Test af Motorola Moto G9 Power – God batteritid, men stor
Motorola er ikke blege for at lancere nye mobiltelefoner. Selv for os mobilnørder og kendere, så kan det være ganske uoverskueligt. Men det betyder ikke, at Motorolas telefoner ikke er gode. Tværtimod er det ofte rigtig gode og fortjener at blive kigget nærmere på – og det er netop hvad vi skal til nu. Her er vores test af Motorola Moto G9 Power.
Motorola Moto G9 Power blev lanceret tilbage i november, hvor producenten fremhævede telefonens store skærm, enorme batteri og den store 64 megapixel kamerasensor. Til en vejledende pris på 1.899 kroner, så lyder det som om, man får ekstremt meget for pengene. Nu er Motorola Moto G9 Power endelig landet til test, som vi har brugt ihærdigt og dannet vores eget indtryk af. Der er nemlig stor forskel på, hvordan en mobiltelefon ser ud på papiret og hvordan den er i virkeligheden. Her er vores dom over Moto G9 Power.
Læs også: Motorola Moto G9 Power – når lang batteritid er vigtigst
Fordele og ulemper ved Motorola Moto G9 Power
Fordele
- Fantastisk lang batteritid
- Stor, farverig og lysstærk skærm
- Simpel og brugervenlig software
- Inkluderet silicone cover
- God pris
Ulemper
- Stor, tung og glat
- Fingeraftrykslæser sidder alt for højt
- Opløsning for lav til den store skærm
- Kameraet imponerer ikke
- Ydelsen er til tider mangelfuld
Pris på Motorola Moto G9 Power
Den vejledende pris på Motorola Moto G9 Power er 1.899 kroner. Herunder kan du se helt aktuelle billige priser på telefonen:
De bedste priser på Motorola Moto G9 Power
Opdateret 22/11 2024
Motorola Moto G9 Power udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 602,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Moto G9 Power
Designet på Moto G9 Power
Lad mig bare få det sagt: Motorola Moto G9 Power er ikke for alle og enhver, der søger en mobiltelefon i denne prisklasse. Grunden til dette er dens størrelse. Der er her tale om en både stor, tung og glat mobiltelefon. Hertil kan det tilføjes, at der medfølger et silicone cover i æsken, som gør noget ved dens glatte ydre, men ikke for dens størrelse og vægt.
Motorola Moto G9 Power måler 172,1 x 76.8 x 9,7 millimeter og vejer 221 gram. Det gør den både større og tungere end Samsungs største og dyreste mobiltelefon lige nu, Galaxy Note 20 Ultra. Og det er klart en ting man skal være opmærksom på, inden man smider Moto G9 Power i indkøbskurven. Med den store størrelser kommer dog også et par fordele, som vi kommer til senere i denne test af Motorola Moto G9 Power.
Moto G9 Power har en bagside i plastik, en ramme i plastik samt en ukendt skærmbeskyttelse på fronten. Den kommer ikke med en IP-certificering, men er ifølge Motorola vandafvisende med en nano-behandling. Bagsiden er i mat plastik, som afviser fingeraftryk, men til gengæld er ekstremt glat.
På rammen sidder tre fysiske knapper, som har en fornuftig placering og fungerer ganske fint: power, lydstyrke og Google Assistent. Sidstnævnte virker ikke specielt relevant, men den er der hvis du er vild med Googles digitale assistent.
Det mest upratiske ved designet på Moto G9 Power, udover størrelse, er placeringen af fingeraftrykslæseren. Der sidder en kapacitiv fingeraftrykslæser på bagsiden, som er både pålidelig og hurtig, men tæt på umuligt at nå med en normal menneskehånd. På den store Moto G9 Power sidder den placeret i toppen af telefonen. I stedet for at ændre mit greb om telefonen for at nå læseren, så endte jeg med at taste pinkoden ind.
Designet er nok det største kompromis ved Motorola Moto G9 Power. Den er skam pæn at se på, men den er stor, tung og glat. Til gengæld har den plads til 3,5 mm jackstik.
