Gode råd inden du sender din iPhone til reparation

Hvis din iPhone går i stykker, er der nogle forhold du skal undersøge, inden du sender den til reparation.

Gode råd inden du sender din iPhone til reparation

Annoncørbetalt indhold: Så skete det alligevel – det, der ikke måtte ske. Din iPhone er gået i stykker. Her vælger mange oftest at gå ud og købe en helt ny telefon, men i mange tilfælde kan det være en fordel at se om du kan fikse skaden med en iPhone-reparation – det er både billigere for dig og bedre for miljøet, når du beholder din telefon i længere tid og undlader at købe helt ny elektronik.

Før du vælger den første og den bedste til at stå for reparationen, er der nogle ting, du kan undersøge på egen hånd, så du ender med at træffe det bedste valg for dig og din iPhone.

Tjek om din iPhone er dækket af garantien

Apples garanti, der kommer med som standard, når du køber en ny iPhone, beskytter din iPhone mod produktionsfejl i ét år fra den dato, du har købt telefonen. Du skal være opmærksom på, at garantien ikke dækker skader, der er opstået ved uheld, eller hvis du selv har forsøgt at reparere din telefon.

Især det sidste er vigtigt at huske, så du ikke mister garantien, fordi du prøver at spare penge ved at forsøge at reparere din telefon selv. I den forbindelse må du heller ikke selv forsøge at åbne den, da du i det øjeblik, du gør det, mister garantien.

Det er også muligt at tilkøbe Apple Care+ til din iPhone. AppleCare+ giver dig teknisk support fra eksperter og hardwaredækning fra Apple, inklusiv dækning ved skade som følge af uheld. Der er dog en selvrisiko, som du skal betale.

Se også: Priser på iPhone

Brug kun autoriserede værksteder

Som nævnt kan du miste din garanti, hvis du selv forsøger dig med iPhone-reparation. Men du mister faktisk også din garanti, hvis du får din iPhone repareret hos værksteder, der ikke er officielt autoriserede af Apple. Værkstederne har typisk en lavere pris, men det skyldes, at de bruger uoriginale reservedele, og at reparatørerne ikke er officielt uddannede til Apple-reparation.

Sørg derfor for at finde et værksted, der er autoriseret af Apple – for eksempel en reparatør som Green, der tilbyder iPhone-reparation som Apple-autoriseret serviceværksted. Når du vælger sådan en reparatør, beholder du din garanti og gør din iPhone en tjeneste, fordi den får originale Apple-reservedele.

Tjek reparatørens ry, før du indleverer din iPhone

Det første er ikke altid det bedste. Når du søger på Google efter iPhone reparation, er det ikke nødvendigvis klogt at vælge det første gode tilbud, der dukker op.

Du bør derfor tjekke anmeldelser fra andre brugere, der før dig har været inde og anmelde de forskellige iPhone-reparatører.

Se også: Køb brugte iPhones

Hvad går typisk i stykker på en iPhone og hvad koster det?

Det er oftest din iPhones mest sårbare og udsatte dele, der går i stykker, og det er de dele, der oftest er i brug, der oplever mest slid. Det mest almindelige er skader på skærmen. De kan i stort omfang undgås med et panserglas, men hvis uheldet er ude, og du har brug for en ny skærm, kan du få den udskiftet for nogle tusind kroner, alt efter om du har den nyeste model eller en af de ældre modeller

Også indgangen til opladeren, Home-knappen og bagpanelet er udsatte elementer, som er i risiko for at gå i stykker. Ligesom med skærmen kan det være svært at sige, hvor meget du skal betale, da det afhænger af modellen. Hvis du er i tvivl om, hvor meget du skal give, og hvad der egentlig er i stykker på din iPhone, kan du få foretaget en diagnosticering hos reparatøren og derefter få et prisoverslag.