttes.

Øverst på Honor 7 finder du det obligatoriske jack-stick, et hul til mikrofon til støjdæmpning samt en infrarød blaster. Sidstnævnte kan bruges i samspil med app’en ’Smart fjernbetjening’ som kan efterligne fjernbetjeninger til hjemmets elektronik. Idéen er glimrende, den genkendte da også mit Sony-TV så jeg kunne styre de fleste funktioner, på nær Source-knappen – en ærgerlig forglemmelse.

Se også: Disse mobiler kommer i september

I bunden findes to gange højtaler-grill, men det er kun den ene der reelt gemmer på den enlige højtaler. Man kommer let til at skærme for den, men det er måske slet ikke så værst, for den lyd der pumpes ud, er maksimalt af gennemsnittelig kvalitet.

Huawei Honor 7

Hurtig, intelligent fingeraftrykslæser

På bagsiden, lige under kameraet, ved pegefingerhøjde, finder du fingeraftrykslæseren. Den minder unægtelig meget om den Huawei i sin tid byggede ind i toptelefonen Huawei Mate 7, men denne gang virker den både hurtigere og smartere.

Scanneren virker nemlig ikke bare som hurtig og sikker oplåsning af telefonen, du kan også give den nye funktioner: Et svirp nedad kan eksempelvis hive notifikationsgardinet ned, besvare opkald eller udløse kamera når du er i kamera-app’en.

Læs også: Første kig på Huawei Nexus?

Huawei Honor 7

Godkendt skærm med mange features

Til at vise alle goderne frem rummer Honor 7 et 5,2 tommer stort Full HD display. Opløsningen er mere end rigelig til formatet, men skærmen kunne dog tåle at blive forbedret hist og her.

Generelt set er skærmens kontrast og farver tilfredsstillende, men den har en uheldig tendens til at vige mod det blålige. Hjemmesider med hvid baggrund tager sig derfor godt ud, mens fotos og spil med røde toner kan virke blodfattige. Heldigvis kan dette rettes op i indstillingerne, hvor du kan vælge en mere neutral hvidbalance.

Skærmen lyser samtidig ikke nær så kraftigt op som man kunne ønske. Her i sensommersolen oplever jeg til tider, at det kan være svært helt at tyde skærmen.

Se også: Sony Xperia M4 Aqua – Vandhund til stærk pris [TEST]

Honor 7 rummer mange muligheder for at udnytte skærmen på alternative måder. Et dobbelttryk kan vække telefonen fra sin slumren, mens et dobbeltprik med knoen tager et screenshot.

Samtidig kan du frembringe apps som browseren, kameraet eller vejrudsigten ved at tegne henholdsvis et E, C eller W med fingeren. Du kan tilknytte en vilkårlig app til funktionen, og derved skabe dine egne genveje.

Huawei Honor 7

Hjemmebrygget processor

Det er kun få mobilproducenter der kan bryste sig af at udvikle deres egne processorer til deres smartphones. Faktisk er der kun tre: Apple, Samsung og Huawei. Resten af markedet benytter sig i stedet af løsninger fra dedikerede chip-producenter som Intel, Qualcomm og Mediatek.

Det betyder at Honor 7 har en særegen mekanik hvis lige kun findes i Huaweis P8-topmobil.

Der er tale om en otte-kernet sag, men med 2,2 GHz snurrer den faktisk hurtigere end i Huaweis egen toptelefon. De mange kerner får 3GB RAM at arbejde med, og der bydes på 16GB lagerplads.

Læs også: Disse Huawei mobiler får Android 5.0 Lollipop

Du få samtidig mulighed for udvide lagerpladsen med yderlige 128GB micro-SD, men selvsamme port kan også bruges til et andet SIM-kort som også kan koble sig på med 4G-hastigheder.

De dobbelte antenner fungerer som de skal, men Honor 7 formår dog ikke at være nær så stærk som P8 når mobildækningen er svag.