Se også: Telefoner med bedst design og holdbarhed
Specifikationer på Motorola Moto G9 Power
Specifikationer på Motorola Moto G9 Power | |
Skærm | 6,8″ LCD
60 Hz 720 x 1640 pixel (720p) |
Mål og vægt | 172.1 x 76.8 x 9.7 millimeter
221 gram |
Processor | Snapdragon 662 |
Batteri | 6.000 mAh
20 watt opladning |
RAM | 4 GB |
Lagerplads | 128 GB
Plads til MicroSD |
Kamera | 64 megapixel sensor, f/1,8 blænde
2 megapixel dybdekamera 2 megapixel makrokamera 16 megapixel frontkamera |
Software | Android 10 |
Andet | Dual SIM
Kapacitiv fingeraftrykslæser på bagsiden |
Vejledende pris | 1.899 kroner |
Skærm og ydelse
Hvis der er noget Motorola Moto G9 Plus har, som man ikke finder mange andre steder i denne prisklasse, så er det en stor skærm. Skærmen er på voldsomme 6,8 tommer, som matcher selv de største og dyreste på markedet i dag – dog i en lidt anden kvalitet. Skærmen på G9 Power byder på både godt og skidt.
Den store skærm på Moto G9 Power har en relativt lille ramme omkring sig med et frontkamera placeret i venstre side. Skærmen er en LCD-skærm i HD-opløsning, det vil sige 263 ppi. Og starter vi med det positive, så er der rigeligt med farver og lys i skærmen. Det knap så gode er, at en 720 x 1640 opløsning til en 6,8 tommer skærm er for lavt – man kan se pixels. Betragtningsvinklerne er heller ikke de bedste på denne skærm. En lavere opløsning betyder færre pixels, og færre pixels betyder bedre ydelse og længere batteritid. Og netop ydelse skal vi kigge nærmere på nu.
I Motorola Moto G9 Power sidder en Qualcomm Snapdragon 662-chip. Det er som sådan en udmærket chip, som består af otte kerner, bygget på 11 nm teknologi. Og ydelsen på Moto G9 Power er da også udmærket, men alligevel ikke fantastisk. Den klarer de fleste opgaver uden for meget hakken, men nogle gange opstår der alligevel små pauser. Det er dog fint nok til de fleste dagligdags opgaver. Med 4 GB RAM tilgængeligt, så har den det med at smide apps ud at hukommelsen relativt hurtigt. Og det skaber ventetid, når de skal åbnes forfra. Til gengæld er der hele 128 GB lagerplads, som kan udvides med MicroSD hukommelseskort. Så selvom Moto G9 Power har en stor skærm, så er den altså ikke til gameren, hvor hverken opløsning eller ydelse er god nok (og lyd for den sags skyld). Den kan dog alligevel afvikle de fleste spil, dog ikke uden hakken her og der.
Se også: De billigste mobiltelefoner på markedet
Brugerflade
Motorola har en af de bedre brugerflader på markedet, som egentlig er meget tæt på en ren udgave af Android. Her er dog Motorola egne tilføjelser i form af Moto Display, Moto Gametime-spilværktøjer, genveje med bevægelser, Motorolas nye kamera-app og flere endnu. Fx kan man hurtigt tænde kamera og lomme med hurtige bevægelser.
Her er også rig mulighed for at ændre på designet på udseendet af softwaren, hvor man i Moto-appen kan skifte typografi, baggrund og layout. Men selvom her er mange muligheder, så er My UX simpelt og brugervenligt. Det er samtidig et “let” software, som ikke sluger meget batteri og kræfter.
Motorola Moto G9 Power kommer med Android 10 installeret, hvilket er forrige udgave af Googles styresystem. Android 11 udkom i september og er senere hen lovet som en opdatering til telefonen. Hvornår har producenten endnu ikke meldt ud.
Lyd og forbindelser
Med så stor en telefon og skærm, så havde jeg egentlig håbet på stereohøjtalere. Det får man fx i den billigere OnePlus Nord N100 og forgængeren Motorola Moto G8 Power. I stedet har G9 Power en enkelt højtaler i bunden, som lyder udmærket og spiller nogenlunde højt. Stereohøjtalere er dog klart at foretrække.
Telefonsamtaler klarer G9 Power ganske fint. Lyden er rigeligt høj og klar. I den tid jeg har haft Motorola Moto G9 Power til test, har der heller ingen problemer været med mobildækning, datahastigheden, Wi-Fi- eller bluetooth-forbindelser.
