Nu tager produktionen af iPhone X endelig fart

Det lysner omsider for Apple og produktionen af den dyre iPhone X. Flere rygter går på, at Apple nu for alvor har fået gang i produktionen.

Nu tager produktionen af iPhone X endelig fart

I de mange foregående uger har der været den ene melding efter den anden om, at produktionen af iPhone X går uhyrre langsom. Det skulle være TrueDepth-kamerasystemet, der holdt produktionen tilbage. Nu er der dog bedring, lyder det fra henholdsvis Patently Apple og DigiTimes.

Patently Apple citerer en rapport fra Foxconn-fabrikken, som går på, at der skulle være sendt 46.500 eksemplarer af iPhone X af sted til to af Apples lagre i Holland og De Forenede Arabiske Emirater. Ifølge oplysningerne skulle Apple også holde fast i, at iPhone X kan bestilles fra den 27. oktober, hvorefter de første eksemplarer leveres den 3. november.

Læs også: DxOMark: iPhone 8 og 8 Plus har de bedste mobilkameraer

Det forlyder også i rapporten fra Foxconn, at det endelig er lykkedes Apple at skrue tempoet op for produktionen. For nyligt kunne Apple kun producere 100.000 eksemplarer af iPhone X på en uge, men dette tal skulle være steget til 400.000 eksemplarer om ugen.

Apple kan dog ikke følge med efterspørgslen, hvis produktionen fortsætter i dette tempo, lyder det. Tempoet skal derfor hæves yderligere, hvis Apple skal have nok eksemplarer i butikshylderne. Analytikeren Ming Chi-Kuo forventer, at der kommer mellem 40-50 millioner forudbestillinger på iPhone X, men at Apple kun får leveret 30-35 millioner af dem i løbet af 2017. Ikke før 1. kvartal 2018 vil alle have fået deres iPhone X, forventer han.

Medie: Nok iPhone X til julehandlen

Sådan lyder meldingen dog ikke helt fra it-mediet DigiTimes. Godt nok meddeler dets kilder også, at Apple har fået skruet op for produktionen, og at produktionen tager betydelig fart efter oktober. Fra kilden lyder det dog også, at der er kommet så meget fart over feltet, at Apple endda vil kunne følge med efterspørgslen i julehandlen.

Kilden bemærker dog også, at der fortsat er usikkerhed om, hvor stor en efterspørgsel, der egentlig er på iPhone X, fordi den ikke følger det normale mønster for, hvornår og i hvor lang tid en iPhone kan forudbestilles.

Læs også: Samsung vil tjene mere på iPhone X end Galaxy S8

Mens der stadig er usikkerhed om, hvorvidt Apple kan imødekomme efterspørgslen eller ej, er der altså enighed om, at produktionen er kommet op i et markant højere tempo. Udsigten til en forsinkelse af salget til december måned, som det forlød for to uger siden, synes altså at være afblæst.