De på papiret stærke specifikationer udmønter sig da også i en telefon som sjældent lader vente på sig. Apps afvikles prompte, hjemmesider åbnes tjept og man føler reelt at det er en topmobil man har mellem hænderne.

Lige indtil der skal spilles. Her er Honor 7 plaget af samme bedagede grafikchip som Huawei har bygget ind i sidste års top-serie.

Ydelsesmæssigt leverer den præstationer der ligger et par generationer tilbage, hvilket er fint, hvis 3D-spil rager dig en papand. Det vil dog skuffe, hvis du har i sinde at ræse rundt i 3D-spil som Implosion, Real Racing eller X-COM.

Regnekræfterne holdes i gang af et 3.100 mAh stort batteri, hvilket svarer til noget af det største i en telefon af denne kaliber. Det omsættes derfor også til en glimrende driftstid, hvor Honor 7 sagtens rækker til en eller halvanden dags brug.

Den store tank kan desuden agere powerbank for andre telefoner, såfremt du har den rette adapter.

Når tanken er tom, lover Huawei at Honor 7 kan oplades ekstra hurtigt op. I praksis har jeg dog ikke oplevet nogle vilde opladninger: en halv times opladning giver ca 30% strøm, mens en fuld optankning varer knap to timer.

Huawei Honor 7

Rig software med iOS-look

Huawei, og dermed også Honor, går også egne veje når det kommer til Android. For styresystemet som er udviklet af Google, er gennemsyret af inspiration fra Apples iOS.

Derfor får du ikke den sædvanlige app-bakke, men i stedet drysses dine apps over de forskellige hjemmeskærme. Til at finde en given app, kan en Spotlight-lignende funktion benyttes.

Men Honor 7 kører altså Android, nærmere betegnet version 5.0 Lollipop. Du får derfor ikke de allerseneste features, men får Androids smidige og tilpasningsdygtige interface.

Se også: Huawei Mate S – Ny topmodel

Ønsker du at give din Honor-telefon et andet look, kan du nemt installere en anden launcher eller benytte dig af Huaweis mange temaer.

Brugertilpasningen er generelt i højsædet i Honor 7. Du får rige mulighed for at tilpasse ikke bare looket, men også holde trit med hvad dine apps bruger af telefonens ressourcer. Eksempelvis er det smart at kunne ’white-liste’ apps, som så må bruge af den dyre datatrafik, mens du er i udlandet. Så kan man slukke for al dataforbruget, på nær f.eks. Maps og Facebooks Messenger.

De mange fintuningsmuligheder kan dog opleves som for meget af det gode, For Honor 7 rapporterer ofte og ivrigt om hvad dine apps foretager sig, hvilket ofte fylder i statusbjælken.

Tager virkelig gode fotos

Et stykke software i Honor 7 er især vellykket: kamera-app’en. Den ligner Apples kamera-app til forveksling, og er derfor lige så enkel og nem at bruge.

Huawei integrerer samtidig nogle sjove, og til tider spøjse, modes. En såkaldt ’God Mad’ indstilling til ’foodies’ virker fjollet, men indstillingen til lysmaling er sjov at eksperimentere med.

Se også: Lenovo ZUK Z1: OnePlus 2 får en rival

Det bliver dog ekstra interessant, når Huawei bringer et ambitiøs 20 megapixels kamera ind i ligningen. Der er tale om en 1/2,4” chip og en lysstærk f/2,0 optik, altså det samme som i Motorolas nyeste toptelefoner, og det giver potentiale til fine fotos.

De resulterende fotos skuffer da bestemt heller ikke. Honor 7 tager skarpe og flotte fotos som snildt kan måle sig med de allerbedste. Både i dagslys og nattetimerne.

Der er dog plads til lidt forbedring her og der. Fokus er sløvere, farverne er ofte en tand mindre mættede og højlys brænder til tider ud, i forhold til det bedste fra Samsung og Apple. Jeg har imidlertidigt haft held med at bruge ’God Mad’ funktionen til at peppe motivets farver op.