Se også: Sammenlign SAR-værdi og antennekvalitet
Batteritid
Som “power”-efternavnet indikerer, så er her masser af milliampere ombord. Motorola Moto G9 Power er som sagt en stor mobil, hvilket har gjort plads til et kæmpe 6.000 mAh batteri. Med det lover producenten op til 60 timers brug.
Og det kan vi kun give dem ret i. I min tid med Moto G9 Power har den holdt et sted mellem to og tre dage på en opladning, alt efter hvor aktivt jeg har brugt den. Skal man dræbe den på én dag, så skal man virkelig gå til den.
Og når Motorola Moto G9 Power skal lades op igen, så kommer den heldigvis udstyret med hurtigopladning og medfølgende 20W-hurtiglader. Det er en fornuftig opladning, men man skal dog stadig huske på, at der er tale om et meget stort batteri. Der er ingen trådløs opladning i G9 Power.
Den gode batteritid på Motorola Moto G9 Power er dens største fordel. Er lang batteritid vigtigt for dig, så er denne bestem værd at overveje.
Se også: Telefoner med den bedste batteritid
Kamera
Når det kommer til kameraet byder Motorola Moto G9 på hele fire af slagsen. Der sidder et enkelt frontkamera og tre kameraer bagpå. Den mest nævneværdige er den primære sensor på bagsiden, som er på hele 64 megapixel med en blænde på f/1,8. De andre kameraer på bagsiden er 2 megapixel dybdesensor og makrokamera. Frontkameraet er på 16 megapixel.
Og når det kommer til prisklassen under 2.000 kroner, så er kameraet ofte et af de områder, hvor man går mest på kompromis. Når man derimod kommer op i mobiltelefoner under 4.000 kroner bliver det meget bedre, og i mobiltelefoner under 5.000 kroner er vi tæt på kvaliteten fra flagskibene. Og det må også siges at være tilfælder med Motorola Moto G9 Power. Godt nok er her fire kameraer, men kvaliteten er ikke fantastisk.
Når der er masser af lys, så er kvaliteten rimeligt fornuftig. Dog ses her stadig en del støj og eksponering og dynamisk rækkevidde er langt fra optimal. Er der både lyst og mørkt på motivet, så bliver lyse områder overeksponeret. Og når lyset forsvinder, så går det kun den forkerte vej. I portrætfunktionen håndterer den faktisk sløringen af baggrunden rimeligt fornuftigt, men der mangler skarphed på personen.
Læs også: Kamera-test: Topmodel mod billigere telefoner – se forskellen
Og så havde jeg til enhver tid taget et ultra vidvinkelkamera fremfor det ubrugelige 2 megapixel makrokamera. Frontkameraet er udmærket, men har det svært ved portrætfotos, hvor baggrunden sløres.
Så Motorola Moto G9 Power er ikke nogen kameratelefon, hvilket heller ikke kan forventes til prisen. Den kan bruges til et hurtigt billede her og der og en selfie, men ikke mere end det.
Her er billeder taget med den:
Konklusion
Skal du købe en Motorola Moto G9 Power? Er du på jagt efter en mobiltelefon som koster under 2.000 kroner og som har en stor skærm og lang batteritid? Så er svaret ja. Hvis du ikke er til meget store telefoner, så skal finde en anden telefon.
Motorola Moto G9 Power byder på en fantastisk batteritid, en stor farverig skærm og Motorolas gode brugerflade. Men med dens store størrelse og tunge vægt er den ikke til enhver. Ydelsen er egentlig udmærket, men alligevel opstår en gang i mellem ventid og lidt hakken. Med den begrænsede ydelse og ringe skærmopløsning, så er den ikke den oplagte gamermobil.
Alt i alt er der dog meget telefon til pengene i Motorola Moto G9 Power. Kommer du fra en anden telefon i denne prisklasse, så vil du helt sikkert få en god oplevelse med G9 Power.
Motorola Moto G9 Power lander i test på 4 ud af 6 stjerner
Fortsættelse:
Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 5/1/2021 samlede vi op på historien og publicerede et indlæg omkring emnet De bedste produkter til dit smart home i 2021 – Tjek artiklen her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.