Apple forhandlede om at opkøbe EV start-up Canoo i 2020

Sidste år viste Apple angiveligt interesse i den amerikanske elbils start-up-virksomheden Canoo

Apple forhandlede om at opkøbe EV start-up Canoo i 2020

Apple har jo som bekendt ingen erfaring med at producere egne biler, og derfor er det er ikke så overraskende, at de er villige til at bruge ganske mange ressourcer på at opkøbe selskaber, der har den rette viden og know-how. Ifølge The Verge har Apple forsøgt at opkøbe elbils start-up-selskabet Canoo tilbage i 2020. Forhandlingerne førte dog ikke til noget, og opkøbet skete aldrig.

Canoo er en amerikanske virksomhed og start-up, som producerer forskellige batteridrevne køretøjer. Canoo blev grundlagt i 2017. I modsætning til andre bilproducenter, der går over til at producere elektriske biler, har Canoo et anderledes ”skateboard”-design, der giver skalerbare elektriske biler. Det koncept kunne Apple godt lide, for det var grunden til, at de forsøgte sig med et opkøb.

Læs også: Apple starter produktion af selvkørende bil i 2024

Canoo var ikke interesserede i opkøb

Canoo var dog mere interesserede i at finde en investor, mens Apple ville købe selskabet. Derfor blev der ikke nogen handel ud af det hele.

Det ville dog have været interessant at se, hvordan et opkøb af Canoo havde bidraget til Apples udvikling af en elektrisk bil. Tidligere har Tesla-direktør Elon Musk hævdet, at han har forsøgt at sælge Tesla til Apple. Dengang var Apples direktør Tim Cook ikke engang interesseret i at tage et møde med Musk.

Et andet rygte, der kom for nylig, handlede om, at Hyundai og Apple forhandler om, at den Hyundai skal hjælpe Apple med at producere Apples elektriske bil. Der er ikke bekræftet noget om et sådant samarbejde endnu, men skal vi tro de seneste prognoser, må vi vente på Apples elektriske bil endnu en 5-7 år.

Se også: Flere nyheder om elbiler og selvkørende teknologi

Sidste opdatering af historien

Der er kommet nyt til historien. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 14/1/2021 kom der nyt i sagen med artiklen; Apple annoncerer store nye REJI-projekter – Læs den her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..