Nyt elselskab giver dig kontrol over strømforbruget

Barry vil med deres app, og husstandens smarte målere, give kunderne et bedre overblik over strømforbruget - time for time.

Nyt elselskab giver dig kontrol over strømforbruget

For de fleste af os er strømforbrug noget ret udefinerbart, fordi det er alt for svært at følge med i. Vi er selvfølgelig opmærksomme på forbruget, og prøver at spare hvor vi kan, men uden ordentlig gennemskuelighed er det svært at vide, hvilken effekt det har. Hvornår kan det bedst betale sig at tænde for strømslugerne i hjemmet? Det er netop en af de ting app-baserede Barry vil lave om på.

Siden Mobilsiden sidst kiggede på Barrys app, er en række nye lækre og brugbare funktioner blevet tilføjet i appen. Blandt andet kan man betale løbende for sin el, og få overblikket over forbruget i både kWh og i kroner og øre, time for time, dag for dag og måned for måned.

Barry bruger hjemmets nye smarte elmålere til mere end det sædvanlige elselskab. Hos Barry mener man, at alle data over hjemmets elforbrug skal være tilgængeligt for kunderne, som aktivt kan bruge disse til at skære ned på forbruget, og samtidig gøre det lettere se hvornår energien er grøn eller strømmen er billigst. De nye smarte elmålere indsamler værdifulde data, der muliggør at Barry kan oplyse kunderne om forbruget i realtid – men det kan mere end det.

Barry
Vi har prøvet Barrys app, der leverer masser af brugbare notifikationer: hvornår er strømmen grøn, hvornår er strømmen billigst m.m. Foto: Mobilsiden.dk

Helt styr på elforbruget

Barrys app gør det overskueligt og let at tage kontrol over strømforbruget i hjemmet, men også over forbruget i fx sommerhus eller udlejningsbolig. Ved hjælp af notifikationer orienterer appen forbrugeren om, hvornår strømmen er grønnest og billigst. Ændrer dit forbrug sig drastisk, så får du også besked om dette. Forbrugsoverblikket gør det samtidig simpelt at beregne forbruget i kroner og øre, hvis du har lånt en bolig ud i en periode.

Man betaler løbende for forbruget hos Barry, så ikke noget med store regninger, der kommer flere måneder senere – ingen grimme overraskelser. Man indsætter et beløb i appen, der løbende bliver trukket fra. Og man får automatisk besked, når det er tid til at tanke op. Du kan i videoen her se, hvordan det fungerer:

Barry kombinerer data fra ElectricityMap, Nord Pool, den nordiske el-børs, og Energinet. Med disse data guider Barry kunderne i deres daglige el-forbrug. Kunderne køber el til markedsprisen uden ekstra afgifter, og Barrys omsætning stammer udelukkende fra et månedligt abonnement på 35 kroner.

Med prisen på el følger også moms, skatter og afgifter, som er de samme uanset hvilket elselskab, du vælger. Er man som kunde i tvivl om noget hos Barry, så har de implementeret en chat direkte til deres kundeservice i appen, som man kan få fat i mellem 9-21, hver dag.

Vær med til at gøre Barry endnu bedre

Det er ikke kun elforbruget der er gennemskueligt hos Barry. Barry deler nemlig deres planer for kommende funktioner i deres roadmap. Som kunde hos Barry, eller bare energytech-nørd, er der rig mulighed for at byde ind med gode ideer og funktioner i Barrys community, “Playground”, på Facebook.

Det er nemt at skifte elselskab

At skifte elselskab er lettere, end man skulle tro. Dit nuværende abonnement hos tidligere elselskab stopper automatisk, uden du skal gøre noget, og du kommer ikke til at stå uden strøm.

Hos Barry er der ingen binding og alt er inkluderet i de 35 kroner, som det månedlige abonnementet koster. Strømmen får man altid til indkøbspris.

Som Mobilsiden-læser kan du nu prøve Barry gratis i to måneder. Brug koden “MOBIL”, når du tilmelder dig. Læs mere her.