På videofronten gør Huawei det udemærket, men det er tydeligt, at processoren prøver at kompensere med digital stabilisering. Du får også op til 4,5 gange slow-motion funktion , men kvaliteten er middelmådig.

Foran sidder et selfie-kamera på 8 megapixels. Det sikrer, at selvportrætter bliver både skarpe og flatterende via en live-retoucheringsfunktion.

Man kan savne funktioner som optisk billedstabilisering og 4K-video. Men alt i alt er kameraet dog mere end godkendt – faktisk får du ikke noget bedre mobilkamera til prisen i dag. 

Til sidst kommer en bonus i form af safirglas foran optikken, hvilket gør den ekstremt ridsfast.

Full HD videosample

Slow-motion videosample

Honor 7 vs. OnePlus 2

Under denne anmeldelse har jeg især fokuseret på Honor 7 som en model for sig. Men dens kinesiske aner, og dens pris og positionering i markedet gør, at en lille duel mellem de to kinesiske kamphaner er på sin plads.

Begge byder på et ambitiøst teknikblad, high-end features og en overkommelig pris på under de tre tusinde kroner. Begge mangler desuden NFC.

Læs også: OnePlus 2: Gennemført efterfølger med små skavanker [TEST]

Designmæssigt hælder jeg nok mest til OnePlus’ mere minimalistiske industrielle design. Men samtidig forestiller jeg mig, at Honor 7 kan appellere bredere med sit lidt mindre format.

Begge leverer gode takter i maskinrummet, men har du en spillefugl i maven vil OnePlus 2 ganske enkelt levere mere.

På kamerafronten står det omvendt til. Her er Honor 7 sin kinesiske rival ganske overlegen – til trods for at sidstnævnte har indbygget optisk stabilisering.

Den helt store forskel vil dog være softwaren. Her taler OnePlus entusiasternes sprog, med Oxygen OS, en mere rendyrket version af Android med masser af indstillingsmuligheder. I den anden lejr er Honor 7 med sin iOS-lignende interface, der satser på at ramme den brede forbruger.

Til sidst og bestemt værd at have med i baghovedet, er tilgængeligheden og supporten. Her har OnePlus et blakket ry, med et udskældt invitationssystem og udelukkende internetbaseret salg og support. Honor kræver derimod ingen invitation, og kan trække på et helt distributørnetværk med fysiske forretninger, hvor du kan se telefonen ad.

Huawei Honor 7

Et godt køb – for de fleste

Honor 7 har alt i alt været et interessant bekendtskab, for her er meget telefon til en rimelig pris. Og selvom den er tiltænkt de unge og smarte, ser jeg intet i vejen for, at alle kan have glæde af denne.

Kameraet og den generelle ydelse er i top, mens noble materialer er taget i brug. Samtidig er Honor 7 spækket med brugbare funktioner såsom infrarød blaster, fingeraftrykslæser, dual-SIM og safirglas på optikken.

Du får altså rigtig meget for pengene, men der er nu plads til forbedringer her og der. Honor 7 mangler nogle designlækkerier og NFC savnes. Samtidig er ydelsen i spil bagude i forhold til dagens toptelefoner – lidt surt, når nu det er de unge, der satses på.

Huawei Honor 7 høster derfor 5 stjerner ud af 6 mulige.

Fordele:

  • Stærk ydelse
  • Gode, brugbare features
  • Dual-SIM
  • Glimrende kamera
  • Skarp pris

Ulemper:

  • Dårlige højtalere
  • Ingen NFC
  • Middelmådig grafik-chip
  • Konservativt design
 

Redaktionen har mere i sagen

Vi følger op med den seneste udvikling. mobilsiden gik et skridt videre. 27/8/2015 kørte vi sagen om Honor 7 slippes løs: en supermobil til mellemklassenKlik her og læs videre.. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..