Infrarødt kamera i OnePlus 8 Pro kan se gennem tyndt plastik og tøj

Farvefilter-kameraet på 5 megapixel i OnePlus 8 Pro virker lidt for godt. Derfor vil OnePlus snart udsende en opdatering, så Fotokrom-funktionen ikke længere afslører ting, der ikke bør ses af andre.

Infrarødt kamera i OnePlus 8 Pro kan se gennem tyndt plastik og tøj

Da OnePlus 8 Pro blev lanceret i april, bød flagskibet på et utraditionelt kamerasetup. Som supplement til den primære 48 megapixel Sony IMX689-sensor gemmer der sig nemlig et såkaldt farvefilter-kamera med en opløsning på 5 megapixel. Dertil har OnePlus tilføjet en ny Fotokrom-kameratilstand i softwaren, som udnytter den nye infrarøde sensor.

Hurtigt gik det op for folk, at det infrarøde kamera kan se ting, som vi ikke kan se med det menneskelige øje. De første mange eksempler demonstrerede, at det var muligt at se gennem nogle typer af tyndt, sort plastik, som anvendes til bl.a. Apple TV, fjernbetjeninger, VR-controllere, overvågningskameraer og lignende, som er designet til at registrere og/eller udsende infrarøde stråler.

Læs også: Mere om OnePlus 8-serien

Senere viste det sig også, at kameraet i OnePlus 8 Pro kan se igennem nogle typer af tøj, hovedsageligt sort, tyndt stof. Selv om det ikke umiddelbart ser ud til, at bar hud er synligt ved brug af det infrarøde kamera i OnePlus 8 Pro, har OnePlus bemærket, at der har været bekymringer i forhold til, om OnePlus 8 Pro kan bruges til at se ting, som ikke bør kunne ses.

Af hensyn til risikoen for, at farvefilter-funktionen kan krænke nogens privatliv har OnePlus derfor meldt ud, at man i Kina vil deaktivere funktionen midlertidigt.

Læs også: Test: OnePlus 8 Pro – En af årets bedste

OnePlus vil rette det infrarøde kamera med en opdatering

Funktionen vil ikke blive deaktiveret i den globale udgave af OnePlus 8 Pro, som sælges i Danmark. I stedet vil OnePlus snart udsende en softwareopdatering, som skulle forringe kameraets evne til at snage i andre folks privatliv. På OnePlus’ hjemmeside oplyser producenten:

“Vi mener, at kameraet giver brugere muligheden for at være mere kreative, når de tager fotos med smartphonen, men vi forstår også de bekymringer, der er blevet rejst. Derfor arbejder vi allerede på en softwareopdatering, som vi udsender i de kommende uger, for at tilbyde farvefilterlinsen samtidig med at begrænse andre anvendelsesmuligheder, der kan vække bekymring.”

Du kan se eksempler på, hvad OnePlus 8 Pro kan se gennem her.

Se også: Find de laveste priser på OnePlus 8 Pro