Ny klimaaftale skal sikre flere ladestandere til elbiler

Så kom et bredt flertal af folketingets partier til enighed om den nye klimaaftale. Det betyder blandt andet udsigt til CO2-afgifter og bedre infrastruktur for elbilsejere.

Ny klimaaftale skal sikre flere ladestandere til elbiler

Første del af klimahandlingsplanen, der er led i klimalovens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 sammenlignet med 1990, er nu på plads.

Klimaaftalen er rammen for den grønne omstilling af energisektoren og industrien. Den nye klimaaftale indeholder CO2-reduktioner for 3,4 millioner ton, og det bliver særligt spændende at se, hvordan der skal sættes ind på transportområdet.

Læs også: Nyheder om elbiler

Flere ladestandere til elbiler

Aftalen skal bidrage til en grønnere transportsektor. Konkret fremrykkes der midler til 2020 og 2021, ligesom der tilføres yderligere 50 millioner til den grønne omstilling af transporten, hvor midlerne blandt andet målrettes ladestandere, herunder forbedret infrastruktur.

Klimaaftalen indebærer også, at der til efteråret kommer en grøn skattereform, hvor der skal indføres en generel CO2-afgift – hvordan det praktisk lader sig gøre er ikke faldet på plads endnu. Klimarådet har tidligere anbefalet, at der indføres CO2-afgift på benzin og diesel, så der er flere økonomiske incitamenter til at vælge elbilen frem for en benzin- eller dieselbil.

Læs også: Find 150.000 ladestationer til elbilen med ny app fra Bosch

Selv hvis afgiften skulle stige markant, står der i klimaaftalen, at det samlet set ikke må blive dyrere for virksomheder og borgere. Udformningen af en grøn skattereform med CO2-afgift forhandles på plads efter sommerferien, så hvad dét konkret betyder, må tiden vise.

På den anden side af sommerferien vil regeringen præsentere en samlet handlingsplan for blandt andet transportsektoren.

Læs også: Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil