Twitter dropper EU’s frivillige Code of Practice on Disinformation

Twitter vil ikke længere føje sig efter EU's Code of Practice on Disinformation, men så let slipper de ikke, slår EU fast.

Twitter dropper EU’s frivillige Code of Practice on Disinformation

Twitter har bestemt sig for at trække sig fra en aftale med EU om at begrænse misinformationen på sociale medier, men de er snart alligevel nødt til at rette sig efter samme juridiske regelværk som alle andre i EU.

I 2018 skrev Twitter sig på en liste sammen med en række tech-selskaber, sociale medietjenester og andre organisationer, hvor alle lovede at overholde en frivillig Code of Practice on Disinformation.

I fredags bestemte Twitter sig imidlertid for ikke længere at være med i den gruppe selskaber.

Se også: Twitter spreder misinformation

Der er stadig forpligtelser

I et tweet fra Thierry Breton, kommissær for EU’s indre marked, kan man læse, at Twitter er gået ud af aftalen og ikke længere vil holde sig til denne Code of Practice.

Breton anbefaler dog, at Twitter fortsat arbejder mod misinformation i fremtiden. “Der er stadig forpligtelser,” siger Breton. “Du kan løbe, men du kan ikke gemme dig.”

Udover det frivillige engagement i Code of Practice on Disinformation påpeger Breton, at det at bekæmpe misinformation bliver en juridisk forpligtelse fra den 25. august på grund af EU’s Digital Service Act.

Se også: EU vil give store bøder til sociale medier

Uddeler store bøder for dårlig håndtering af indhold og misinformation

Digital Service Act er en lovpakke, der regulerer, hvordan store tech-selskaber arbejder. Det handler for eksempel om en række regler om online-indhold og moderation, hvor mere ansvar for at overvåge og håndtere ulovligt indhold og misinformation lægges på selskaberne selv.

Følger man ikke lovgivningen, kan man blive idømt store bøder. Det kan for eksempel være ti procent af selskabets årlige omsætning på globalt plan eller op til 20 procent, hvis man overtræder reglerne gentagende gange.

EU Kommissionen kan også begrænse eller blokere adgang til en tjeneste inden for EU, hvis selskabet bag flere gange ikke overholder reglerne.