Elbilen Dacia Spring er årets bedste bilkøb

Den rene elbil Dacia Spring er blevet kåret som det bedste bilkøb i Europa af AUTOBEST, udvalgt af motorjournalister fra 32 europæiske lande.

Den overraskende billige rene elbil Dacia Spring har netop modtaget en fornem titel. Af organisationen AUTOBEST er Dacia Spring blevet kåret som årets bedste bilkøb, hvor den har imponeret uafhængige motorjournalister fra 32 europæiske lande. Det er første gang i kåringens 21-årige historie, at en 100 procent elektrisk bil vinder.

Se også: Her er de mest solgte elbiler i 2021

Dacia Spring er årets bilkøb i Europa

Dacia Spring er blevet kåret til årets fornuftige bilkøb i Europa, hvor den har opnået flere point end nogle meget velkendte bilmodeller, heriblandt Skoda Fabia, Opel Mokka og Toyota Yaris. Dacia Spring fik 14.674 point fra de 32 motorjournalister, hvor Skoda Fabia fik 13.364 point og Opel Mokka 13.312 point.

Det mest interessant ved denne kåring er, at Dacia Spring er den første elbil, som har vundet titlen i de 21 år kåringen har fundet sted. Dacia Spring imponerede ved at være en 100 procent elbil, som byder på det mest essentielle til en meget overkommelig pris. Med en enestående rækkevidde og energieffektivitet imponerede den lille EV mange af de 32 jurymedlemmer.

Dacia Spring opnåede hele 98,67 procent af dens oplyste rækkevidde på 224 kilometer, altså 221 kilometer. Og det var altså endnu en sejr til den billige elbil, som dermed kunne slå biler som VW ID.3, Cupra Born, Kia E-Niro, Nissan Leaf, Peugeot e-2008, Hyundai Kona og flere, som opnåede mellem 74,59 procent og 95.24 procent af deres oplyste rækkevidde. Længst fra var det Citroën E-C4, som har oplyst en rækkevidde på 352 kilometer og kun kørt 262 kilometer. Tættest på Dacia Spring var det Kia E-Niro. Det skal dog siges, at flere af de andre biler har længere rækkevidde end Dacia Spring.

Dacia Spring
Dacia Spring er en lille elbil med pris fra 130.000 kroner.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Dacia Spring er en prisbillig ren elbil

Det vrimler ud på markedet med elbiler. Problemet er, at langt de fleste koster over 300.000 kroner, og derfor ikke er alternativer til minibilerne og bybilerne, som mange forbrugere foretrækker. Dacia Spring er undtagelsen, der med en 100 procent ren drivlinje og en pris fra 130.490 kroner vil friste mange bilkøbere. Og mon ikke kåringen af “bedste billkøb i Europa” vil hjælpe den godt på vej.

Dacia Spring blev lanceret herhjemme for tre uger siden, og har allerede mange glade købere bag rattet. Det er blevet til mere end 45.000 ordrer på Dacia Spring indtil videre.

Batteriet i Dacia Spring er på 27,4 kWh, hvilket giver den en rækkevidde på op til 230 kilometer (WLTP) med blandet kørsel og 305 kilometer bykørsel.

Dacia Spring er en kompakt bybil, men med god plads i kabinen. Bagagerummet byder på op til 290 liter og der er masser af smarte opbevaringsløsninger indbygget i kabinen.

Der er masser af udstyr at finde i Dacia Spring, blandt andet et aktivt nødbremsesystem, bakkamera, el-sidespejle og den er kompatibel med både Android Auto og Apple CarPlay.

Se også: Fokus: Er elbilerne vejen frem?