Klar til rejsen: Google Oversæt appen bliver nu bedre

Google opdaterer Oversæt-appen med forbedret oversættelse, mere præcis kameraoversættelse og understøttelse af flere sprog.

Klar til rejsen: Google Oversæt appen bliver nu bedre

Med perfekt timing får Google Translate, eller på dansk Google Oversæt, appen en ordentlig overhaling. Nu bliver oversættelserne bedre, der tilføjes flere lande til kameraoversættelsen, den registrerer automatisk sproget og appen får nyt intuitivt design.

Helt tilbage i 2015 lancerede Google kameraoversættelse til Oversæt-appen, hvor man kunne pege på et stykke tekst og få det direkte oversat. En funktion der er yderst handy, når man rejser i udlandet. Antallet af understøttede sprog i kameraoversættelse er nu oppe på 88, ud af de 104 understøttede sprog i Google Oversæt:

Google Oversæt translate
Sprog markeret med gult er de senest tilføjede. Foto: Google

Bedre oversættelser

Den nye Google Oversæt app byder på bedre oversættelse, drevet af NMT-teknologi (Neural Machine Translation), indbygget direkte i kameraoversættelsen. NMT-Teknologien er mere præcise, naturlige og indeholder færre oversættelsesfejl. Derudover kan de fleste sprog hentes direkte til mobilen, så man ikke behøver at have internetadgang, når der skal oversættes. 

I den nye version af Oversæt kan man vælge “Registrer sprog”, og appen vil automatisk finde ud af hvilket sprog der skal oversættes fra.

Google translate
Foto: Google

Nyt design

Kameraoversættelses-funktionen får samtidig et nyt design, der skulle være mere intuitivt. Tidligere kunne tekst flimrer, under oversættelse, hvilket i den nye app er formindsket. 

Den nye app har tre genveje: Direkte kameraoversættelse, scanning af tekst og import af billede/tekst. Vi har desværre ikke billeder af det nye design endnu, men opdaterer artiklen så snart vi har.

Opdateringen til Google Oversæt appen er begyndt at rulle ud nu, men i et begrænset omfang. I løbet af et par uger skulle alle have den.