Sony fyrer 900 medarbejdere fra sin PlayStation-afdeling

Sony fyrer otte procent af sin arbejdsstyrke. Årsagerne er ændringer i industrien og et behov for at ”leve op til forventningerne fra udviklere og gamere.”

Sony fyrer 900 medarbejdere fra sin PlayStation-afdeling

Sony skærer sin PlayStation-afdeling ned med omkring 900 stillinger. Det svarer til omkring otte procent af selskabets arbejdsstyrke på globalt plan. Dermed føjer den japanske techgigant sig til listen over store techfirmaer, der den senere tid har annonceret et stort antal fyringer.

Sony henviser til ændringer inden for industrien som årsag til fyringsrunden. De ramte stillinger er i USA og Latinamerika, Japan, Europa, Mellemøsten, Afrika og Stillehavsområdet.

”Vi er nødt til at leve op til forventningerne fra udviklere og gamere og fortsætte med at ligge i forkant inden for fremtidens teknologi i gaming, så vi tog et skridt bagud for at sikre, at vi er klar til fortsat at give communitiet de bedste gamingoplevelser,” oplyser Jim Ryan, der er direktør for Sony Interactive Entertainment.

Læs også: Salget af PlayStation 5 falder – PS5 Pro kommer i 2024

Lukker spilstudie i London

PlayStation Studio i London lukker helt, og der bliver også afskediget folk hos Firesprite Studio, der står bag blandt andet The Playroom til PlayStation. Derudover ryger der stillinger inden for forskellige områder på tværs af Sony Interactive Entertainment i Storbritannien, meddeler Sony. De berørte medarbejdere vil modtage en fratrædelseskompensation.

”Selvom det er udfordrende tider, er det ikke en indikation på manglende styrke i vores selskab, vores mærke eller vores industri. Vores mål er fortsat at være agile og tilpasningsparate samt at fortsætte med at fokusere på at levere den bedst mulige gamingoplevelse nu og i fremtiden,” forklarer Sony-topchefen.

Sony havde svært ved at møde efterspørgslen på PlayStation 5-konsollen, der kom i slutningen af 2020. Årsagen var gentagende problemer med leverandørkæden, men det har i længere tid ikke været et problem. Sony menes også at være på vej med en opdateret og kraftigere PlayStation 5 Pro.

Læs også: Spiludvikler: Apples Arcade-spilunivers er ved at rådne op

2.000 fyringer hos Microsoft efter køb af Activision Blizzard

Fyringer hos Sony kommer kun en måned efter, at Microsoft meddelte, at de skulle opsige næsten 2.000 ansatte efter opkøbet af Activision Blizzard.

Riot Games, der står bag det populære spil League of Legends, meddelte i januar, at de skulle fyre elleve procent af sine medarbejdere.

Se også: Bedste priser og tilbud på PlayStation 5