BMWs kommende elbiler får superbatterier

Næstegenerations elbiler fra BMW udstyres med avancerede batterier fra Rimac, der er bedst kendt som producent af elektriske hyperbiler.

BMWs kommende elbiler får superbatterier

Tyske BMW og kroatiske Rimac Technology har indgået et langsigtet partnerskab, hvor sidstnævnte skal levere batterier til kommende elbiler.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

30 % længere rækkevidde og hurtigere opladning

BMW har allerede afsløret, at deres næste generation af elbiler, kaldet Neue Klasse, får både længere rækkevidde og hurtigere opladning. Nu ved vi mere om, hvor de nye batterier skal komme fra.

BMW satser stort på elbiler – og modsat mange andre producenter går det godt. I hvert fald har BMW leveret mere end 40 procent flere elbiler i 1. kvartal 2024. Dog har BMW lige nu fokus på de kommende biler, hvor den første model lanceres til næste år.

Næste år kommer nemlig den første Neue Klasse-elbil, der forventes at være en afsløser for den nuværende iX3, som er den ældste elbil i BMWs nuværende sortiment.

BMW har tidligere afsløret, at de nye elbiler vil have batterier med 20 procent højere energitæthed, 30 procent hurtigere opladning og ikke mindst en 30 procent forbedret rækkevidde.

BMW har også fortalt, at CO2-udledningen under produktion af de nye batterier vil falde med omkring 60%. Der er alt i alt store forventninger til de elbiler, som BMW har på vej, som der skulle være planlagt seks forskellige af.

Nu har de afsløret, at det er kroatiske Rimac, der skal levere batterierne til deres kommende elbiler. Rimac er bedst kendt som producent af elektriske hyperbiler, men har også søstervirksomheden Rimac Technology, som specialiserer sig i batterier til elbiler.

Se også: Alle elbiler i Danmark fra BMW

Rimacs største batteriaftale til dato

Samarbejdet med BMW indebærer etableringen af sofistikerede automatiserede batteriproduktionslinjer på Rimac Campus nær Kroatiens hovedstad Zagreb, fortæller Rimac i en pressemeddelelse. Rimac Technology påpegede, at en betydelig del af anlægget ville blive dedikeret til det nye projekt.

Ifølge den kroatiske teknologivirksomhed markerer aftalen med BMW en vigtig milepæl som virksomhedens største og mest ambitiøse projekt til dato.

Grundlægger og administrerende direktør for Rimac Group Mate Rimac bemærkede, at hans forretningsrejse begyndte med en BMW 3-serie fra 1984, som han ombyggede til en elbil i sin garage i en alder af 20 år.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

BMW og Rimac i samarbejde om batterier.

Store forbedringer på elbilbatterier

Det er ikke kun BMW, der fra næste år lover forbedringer til rækkevidde, opladningstid og holdbarhed på elbilerne og deres batterier. Mange store bilproducenter og batteriproducenter arbejder intenst på at forbedre batterierne.

Men selv om der til næste år lanceres elbiler med forbedrede batterier, stopper udviklingen ikke der. Derfor kan man med fordel privatlease en elbil, så man ikke står med en nærmest nyindkøbt elbil, der kort efter er forældet. Der er også flere andre grunde til, at privatleasing af elbil er en god idé.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste elbiler

Vi anbefaler:
Find den bedste forsikring til elbil
De billigste elbiler på vejene i Danmark