Google vil have licens til at handle med Huawei
Siden maj 2019 har Huawei ikke kunnet handle med amerikanske virksomheder, hvilket betyder, at producentens nylancerede mobiltelefoner ikke må udstyres med Googles apps og tjenester. Huawei har siden da arbejdet effektivt og hårdt på deres eget økosystem, HMS (Huawei Mobile Services), der skal tage over hvor Google ikke kan. Det kunne dog tyde på, at det begynder at gøre lidt ondt på Google.
Læs også: Amerikanske embedsmænd påstår, at Huawei har skjult adgang til mobilnetværk
Google og Huawei ville helst fortsætte samarbejdet
Det er ingen nyhed, at Google og Huawei helst ville fortsætte samarbejdet. Huawei sælger på verdensplan ekstremt mange mobile enheder med Android og er derfor en stor kunde hos Google, og samtidig vil Huawei gerne kunne tilbyde brugerne Googles apps og tjenester. Men efter USAs handelsforbud, blev hele dette givende samabejde ødelagt.
I stedet for at sidde og vente på at Google ville genvinde licens til at arbejde med Huawei, så satte den kinesiske producent gang i deres backup-plan. HMS har længe eksisteret i hjemlandet, men det var den oplagte mulighed for Huawei, at udbrede deres appbutik og tjenester til Europa. Den process er nu i fuld gang, men det er ikke let. Forbrugerne er dybt afhængige af en håndfuld internationale apps og udvalgte apps i de enkelte lande. Her i Danmark kan hurtigt nævnes MobilePay, Aula, DBA, diverse bank-apps, DRTV, ViaPlay, TV 2 Play, E-boks og mange flere. Det samme gælder flere andre lande, hvor Huawei gerne skal kunne tilbyde disse apps, hvis det igen skal blive interessant at købe kommende Huawei-mobiler. For hvilken dansker vil købe en mobil uden adgang til disse apps? Ikke mange.
Det ved Huawei og derfor bliver der investeret omkring 1 milliard til udviklingen af apps, så de vigtigste af slagsen kan tilbydes i AppGallery, der er producentens egen appbutik.
Læs også: Huawei opruster med Google Maps alternativ
Nu lægger Google pres på den amerikanske regering
Google har søgt om licens til at genoptage samarbejdet med Huawei, så deres appbutik og egenudviklede tjenester igen kan blive tilbudt på producentens smartphones. Får Google denne licens tilbage, så kan hele samarbejdet hurtigt blive genoptaget. Nogle Huawei-brugere har tyet til sideloading af Googles tjeneser , hvilket Google har advaret mod, da det åbner en dør for potentielle hackere.
Spørgsmålet er hvorfor Google netop nu lægger pres på regeringen. Er det udelukkende fordi de gerne vil samarbejde med Huawei eller begynder de at frygte udviklingen af Huaweis tjenester. Med en så stor investering i udviklingen af apps, og med populariteten af Huaweis smartphones taget i betragtning, så kunne HMS meget hurtigt blive en konkurrent til selveste Google, der indtil nu har “styret showet” i Android-verdenen. Godt nok er Android “Open-Source”, men med Googles apps og tjenester som den eneste udbyder, så forsvinder ideen med dette ret hurtigt.
Hvad tænker i? Kan Huawei blive en konkurrent til Google? Er det dét Google nu frygter?
Læs også: USA siges at ville hindre Huawei i at købe chips
Sagens videre forløb
Historien lå ikke død så alt for længe. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. Allerede d. 24/2/2020 publicerede vi en opfølgning med en vinkel på Huawei MateBook D14 og D15: Prisstærke bærbare med dagslang batteritid – Klik her for fortsættelsen.. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..